Speler in beeld: Nordin Bakker

22 maart 2019

Nordin Bakker wil doelstelling op sportieve wijze waarmaken

Nordin Bakker is dit seizoen toegevoegd aan de selectie. De ooit in de jeugd van Knollendam begonnen keeper, vertrok op 10-jarige leeftijd naar Fortuna Wormerveer en ontwikkelde zijn talent daar verder. “Toen Rik Remmelzwaal stopte, heb ik twee jaar onder de lat gestaan in het eerste van Fortuna.”

Voordat hij bij Het Andere Oranje kwam, bezocht hij de Keepersschool ZHZ (Zoetebier-Heerens-Zwarthoed). Zijn naam en keeperskwaliteiten waren dus al bekend in het Volendamse voetbalcircuit. “Ik heb ook nog stage gelopen bij Ajax en PSV. Mocht bij PSV zelf een keer terugkomen”, vertelt de 21-jarige Bakker.

Bakker baarde dit seizoen opzien in de uitwedstrijd tegen Quick’20. Jong Volendam  stond met 4-3 achter en speelde op dat moment al met tien man. In blessuretijd zorgde hij voor de gelijkmaker door de bal ver uit te trappen. Net buiten het strafschopgebied maakte de bal een stuiter en ging vervolgens over de uit zijn doel gekomen doelman Jordi Bakker van Quick’20 heen: 4-4. Zijn historische treffer levert hem nog bijna dagelijks leuke reacties op.

Onverwacht

Door een blessure van Jordi van Stappershoef zat Bakker al een paar weken op de bank. Toen Mitchel Michaelis in de thuiswedstrijd tegen FC Twente geblesseerd uitviel, mocht Bakker onverwacht zijn debuut maken in de Keuken Kampioen Divisie. Vervolgens verdedigde hij met verve ook het doel tegen Roda JC en Telstar.

“Mijn debuut kwam sneller dan verwacht. Ik gun mijn collega’s geen blessures. Ik wil uiteindelijk op een sportieve manier eerste doelman proberen te worden’, geeft hij zijn ambitieuze doelstelling aan.

Hij is content met Edwin Zoetebier als leermeester. “Het eerste uur van de training neemt hij de keepers onder handen. Edwin was in zijn tijd een topkeeper. Hij maakt keepers beter. Hij kan zelf nog voordoen hoe je een bal pakt, of in bepaalde situaties moet handelen. Hij maakt je ook mentaal sterker. Van Stappershoef en Michaelis zijn goede keepers. We zijn positieve concurrenten van elkaar. Ik leer wekelijks bij. Wil vooral nóg meer baas zien te worden in mijn doelgebied.”

Nordin Bakker: ”Edwin Zoetebier maakt je als keeper ook mentaal sterker.”

Tekst: Cor Westerbeld

 



Foto's (5)

Klik op onderstaande afbeelding



Laatste nieuws