1 - 4

ACV Assen- FC Volendam

07 jul 2017

Afgelopen vrijdag opende FC Volendam het seizoen 2017-2018 onder leiding van kersverse trainer Misha Salden met een oefenwedstrijd tegen ACV. De Drentse ploeg was afgelopen seizoen gepromoveerde naar de derde divisie, waar het ook Jong Volendam zal tegenkomen. In het verleden speelde RKAV Volendam vele jaren in de top van het amateurvoetbal tegen ACV. Ook FC Volendam had met de club al eerder kennis gemaakt in de bekercompetitie. De thuisploeg had zich terdege voorbereid, ook op commercieel vlak. Voor de aftrap werden de nieuwe sponsoren welkom geheten, onder wie Catawiki waarnaar het sprotpark werd genoemd.

De technische staf had ervoor gekozen om met 22 spelers de wedstrijd in te gaan. Twee elftallen kregen elk een helft speeltijd. Vanaf de aftrap speelden Hobie Verhulst, Ties Evers, Marco Tol, Erik Schouten, Paul Kok, Alex Plat, Nick Runderkamp, Tije ten Den, Dylan Mertens en Kevin van Kippersluis. Zij konden vol aan de bak, want het was ACV dat de eerste twintig minuten vol overgave op zoek ging naar een mooi resultaat. Met name achterin was het blok niet echt op elkaar ingespeeld, wat de gastheren veel ruimte gaf. Twee uitstekende kansen werden niet verzilverd. In de achttiende minuut echter werkte FC Volendam zelf volop mee aan hun wensen. Van rechts werd laag ingezet, wat Hobie Verhulst tot een vertwijfelde reactie verleidde. De afgeketste bal werd vervolgens door Erik Schouten sierlijk in het eigen doel gewerkt. Lang kont de thuisclub niet genieten van deze opsteker. Nieuwkomer en opvallend aanwezige Nick Doodeman schoot vanaf de aftrap strak in, wat via de voet van Teije ten Den 1-1 betekende. In het vervolg trok FC Volendam het spel meer naar zich toe. Dat het voor rust nog 1-2 werd was de oogst, hoewel ACV nog twee goede kansen kreeg. Weer was het Nick Doodeman die zijn visitekaartje afgaf met een uitstekende voorzet. Teije ten Den wist er wel raad mee en zette de 1-2 op het bord.

Na rust verschenen Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Henny Schilder, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Joey Veerman, Lúis Pedro, Enzo Stroo, Gerry Vlak Jari Vlak en Kay Tejan in het veld. Al snel leek de stand uitgebouwd te worden, maar de paal stond succes voor Enzo Stroo in de weg. Het was uitstel van executie. Een van de vele fluwelen passes van Joey Veerman belandde voor de voeten van Lúis Pedro die van dichtbij wist te scoren. Daarmee waren drie doelpunten gemaakt door twee nieuwkomers in het elftal van FC Volendam. Een kwartier voor tijd maakte Enzo Stroo er ook nog 1-4 van na het nodige breiwerk over veel schijven. ACV was leeggespeeld, maar FC Volendam vond het wel welletjes. De staf had genoeg gezien en kon zich oriënteren op de wedstrijd van zaterdag tegen Spartanen, waarin nog andere spelers uit de selectie aan bod konden komen. 

Uitwedstrijd

ACV Assen

-

FC Volendam

ACV Assen- FC Volendam

vrijdag 07 jul, 19:30