2 - 0

ASWH- FC Volendam

17 sep 2016

Vorige week werd er dik verdiend gewonnen van Harkemase Boys, maar tegen ASWH was vooraf al de verwachting dat het zeker geen makkelijke wedstrijd zou worden. Achteraf bleek dit ook zo te zijn. ASWH heeft een uitstekend voetballende en ervaren ploeg. Trainer Jack van den Berg heeft zijn team heel goed op de rails. Vooral in de eerste helft was de thuisploeg de baas op het veld. Uiteindelijk was na 90 minuten iedereen het er wel over eens dat de 2-0 eindstand een terechte score was.

Sterke eerste helft ASWH
In de eerste minuut was er al direct een mogelijkheid te noteren. Volendam had weliswaar de aftrap maar Robbert Olijfveld dook kort daarna opeens op voor doelman Mitchel Michaelis. Gelukkig leek het alleen maar gevaarlijk en hield Michaelis simpel de bal tegen. Zonder dat er echt kansen waren te noteren was ASWH duidelijk de bovenliggende partij. Maar verder dan een geblokt schot van Nick Slotboom en een volley van Olijfveld die over ging kwamen ze niet. Halverwege de eerste helft was er voor Volendam pas het eerste schot op de goal. Een uitstekende aanval van Volendam werd door Enzo Stroo op aangeven van Jordy Hilterman binnen getikt. Helaas stond Stroo in buitenspel positie, dus bleef het 0-0. Aan de andere kant ontsnapte Volendam aan een achterstand toen Jesper van den Bosch uit een corner van Mels van Driel bovenop de lat kopte. Dit was het begin van een wat zwakke fase bij Volendam. Er werd veel te veel ruimte weggegeven in de achterhoede. Vooral Van den Bosch kon aan de rechterkant te veel zijn gang gaan. Net na een half uur spelen ontstond uit zo een situatie ook de 1-0. Van den Bosch speelde op de achterlijn Darryl Baly te makkelijk uit en uit zijn voorzet zette Olijfveld de thuisploeg op een verdiende voorsprong. Kort daarna ging het opnieuw mis. Doelman Michaelis schatte een bal van Van den Bosch volledig verkeerd in. In plaats van een voorzet verdween de bal in de korte hoek en zo was het in drie minuten tijd 2-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Te kleine goals voor thuisploeg
Kort na de thee werd het uit een standaard situatie bijna 3-0. Maar de kopbal van Peter de Lange uit een corner spatte uiteen op de lat. Trainer Berry Smit greep hierna tactisch in door in korte tijd zijn drie wissels in te zetten. Het hielp in die zin dan ASWH minder gevaarlijk werd en Volendam wat meer grip op de wedstrijd kreeg. Toch was opnieuw De Lange dichtbij de 3-0. Maar nu raakte hij de paal uit een voorzet van David Almeida. Echte uitgespeelde kansen waren er verder niet echt te noteren. Volendam kwam er nog wel een paar keer gevaarlijk uit, maar een voorzet van Bert Steltenpool werd onderschept en een schot van Hilterman ging over. Het slotakkoord was vervolgens voor de thuisploeg. Deze week gaan ze waarschijnlijk de maten van hun goals even checken want de ingevallen Bart Deprez raakte in de extra tijd voor ASWH voor de vierde maal het aluminium. Ditmaal belandde een kopbal op de paal. Al met al een sportief teleurstellende middag voor Jong FC Volendam, maar geen schande om te verliezen van dit ASWH.
Volgende week een nieuwe uitdaging voor de mannen van Berry Smit, want dan komt Rijnsburgse Boys op bezoek in ons Kras Stadion. Aanvang is dan gewoon weer om 14:30 uur!

Opstelling ASWH: Stef Doedée, David Almeida, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Gilmaro van de Werp, Jesper van den Bosch, Lars Bosscha, Nick Slotboom, Mels van Driel, Peter de Lange (84. Bart Deprez) en Robbert Olijfveld (89. Shabir Isoufi)
Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Raoul Esseboom, Daan Klinkenberg, Darryl Baly, Rafik El Hamdi, Rodney Smorenberg (57. Bert Steltenpool), Joey Veerman (57. Gerry Vlak), Kay Tejan (65. Richie Owusu-Ansah), Jordy Hilterman en Enzo Stroo
Scheidsrechter: M. (Marco) Ritmeester (Maarssen)
Toeschouwers: 738
Score verloop:
32. Robbert Olijfveld 1-0
35. Jesper van den Bosch 2-0
Gele kaarten: Kay Tejan en Raoul Esseboom (beiden Jong FC Volendam)

Uitwedstrijd

ASWH

-

FC Volendam

ASWH- FC Volendam

zaterdag 17 sep, 15:00