1 - 1

De Graafschap- FC Volendam

28 nov 2016

Hoe bereidt een elftal zich twee dagen na de laatste wedstrijd voor op de zo snel volgende wedstrijd? Hoe motiveert de trainer zijn team. De supporters van De Graafschap lieten Sinterklaas een opwekkende speech houden bij de laatste training. Trainer Jan Vreeman gebruikte zijn honderdste wedstrijd op de bank bij De Graafschap om zijn ploeg op te peppen. En FC Volendam? Daar stond maar een ding hoog in het vaandel, de aansluiting met de subtop houden, nu tot en met plaats 12 de verschillen ongekend klein zijn. Niet winnen betekent voorlopig afhaken. In de slotfase leek FC Volendam de volle winst, tegen de verhouding, te kunnen pakken, maar De Graafschap kwam meteen terug, wat uiteindelijk een gelijkspel opleverde.

Zoals te verwachten was overrompelde De Graafschap FC Volendam in de eerste minuten, al had een terugspeelbal een prooi kunnen zijn voor Kevin van Kippersluis. Het publiek ging er eens goed voor zitten, De Graafschap speelde naar de eigen harde aanhang, wat een enorme sfeer in het stadion en schwung aan het elftal gaf. Twee man doken op voor Hobie Verhulst, maar de bal schoot voorlangs. De Graafschap zit dit seizoen niet goed in zijn vel, maar met de wijzigingen die Robert Molenaar in de opstelling aangebracht had, had dit FC Volendam niet echt een antwoord. Het duurde tot de twintigste minuut voordat het Andere Oranje zich voor het eerst over de middenlijn begaf. Heel langzaam wist FC Volendam grip op het spel te krijgen. In de 34e minuut echter ontsnapte FC Volendam aan een achterstand. Een vrije trap wed zo listig genomen, dat het via de paal een corner opleverde. Toch had FC Volendam voor rust op 0-1 kunnen komen. Eindelijk wist Kevin van Kippersluis over links langs zijn man te komen, bereikte Bert Steltenpool, maar die zag tot zijn schrik de ideale mogelijkheid langs de verkeerde kant van de paal verloren gaan. Het antwoord van De Graafschap loog er ook niet om. Met El Jebli als aanjager en Van Overheem als niet te stuiten Doetinchemmers kreeg FC Volendam het weer knap lastig in de slotfase.

In de tweede helft zag het er aanvankelijk het zelfde uit, maar was het FC Volendam dat eerste grote kans kreeg. Kees Kwakman werd op links weggestuurd. Hij zag Kevin van Kippersluis naar de eerste paal; komen, maar zijn doelpoging belandde naast het doel. Aan de andere kant ontsnapte FC Volendam toen Hobie Verhulst een bijna zeker doelpunt bij de paal wist weg te tikken. De Graafschap bracht Bryan Smeets in, wat een hoop applaus opleverde. Ondertussen moest Hobie Verhulst weervol naar de hoek om een vrije trap onschadelijk te maken. FC Volendam had heel weinig in te brengen. FC Volendam bracht Rihairo Meulens voor Daniël van Son. Dat bracht vooralsnog geen soelaas. De Graafschap was heer en meester, omdat het met alle felheid alle duels won en de ene aanval na de andere kon opzetten. Bryan Smeets kreeg alle vrijheid om aan te leggen, maar mikte over de kruising. In de tegenaanval, die razendsnel aan de overkant was, werd Kevin van Kippersluis weggestuurd. Met zijn rechterbeen zette hij voor, maar De Graafschap kopte bal in de voeten van Rihairo Meulens die verwoestend uithaalde. De vreugde was van korte duur, want drie minuten later kreeg De Graafschap alle ruime wat de 1-1 betekende. Via de paal kwam de bal voor de voeten van Parcyzsek die weinig moeite hoefde te doen om de stand in evenwicht te brengen. In de hectische slotminuten werd niet meer gescoord.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Kevin Visser , Daniël van Son (72. Rihairo Meulens), Kees Kwakman, Bert Steltenpool (90. Raoul Esseboom), Kevin van Kippersluis, Gyliano van Velzen

Uitwedstrijd

De Graafschap

-

FC Volendam

De Graafschap- FC Volendam

maandag 28 nov, 20:00