2 - 5

FC Den Bosch- FC Volendam

22 aug 2016

De kop is er af. In het pas geopende seizoen heeft elke club drie wedstrijden gespeeld, de kaarten zijn geschud. Geen ongelijke stand zoals vorig jaar, duidelijkheid bovenal. Onder koploper VVV-Venlo staat een reeks clubs met puntverlies. FC Den Bosch leek zich daar ook bij te kunnen scharen. De thuiswinst op De Graafschap was veelbelovend, maar de afstraffing van het eredivisiewaardige Jong Ajax loog er niet om. FC Volendam weet dus dat de tweede uitwedstrijd geen gelopen koers zal zijn. De Bossche ploeg wil hoe dan ook een mooi seizoen. Winnen van FC Volendam kan de weg omhoog doen inslaan. Of FC Volendam eraan meewerken wilde, was de hamvraag. Het antwoord kwam snel. De bezoekers toonden wat de bedoeling was en gingen huiswaarts met een 2-5 overwinning.

Vanaf de aftrap leek FC Volendam de wedstrijd snel te willen beslissen. Al in de tweede minuut speelde Gyliano van Velzen zich vrij, maar de afwerking was niet voldoende. Meteen daarna was het wel raak. Nu was het Paul Kok die diep ging, de bal ternauwernood binnen hield en ook nog een goede voorzet wist te geven. Rihairo Meulens stond op de goede plaats, wat 0-1 betekende. FC Den Bosch had niets in te brengen in de fase die volgde. FC Volendam nam dat licht op, al had Jack Tuijp meer mogen doen met de voorzet van Kevin van Kippersluis in de tiende minuut. FC Den Bosch trok zich aan de lichtzinnigheid van FC Volendam op en nam het spel volledig over. Dat resulteerde halverwege de eerste helft in twee bloedlinke vrije trappen. De volgende uitbraak leverde een corner op. Daaruit scoorde Heijmans 1-1, wat FC Volendam zich volledig zelf moest aanrekenen. Het thuispubliek ging er eens achter staan. FC Volendam moest ver achteruit, maar kreeg daardoor wel meer ruimte. Kort voor rust profiteerde Gyliano van Velzen daarvan. Weer werd hij diep gestuurd en weer kreeg hij zijn directe bewaker mee, die al een aantal malen tureluurs van hem geworden was. Ook deze keer. Gyliano van Velzen bereikte niet alleen de achterlijn maar ook de vrijstaande Rihairo Meulens die opnieuw beheerst scoorde (1-2). FC Volendam was weer meer terug in het spel, maar zal zich realiseren dat dit FC Den Bosch in de tweede helft niet op Volendams derde doelpunt gaat zitten wachten.

FC Den Bosch startte Na rust met een andere rechtsback. Maatsen was in de kleedkamer achtergebleven. Toch was het Gyliano van Velzen die de eerste kans kreeg. Uit een kluts kreeg hij vrij veld. Zijn schot op doel werd echter van de lijn gekopt in de handen van de opgekrabbelde Heemskerk. De volgende aanval via Gyliano van Velzen leverde Van der Heyden, de nieuwe man, vroeg geel op, zodat zijn noodrem op stal moest de rest van de wedstrijd. Dat betaalde zich rap uit. Na precies tien minuten stuurde Kees Kwakman Gyliano van Velzen weg. Nu aarzelde hij geen seconde en joeg de bal loeiend hard in de verste hoek (1-3). Ook Van der Heyden werd vervolgens gewisseld. Maar FC Den Bosch hoefde niet te wanhopen. Scheidsrechter Perez deed een strafschop cadeau bij een loepzuivere sliding van Erik Schouten. Dat betekende 2-3. Ongelooflijk hoe snel FC Volendam antwoordde. In de volgende minuut maakte Gyliano van Velzen ook zijn tweede van de avond. FC Volendam bleef de toon aangeven. Jack Tuijp kreeg een knappe bal van Gyliano van Velzen, maar schoot gehaast over. Vervolgens bracht Kees Kwakman Jack in stelling, maar ook nu verdween de bal over het doel. Maar toen Daniël van Son een kwartier voor tijd weggestuurd werd en Jack Tuijp in stelling bracht, was het wel 2-5. De laatste grote kans was voor Gerry Vlak, die zelf schoot in plaats van af te geven. Meer dan een corner leverde dat niet op.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Eric Schouten, Paul Kok, Kevin Visser, Rihairo Meulens (57. Daniel van Son), Kees Kwakman, Jack Tuijp (86. Gerry Vlak), Kevin van Kippersluis, Gyliano van Velzen (84. Bert Steltenpool)

Uitwedstrijd

FC Den Bosch

-

FC Volendam

FC Den Bosch- FC Volendam

maandag 22 aug, 20:00