1 - 0

FC Dordrecht- FC Volendam

24 sep 2016

Volendam verliest dure punten in Dordrecht
Door Theo Tol


Volendam heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door de uitwedstrijd in Dordrecht met 1-0 te verliezen. Met de bekerwedstrijd tegen MVV (Volendam won pas na verlenging en strafschoppen) als excuus, had Volendam vanaf het begin moeite om in het ritme te komen. Dordrecht zette de mannen van Robert Molenaar steeds vroeg vast op eigen helft en Volendam voetbalde moeizaam. Toch was de eerste grote kans voor Volendam, toen Jack Tuijp plotseling oog in oog met doelman Coremans stond. De spits probeerde een stift, maar de doelman kon simpel pareren. Dordrecht kreeg al snel ook kansen. Een kopbal voorlangs was een voorbode van wat ging komen. De zeer beweeglijke Da Cruz dolde Ties Evers waarna zijn schot in de korte hoek Verhulst te machtig was; 1-0. De voorsprong voor Dordrecht was op dat moment niet onverdiend.

In de tweede helft moest Kevin Visser al snel naar de kant. Hij kon niet meer verder na een eerder in de wedstrijd opgelopen blessure. Gerry Vlak was zijn vervanger. Toen ook Gyliano van Velzen al snel na rust niet verder kon(hij werd vervangen door Lo Fo Sang), was er van vloeiende aanvallen niet echt sprake meer.

Toch bleef Volendam proberen een gat te vinden in de goed georganiseerde defensie van Dordrecht. Jack Tuijp had het gaatje bijna gevonden toen hij zichzelf fantastisch vrijspeelde. Zijn inzet verdween tot verbijstering van de meegereisde Volendamaanhang voorlangs. In een tegenaanval van Dordrecht kwam aanvaller Arias in botsing met Hobie Verhulst. De verdediger moest met een zware blessure van het veld gedragen worden.

Volendam kreeg nog één goede mogelijkheid om minimaal een punt mee te nemen naar het dorp, maar Van Kippersluis kopte een prachtige voorzet van Lo Fo Sang recht op de doelman. Zo verspeelde Volendam 'pole-position' voor de eerste periodetitel en zit het vrijdag in de wachtkamer.
Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers (80. Bert Steltenpool), Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Kevin Visser (60. Gerry Vlak), Daniël van Son, Joey Veerman, Jack Tuijp, Kevin van Kippersluis, Gyliano van Velzen (58. Jermao Lo Fo Sang)

Foto's: Pro Shots / Erwin Spek

Uitwedstrijd

FC Dordrecht

-

FC Volendam

FC Dordrecht- FC Volendam

zaterdag 24 sep, 19:45