0 - 1

FC Dordrecht- FC Volendam

30 jul 2016

FC Volendam heeft de oefenserie op weg naar de nieuwe competitie met een kleine overwinning afgesloten. Tegen FC Dordrecht werd het op het veld van WNC in Waardenburg 0-1 voor FC Volendam door een doelpunt van Rihairo Meulens , een kwartier voor tijd.
Na een eerste helft in evenwicht was de stand 0-0. FC Volendam had twee goede kansen gecreëerd, maar wist ze niet te benutten. Bert Steltenpool kopte vrijstaand over de lat en Kees Kwakman had ook al geen geluk. FC Dordrecht stelde hier niets tegenover, ook al omdat het achterin bij FC Volendam goed dicht zat.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. FC Volendam wisselde weinig, het had maar vier wisselspelers op de bank zitten vanwege een wedstrijd van Jong Volendam in Almere. In de eerste tien minuten na rust leek FC Dordrecht de wedstrijd naar zich toe te willen trekken, maar FC Volendam stak daar een uitstekend stokje voor. Het spel verplaatste zich wat in de 75e minuut een voorsprong opleverde. Een uitstekende aanval over links belandde in het hart van de Dordtse verdediging. In de kluts kwam de bal aan de zijkant bij Rihairo Meulens terecht, die er wel raad mee wist. In het slotdeel van deze natte wedstrijd koos FC Volendam er niet voor om de beslissende tweede goal te forceren. Achterin werd de zaak stevig afgegrendeld, wat uiteindelijk een kleine overwinning opleverde.
Wat dit waard is, wordt komende vrijdag duidelijk, als het grote werk begint, thuis tegen Almere City FC om 20.00 uur.
Jong Volendam
Ook Jong Volendam was op stap. Tegen Jong Almere City FC werd een knappe 1-4 overwinning geboekt. Bij rust was de stand 1-1, wat in de tweede helft omgezet werd in 1-4. De doelpunten kwamen van Daniël van Son en drie keer Rodney Smorenberg. De assists werden gegeven door Jordy Hilterman en Nick Runderkamp. De competitie van Jong Volendam start op 13 augustus, uit tegen DVS’33.

Uitwedstrijd

FC Dordrecht

-

FC Volendam

FC Dordrecht- FC Volendam

zaterdag 30 jul, 15:00