0 - 1

FC Eindhoven- FC Volendam

12 aug 2016

Na de seizoensopening tegen Almere City FC, die in een gelijkspel eindigde, toog FC Volendam naar FC Eindhoven, dat tegen De Graafschap met 4-1 verloor. Beide teams beseften dat de tweede wedstrijd meer moest opleveren om in de top te kunnen blijven meedraaien, zoals de afgelopen jaren. Diep in de tweede helft zorgde Jack Tuijp voor de winst, FC Eindhoven onthutst achterlatend.

In de eerste tien minuten ontwikkelde zich niet bepaald het spel, dat een winnaar zou verdienen. FC Volendam liet FC Eindhoven het initiatief, maar kwam niet in de problemen. Andersom was de eerste echt goede aanval van FC Volendam wel gevaarlijk. Een goed geplaatste boogbal kwam voor Bert Steltenpool terecht op het moment dat de keeper aarzelde. De bal kwam los, wat Kevin Visser in staat stelde te scoren. Maar een leeg doel was niet aan hem besteed. De bal was hard naast. Ook de volgende aanval was van een goed gehalte. Nu speelde Gyliano van Velzen zich vrij. Hij speelde Kees Kwakman aan, die hard op doel schoot, maar de vuisten van de keeper trof. Halverwege de eerste helft kwam de eerste grote kans voor FC Eindhoven. Heel attent reageren van Hobie Verhulst voorkwam onheil. FC Volendam liet het initiatief wat los, wat FC Eindhoven meer in het spel bracht. Dat leverde levendige laatste tien minuten op. Twee juwelen van kansen voor Kevin Visser bleven onbenut. Eerst werd hij aangespeeld door Gyliano van Velzen, maar joeg de bal over het doel. De tweede kans was nog mooier. Nu zette Jack Tuijp hem voor de keeper, maar schoot hard naast. FC Eindhoven antwoordde met een heel mooie aanval, die net naast het doel van Hobie Verhulst verdween. In kansen kon FC Volendam het minst tevreden zijn met de 0-0 ruststand.

In de tweede helft startte FC Eindhoven weer met meer druk dan FC Volendam, maar ook nu was het FC Volendam dat het eerst opwinding veroorzaakte. Een vrije trap van Erik Schouten werd door Swinkels niet goed gestopt, waarna Jack Tuijp kon inschieten. Uit buitenspelstand, zo bleek, dus dat feest ging niet door. Halverwege het tweede bedrijf had FC Volendam de zaak onder controle, wat een mooie kans voor Kees Kwakman opleverde, maar hij zocht de lat te hoog. Kort daarna moest Hobie Verhulst vol aan de bak op een afstandschot, wat hem de nodige moeite kostte. FC Volendam antwoordde meteen met een paar uitstekende aanvallen. Na een hakje van Rihairo Meulens kwam Kees Kwakman vrij. Zijn voorzet was op maat en bereikte Jack Tuijp, die zijn kwaliteit toonde en mooi scoorde. Een daarop volgende scrimmage had zeker een goal moeten opleveren, maar zelfs bij FC Eindhoven vroegen ze zich af waarom die bal er niet inging. Kort voor tijd waagde Jack Tuijp met een lob het verzet van FC Eindhoven definitief te breken, maar de bal belandde op het net. FC Volendam had die opsteker wel kunnen gebruiken, want al minuten lang was de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Toen tenslotte een vrije trap ver de tribune werd ingejaagd, was de winst voor FC Volendam.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Kevin Visser, Rihairo Meulens (9. Gyliano van Velzen), Kees Kwakman, Bert Steltenpool (62. Kevin van Kippersluis), Jack Tuijp (87. Jermano Lo Fo Sang), Gyliano van Velzen

Uitwedstrijd

FC Eindhoven

-

FC Volendam

FC Eindhoven- FC Volendam

vrijdag 12 aug, 20:00