3 - 1

FC Emmen- FC Volendam

03 feb 2017

Nu de wintertransferwindow gesloten is, kunnen alle clubs zich opmaken voor de eindsprint. Zowel FC Emmen als FC Volendam hebben spelers zien gaan en komen. Wat dat waard was, kon in deze eerste wedstrijd met de nieuwe selectie enigszins bekeken worden. De aderlating die FC Volendam op links liet, heeft ongetwijfeld tot gefronste wenkbrauwen geleid, maar er was geen keuze. De ploeg die in Emmen aantrad, moest het doen. En dat viel tegen.

Na de gebruikelijke storm van de thuisclub in de eerste vijf minuten leek FC Volendam in de wedstrijd te komen. Leunend op de veiligheid van de verdediging met steeds weer het inspelen van de keeper dacht FC Volendam FC Emmen klein te krijgen. Maar al snel had de tegen[partij door dat dit FC Volendam niet bepaald okselfris in het veld stond. Er werden echte fouten gemaakt. Al in de zeventiende minuut werd dat FC Volendam fataal. Mohamed Betti dacht samen met Erik Schouten de bal eenvoudig weg te kunnen werken, maar het goed storende FC Emmen pikte de bal op, zag Klok rechts vrij staan, waartegen Hobie Verhulst kansloos was. In feite een cadeautje van de eerste orde aan de thuisclub. FC Volendam ging daarna nog slordiger spelen. In elk duel was een Volendamspeler te laat. FC Emmen kon probleemloos met acht man uitkomen. Het kon zich zelfs permitteren slecht terug te spelen op de eigen keeper. Er was toch geen Volendamspeler in de buurt. De enige die een beetje doorkwam was Kevin van Kippersluis, maar zag geen aansluiting. Het loon voor deze blamage kreeg FC Volendam drie minuten voor rust, toen Joey Veerman op het middenveld eenvoudig balverlies leed. Voor Olijve was het een koud kunstje ook dit tweede cadeautje te verzilveren. In de kleedkamer was er werk aan de winkel, maar met deze inzet en kwaliteit mocht weinig hoop op een betere afloop gekoesterd worden.

Veel beter was het niet na de rust, maar er kwamen wel kansjes. FC Emmen beperkte zich tot verdedigen en snelle uitvallen, maar FC Volendam was niet bij machte de wedstrijd te kantelen. Al had Dennis van der Heijden na een minuut een of tien twee keer de mogelijkheid iets aan de stand te doen. Eerst gleed hij (weer) uit en vervolgens zat er een been tussen. Een paar minuten later had Kevin Visser voor de aansluitende treffer kunnen zorgen, maar zijn kopbal ging rakelings naast. Na de wissel van Joey Veerman voor Daniël van Son belandde een diepe bal via de binnenkant van de paal op de voeten van Bert Steltenpool. Zijn reactie leverde echter helemaal niets op. Toch kwam dat doelpunt. Mohamed Betti zette strak voor en vond het hoofd van Bert Steltenpool. Wie dacht dat FC Volendam in de laatste tien minuten nog een punt zou halen, kwam bedrogen uit. Een paar minuten voor tijd kreeg Cas Peters de bal, dribbelde naar binnen en voelde dat een duik wel een strafschop zou opleveren. Scheidsrechter Pérez is daar nooit moeilijk in. In zijn zevende wedstrijd van FC Volendam was het al de derde keer dat hij er een (discutabele) tegen gaf. Peters zelf verzilverde de bal. Robert Molenaar liet Enzo Stroo zijn debuut maken om met drie spitsen te gaan spelen. Achterin was het open huis, wat FC Emmen in blessuretijd nog twee giga-kansen gaf. Met de staart tussen de benen kon FC Volendam inrukken.


Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten (86. Enzo Stroo), Paul Kok, Joey Veerman (67. Daniël van Son), Kevin Visser, Dennis van der Heijden, Kees Kwakman, Bert Steltenpool, Kevin van Kippersluis

Uitwedstrijd

FC Emmen

-

FC Volendam

FC Emmen- FC Volendam

vrijdag 03 feb, 20:00