0 - 3

FC Lisse- FC Volendam

14 jan 2017

Vaak hoor je spelers en trainers over wedstrijden waar in het allemaal net niet meezit. Als dit, als dat, maar ja daar koop je niets voor en krijg je al helemaal geen punten voor. Zaterdag viel het kwartje voor de mannen van Berry Smit precies de andere kant op. Met drie punten keerden de mannen terug uit het zaterdagvoetbal walhalla, de Bollenstreek.

Dubbele storm tegen
Tot aan de aftrap leek het er op dat FC Lisse met exact de zelfde opstelling zou beginnen als in augustus in Volendam. Echter bleek doelman Brian van der Werff in de warming-up te veel last van een hamstring te hebben, dus maakte Angelo Timmer bij de gastheren zijn debuut onder de lat. Onder de andere lat had Jordi van Stappershoef weer plaatsgenomen. Bij zijn eerste actie leek hij wat ongelukkig te zijn. In plaats van te vangen stompte hij de bal zo in de voeten van Rik Vermeulen. Deze Vermeulen dacht, net als het publiek, de 1-0 binnen te schieten. Zijn schot verdween echter in het vangnet achter de goal van Van Stappershoef. Er stond een behoorlijk koude en harde wind over de lengte van het veld en FC Lisse had deze letterlijk en figuurlijk in de rug. Het was een ware stormloop op het doel in de eerste tien minuten. Het aantal corners was niet meer bij te houden, maar toch hield Van Stappershoef redelijk koel, ook letterlijk en figuurlijk, zijn goal schoon. Pas na meer dan tien minuten kwam Volendam er een keer goed uit. Het schot van Meulens was echter een prooi voor doelman Timmer. Opvallend bij dat schot was dat Enzo Stroo zeer attent was om eventueel een afvallende bal in te tikken. Hij was dus scherp! De Lisse-storm ging hierna ook een beetje liggen. Wel bleef de ploeg uitermate gevaarlijk en verdienden ze ook zeker een voorsprong. Niels Buijs leek de gastheren na een kwartiertje op voorsprong te koppen, maar Van Stapperhoef redde. Een kopbal van Owusu Asare had ook een beter lot verdiend. Een perfecte voorzet van Daniël van Son leek door hem omgezet te worden in een doelpunt, maar zag de bal nipt langs de verkeerde kant van de paal gaan. Lisse ging vervolgens rustig verder met het missen van kansen terwijl Volendam een aanval met Kevin Owusu Asare en Enzo Stroo beter had moeten uitspelen. Een vrijetrap met nog een minuut of tien voor de rust leek de basis te zijn voor een Volendamse voorsprong. Op een meter of 25 voor de goal werd er besloten de bal breed te spelen en via de zijkant een vrijeman te zoeken. Stroo kreeg op de rand van de zestien de bal en draaide weg bij zijn tegenstander. Zijn inzet verdween langs de doelman in de goal: 0-1. Dat was uiteraard behoorlijk tegen de verhouding in, maar dat telt niet in de sport. Owusu Asare had het zelfs nog erger kunnen maken, maar kort voor rust belandde zijn inzet op de buitenkant van de paal.

Lesje in effectiviteit
Na de rust had Volendam de wind in de rug, maar zo voelde de eerste vijftien minuten absoluut niet! Alsof hun leven er vanaf hing zocht FC Lisse de aanval. Kans op kans was er voor de aanvallers van de geelhemden. Maar als Van Stapperhoef niet in de weg stond mikten ze zelf weer eens naast de goal. Ze begonnen een beetje het noodlot over zichzelf af te roepen door zulke opgelegde kansen te missen. Als je in een wedstrijd iets van twintig corners te nemen krijgt dan moet er toch een keer eentje invliegen zou je zeggen? Door al die aanvalsdriften schoot het verdedigen er een beetje bij in. Tja waarom zou je ook als je steeds in de aanval bent. Maar met die technische voetballers van Volendam zou je beter moeten weten. Een diepe bal op Stroo leverde na een slalom de 0-2 op. Ondanks deze "ruime" marge zat de bank van Volendam er alles behalve relaxt bij. FC Lisse deed er namelijk nog een tandje bij. Maar de mannen van Berry Smit hielden kranig stand! Tijdens het echte "alles of niets" offensief kwam er voor Volendam ook steeds meer ruimte. De ingevallen Kay Tejan leek vijf minuten voor tijd de bevrijdende 0-3 in de kruising te krullen, maar doelman Timmer plukte deze nog net uit de lucht. Stroo lukte het net niet om zijn hattrick compleet te maken, opnieuw doelman Timmer. Pas in de laatste seconde van de officiële speeltijd kwam er een einde aan de spanning. Ditmaal lukte het Kay Tejan wel om de doelman te passeren. In de resterende drie minuten extra tijd gebeurde er niet veel meer. Een geflatteerde maar niet minder lekkere overwinning op deze sterke tegenstander. Complimenten voor Berry Smit en zijn mannen! Als de Keukenhof open was geweest hadden we even een bloemetje voor ze geregeld.
Volgende week reist Jong Volendam opnieuw af naar de Bollenstreek. Op het mooie Sportpark Nieuw Zuid in Katwijk wacht dan om 15:00 uur "zaterdag grootheid" Quick Boys. Dat belooft weer een mooie wedstrijd te worden. De jongens kunnen alle steun gebruiken dus op naar Katwijk volgende week!

Opstelling FC Lisse:
Angelo Timmer, Niels Buijs, Robert van Boxel, Toom Zoontjes, Roel de Goede (26. Boyd Stevens), Lars Rauws, Martin van Eeuwijk, Thierry Monteny, Steven Olsthoorn (58. Rowdy van der Putten), Rik Vermeulen, Koen Fokkema (80. Oliver Rifai)

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Alex Plat, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Stan Veerman, Gerry Vlak, Rihairo Meulens (70. Rodney Smorenberg), Nick Runderkamp, Enzo Stroo (90.+2 Mike Eerdhuizen), Kevin Owusu Asare (70. Kay Tejan), Daniël van Son

Scheidsrechter:
P.N. (Paul) van der Burg ('s Gravenhage)

Toeschouwers:
600

Score verloop:
36. Enzo Stroo 0-1
65. Enzo Stroo 0-2
90. Kay Tejan 0-3

Gele kaarten:
Niels Buijs (FC Lisse) en Alex Plat (FC Volendam)

Uitwedstrijd

FC Lisse

-

FC Volendam

FC Lisse- FC Volendam

zaterdag 14 jan, 14:30