1 - 2

FC Rijnvogels- FC Volendam

26 nov 2016

Jong FC Volendam speelde vanmiddag de uitwedstrijd bij FC Rijnvogels in Katwijk aan de Rijn. Op het prachtige, maar frisse complex ‘De Kooltuin’ sleepte Jong FC Volendam na een boeiende wedstrijd de overwinning binnen. Voor de tweede maal op rij konden er dus drie punten worden bijgeschreven op het conto van het jonge team van trainer Berry Smit. Hoe jong het is blijkt wel uit het feit dat het team de wedstrijd eindigde met een achterhoede, waarbij de oudste speler 20 jaar oud is.

Vrije trap

Na een aftastende beginfase, waarin beide teams weinig kansen konden creëren, kreeg Jong FC Volendam in de 22e minuut een vrije trap op zo’n 25 meter van de goal van FC Rijnvogels. Jermano Lo Fo Sang ging achter het kanon staan en krulde de vrije trap geweldig mooi achter keeper Teun Guijt. De 0-1 stond op het bord. FC Rijnvogels probeerde het nog wel, maar verder dan een afgekeurde goal (offside) kwamen de roodhemden niet. Jong FC Volendam scoorde wél bijna de 0-2. In een ooghoek zag captain Nick Runderkamp Teun Guijt voor zijn goal staan en vanaf een meter of 45 schoot hij de bal op goal. De vingertoppen van Guijt behoedden zijn team voor een 0-2 achterstand.

Ander beeld
Na rust een compleet ander spelbeeld, toen FC Rijnvogels fysieker ging spelen en meer de lange bal ging hanteren. Vier minuten na rust viel de 1-1. In eerste instantie eindigde een kopbal van Alex Dijkstra op de paal achter Jordi van Stappershoef. Uit de corner die daarop volgde was het wel raak. FC Rijnvogels hanteerde hetzelfde recept: de corner ging hoog naar Dijkstra en nu viel de bal wel binnen: 1-1. Maar binnen de minuut had Rodney Smorenberg alweer de kans op de 1-2, maar zijn schot ging net naast. FC Rijnvogels ging daarna door met het hoge tempo, maar sneed zichzelf daarbij in de vingers. De conditionele inhoud van de jonge Volendammers bleek beter te zijn en keer op keer kwam er in de omschakeling een mogelijkheid voor de gasten. Na 64 minuten was het raak. Een fraaie aanval via Nick Runderkamp en Rodnhey Smorenberg eindigde bij Enzo Stroo. Stroo eindigde de aanval met een bekeken poging van randje zestien: 1-2. FC Rijnvogels probeerde het nog wel, maar slechts eenmaal hoefde Jordi van Stappershoef écht in actie te komen op een schot van Romano van der Stoep. Er bleef ruimte liggen achter de Rijnvogels defensie en meerdere malen Jong FC Volendam counteren. Het lukte de Volendammer voorwaartsen echter niet keeper Guijt nog eens te verschalken, waardoor het spannend bleef tot het einde. De Volendammer defensie gaf echter geen krimp.

Klik hier voor het fotoverslag gemaakt door Mirjam Smal!


Subtop
Door de overwinning staat Jong FC Volendam keurig op plaats vijf in de subtop van de Derde Divisie. Volgende week speelt het team thuis tegen het gerenommeerde IJsselmeervogels. De ‘Rooien’ hebben vier punten meer behaald en staan tweede op de ranglijst op zes punten van koploper FC Lisse. De wedstrijd in ons KRAS Stadion begint om 14:30 uur. Gezien de spectaculaire wedstrijden van Jong FC Volendam is dit dé uitgelezen mogelijkheid een topduel in de Derde Divisie te zien.

Opstellingen:
FC Rijnvogels
Guijt, Zandbergen, Vlugt, van der Horst (’81 Ugur), van Veen (’76 Verhagen), Wijmer, Dijkstra, Spierdijk, van der Stoep, Ampong-Zweistra, van Duijn

Jong FC Volendam
Van Stappershoef, Markelo, Esseboom (‘46 Plat), Smal, Lo Fo Sang (’71 Klinkenberg) , Runderkamp, Owusu Asare (’81 van Oers), Vlak, Stroo, Hilterman, Smorenberg

Arbiter: Gansner
Geel: van Veen en Verhagen (FC Rijnvogels)
Toeschouwers: 350

Uitwedstrijd

FC Rijnvogels

-

FC Volendam

FC Rijnvogels- FC Volendam

zaterdag 26 nov, 14:30