1 - 2

FC Volendam - Achilles ‘29

17 apr 2017

FC Volendam heeft duidelijk zijn dag niet tegen Achilles’29

Door Cor Westerveld

Na drie minuten voetbal tussen FC Volendam en hekkensluiter Achilles ’29 gingen de supporters van de thuisclub er eens goed voor zitten. Uit een afgeslagen hoekschop van Kevin van Kippersluis schoot Daniel van Son de bal snoeihard op doel. Weliswaar voorkwam doelman Robbert te Loeke een treffer door de bal weg te slaan, maar via zijn eigen verdediger Dorlan Kortstam moest hij alsnog capituleren, 0-1. Omdat FC Volendam de uitwedstrijd met 0-6 had gewonnen van de Groesbekers en het zo snel op voorsprong stond, lag een doelpuntenregen in het verschiet.

Het pakte allemaal anders uit. De middag zou eindigen in een deceptie voor de wijdbroeken. Het werd een 1-2 nederlaag tegen Achilles ’ 29, dat minstens zo zwak speelde als FC Volendam, maar wel twee keer wist te scoren. De Groesbekers hebben nog een kleine kans om zich te handhaven. Moeten ze komende vrijdag thuis winnen van FC Dordrecht en die club in de laatste ronde in punten passeren op de ranglijst. Het doelsaldo van FC Dordrecht is veel beter, zodat bij gelijk eindigen Achilles'29 alsnog degradeert. FC Volendam staat nog steeds bij de eerste vijf, maar de concurrenten Almere City, MVV en NAC hijgen in de nek.

Prima kans
De thuisclub had vandaag goede zaken kunnen doen door de drie punten in eigen huis te houden. Na de 1-0 voorsprong was Enzo Stroo heel dicht bij de 2-0, toen een afstandsschot van Dennis van der Heijden niet klemvast werd gepakt door doelman Robbert te Loeke. Van der Heijden zelf kreeg in de eerste helft ook en prima kans. Nadat hij zichzelf vrije doortocht had gegeven met een handig hakballetje kwam hij in schietpositie. Zijn schot met links was echter niet meer dan een rollertje voor de doelman van Achilles ’29.
Joey Veerman kon rond de zestien uithalen, maar hij wilde de bal voor zijn rechtervoet hebben en in die tussentijd kon de verdediging van de bezoekers ingrijpen. Achilles ’29 kreeg kansen op de gelijkmaker. Niek Versteegen won een duel met zijn bewaker Henny Schilder maar slaagde er niet in om tot een goed schot op doel te komen. Hobie Verhulst wist wel raad met de slecht ingeschoten bal van de Groesbeker. Een tweede mogelijkheid voor de spits leverde evenmin wat op. Bij een vrije trap van Boy van de Beek, kopte Versteegen de bal over het doel. De eerste helft kenmerkte zich verder door zwak spel van beide ploegen.

Net te laat
Dat was na de hervatting niet anders. Na een fout van Kees Kwakman had Nassim Amaarouk de stand al gelijk kunnen trekken, maar hij schoot de bal recht op doelman Verhulst af. Aan de andere kant kwam Dennis van der Heijden net te laat bij de tweede paal aan om een voorzet van Kevin van Kippersluis af te ronden. In de 57e minuut kwam Achilles ’29 – zeker niet onverdiend – op 1-1 door een doelpunt van Boy van der Beek, die Henny Schilder te slim af was. En drie minuten later stonden de Groesbekers je juichen alsof ze net de Europa Cup hadden gewonnen toen Kees Kwakman spits Niek Versteegen vrije doortocht verleende, 1-2.
Om zijn ploeg nog meer aanvalskracht te geven, wisselde coach Molenaar in de 64e minuut Dennis van der Heijden voor Bert Steltenpool en Gerry Vlak voor Jack Tuijp. Het spel werd er niet beter op. Achilles kreeg zelfs nog de beste kansen. Uit een hoekschop van Boy van de Beek schoot Dorian Kortstam de bal over het heiligdom van Hobie Verhulst.

Henny Schilder
Op het moment dat coach Robert Molenaar Rihairo Meulens wilde inbrengen voor Daniël van Son, moest Henny Schilder met een gebroken middenhandsbeentje het veld verlaten en mocht de al aan de zijlijn gereedstaande Meulens de dug-out weer opzoeken. Verdediger Daan Klinkenberg kwam in het veld als derde wissel. De thuisclub kwam nog met een slotoffensief. De beste kans kreeg Doriano Kortstam, maar die knalde de bal uit een hoekschop van Boy van de Beek hoog over het doel. Teleurgesteld over het spel van hun helden, verlieten de toeschouwers van FC Volendam de tribunes.

Ties Evers
Man of the match bij de thuisclub was de onvermoeibare Ties Evers. Voor hem waren de bloemen en dinerbon. En als hij tijdens het diner niet aan deze wedstrijd terugdenkt, zal het hem zeker smaken.
Een schrale troost is dat NAC en Almere City beide twee punten lieten liggen en MVV verloor. Vrijdag speelt FC Volendam uit tegen FC Oss en zal dan toch uit een heel ander vaatje moeten tappen wil het bij de eerste vijf eindigen om gevrijwaard te blijven van de eerste ronde in de play-offs.

Opstelling FC Volendam
: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder (77. Daan Klinkenberg), Kees Kwakman, Paul Kok, Joey Veerman, Daniël van Son, Gerry Vlak (65. Jack Tuijp), Enzo Stroo, Dennis van der Heijden (65. Bert Steltenpool), Kevin van Kippersluis

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Achilles ‘29

FC Volendam - Achilles ‘29

maandag 17 apr, 14:29

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.