1 - 1

FC Volendam - Almere City FC

05 aug 2016

Fysiek sterk FC Volendam op valreep naar verdiende remise

Door Cor Westerveld

Hoe sta je er als ploeg voor? In de eerste competitiewedstrijd heeft de technische staf van FC Volendam kunnen zien dat er met name in aanvallend opzicht nog het nodige valt aan te scherpen. De nieuwelingen Kevin Visser en vuurvreter Paul Kok lijken aanwinsten voor FC Volendam. Na de opgelopen achterstand bleek coach Robert Molenaar een goede hand van wisselen te hebben. Kevin van Kippersluis en Gerry Vlak en Jordy Hilterman lieten zien dat FC Volendam een sterke bank heeft.
Dankzij een fraaie doelpunt van invaller Jordy Hilterman kwam de thuisclub in blessuretijd langszij Almere City FC, 1-1 Volkomen verdiend, want FC Volendam was over de gehele wedstrijd genomen de betere ploeg en creëerde meer kansen dan de Almeerders. De afwerking liet echter te wensen over.  Trainer Jack de Gier vond het zuur dat zijn ploeg de drie punten in de slotfase nog uit handen gaf, maar was wel zo reëel te stellen dat hij ’na een nachtje slapen’ wel tevreden kon zijn met één punt tegen het fysiek sterke Volendam.

Achteruit
“Na 0-1 werden we steeds verder achteruit gedwongen”, aldus De Gier. Zowel De Gier als Robert Molenaar zag dat er nog te veel slordigheden zaten in het spel van hun ploeg. Het zal wel met spanning te maken hebben gehad. Elke ploeg wil goed aan de competitie beginnen, in ieder geval niet met verlies. Beiden ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, namen weinig risico. En toch ontstond plots de eerste kans voor Silvester van de Water, die alleen op doelman Hobie Verhulst mocht afgaan. De gisteravond weer sterk keepende Verhulst wenste echter niet mee te werken aan een feestje van Almere City. Jack Tuijp kreeg aan de andere kant de kans om de thuisclub op voorsprong te zetten, maar doelman Chiel Kramer hield hem van scoren af. Kees Kwakman knalde de bal uit een hoekschop hoog over het doel en de inlopende Bert Steltenpool schoot de bal uit een voorzet van Rihairo Meulens naast. Verdediger Erik Schouten had zijn vizier ook niet op scherp staan om doelman Chiel Kramer te verrassen. Kortom, de thuisclub kreeg in de eerste helft de meeste schietkansen.

Zondagsschot
Vrij kort na de hervatting sloeg Almere City vanuit het niets toe. Een zondagsschot van Gaston Salawasia verdween effectvol buiten bereik van doelman Verhulst in de kruising, 0-1. Dankzij doelman Verhulst werd het geen 0-2. Een fraaie kopbal van Rick ten Voorde net onder de lat tikte Verhulst in een reflex tot hoekschop.  FC Volendam gooide er een schepje bovenop. Jack Tuyp leek de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen, maar zijn schot vanaf de rechtervleugel ging net voorlangs. Intussen had Molenaar Meulens vervangen voor Kevin van Kippersluis en Kees Kwakman (last van zijn rug) voor Gerry Vlak. Beide spelers vielen sterk in. Van Velzen was naar de rechtsbuitenplaats verhuist. Herhaaldelijk liet Van Velzen oud-FC Volendamspeler Paul Quasten zijn hielen zien. Bovendien voorkwam hij dat de ervaren en technisch vaardige linksback van Almere City FC zich nog kon gaan bemoeien met de opbouw. Met nog amper tien minuten op de klok werd verdediger Ties Evers opgeofferd voor Jordy Hilterman. Hij was het die drie minuten in blessuretijd de bal uit een voorzet van Van Velzen met een sierlijke kopbal achter doelman Chiel Kramer in het net liet ploffen, 1-1. Henny Schilder werd gekozen tot man van de wedstrijd.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers (81. Jordy Hilterman), Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Kees Kwakman (64, Gerry Vlak), Kevin Visser, Jack Tuijp, Rihairo Meulens (57, Kevin van Kippersluis), Bert Steltenpool, Gyliano van Velzen.

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Almere City FC

FC Volendam - Almere City FC

vrijdag 05 aug, 20:00

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.