2 - 2

FC Volendam - De Graafschap

14 apr 2017

Enzo Stroo steelt de show

Door Cor Westerveld

De inkt van de ondertekening was nog nauwelijks opgedroogd, maar tegen De Graafschap liet Enzo Stroo al zien zijn eerste profcontract waard te zijn. De Landsmeerder in Volendamse dienst, maakte niet alleen beide treffers, waardoor zijn club De Graafschap - bij aanvang van de wedstrijd nog koploper in de vierde periode – op 2-2 hield, maar tekende in de slotfase bijna voor de winnende treffer door de ruim voor zijn doel staande doelman Filp Bednarek bijna te verrassen met een juweel van een afstandsschot, waarbij de bal net niet in de kruising verdween. Voeg daarbij dat Stroo in de eerste helft nog een keer in het zijnet schoot en een strafschop had moeten krijgen, al was het alleen maar om dat De Graafschap er ook een kreeg die op zijn minst dubieus was, en het is duidelijk dat de 23-jarige Stroo een prima stempel drukte op de wedstrijd.De belangen waren gisteravond wederzijds. De Graafschap wil SC Cambuur voor blijven in de race om de periodetitel en de thuisclub wil zo snel verzekerd zijn van een plek bij de eerste vijf om de Jupiler League Play Offs in de eerste ronde vrijaf te hebben. In het paasweekend kunnen beide clubs hun slag slaan. Het werd gisteravond een enerverende wedstrijd voor de 4475 toeschouwers. Mooie momenten werden afgewisseld met slordige passes, maar de spanning hield de bezoekers tot het laatste fluitsignaal op het puntje van hun stoel.
De bezoekers kregen de eerste kans toen Anthony van Hurk Erik Schouten de baas was maar de uithaal van eerstgenoemde was een wel erg simpele prooi voor doelman Hobie Verhulst.

Buitenkansje
Aan de andere kant was het Enzo Stroo die in de 12e minuut wel raad wist met een domme terugspeelbal van Robert Klaassen. Attent als hij is, profiteerde Stroo optimaal van dit buitenkansje. Omspeelde handig als hij is de doelman en schoof de bal over de doellijn, 1-0. Even later gingen de doelman en Stroo gelijktijdig naar de bal en was de rappe spits van de thuisclub net iets eerder bij de bal en kwamen de bezoekers met de schrik vrij toen; de inzet van Stoo belandde in het zijnet. De Graafschap probeerde aan de andere kant namens Bryan Smeets met een afstandsschot doelman Hobie Verhulst te verrassen, maar die gaf niet thuis. Graafschap-verdediger Andrew Driver, die al niet optimaal fit aan de wedstrijd was begonnen, moest zich in de 22e minuut laten vervangen door Nathaniel Will.
In de 29e minuut kwam De Graafschap langszij. Na een afgeslagen vrije trap was het Bart Straalman die geheel vrijstaand de bal voor zijn voeten kreeg en de 1-1 op het bord schoot.Protesten
Nadat Anthony van den Hurk in buitenspelpositie op weg was naar Hobie Verhulst, met Henny Schilder in de achtervolging, redde Verhulst. Scheidsrechter Pol ten Boekel zag kennelijk meer dan het publiek en wees naar de stip. Aan de protesten van Volendam had hij geen boodschap evenals spits Piotr Parzyszek, die wel raad wist met de beslissing van de scheidsrechter en voor de 1-2 tekende in de 37e minuut. Het leverde Verhulst een gele kaart op. Even later mocht Erik Schouten ook geel incasseren in deze sportieve wedstrijd. Dat Enzo Stroo daarna in de zestien onreglementair van scoren werd afgehouden, leverde de thuisclub geen strafschop op.

In de tweede helft ging FC Volendam voor de gelijkmaker en die kwam er ook. Het was Enzo Stroo die een dieptebal van Joey Veerman snel onder controle kreeg en in de 75e minuut doelman Bednarek het nakijken gaf, 2-2. FC Volendam wilde meer en verdiende ook meer. Gerry Vlak kwam in het veld voor Dennis van der Heijden en Bert Steltenpool verving Paul Kok.

Slim
Bij De Graafschap was het vrouwen en kinderen eerst in de achterhoede. De bezoekers moesten een aantal hoekschoppen en vrije trappen weggeven, maar gescoord werd er niet meer. Stroo was er met zijn slimme en formidabele afstandsschot nog heel dichtbij en Gerry Vlak zag zijn kopbal over het doel gaan. Aan de andere kant moest Erik Schouten in het belang van de club nog even aan de noodrem trekken en dat leverde hem zijn tweede geel dus rood op. Met tien man hield de thuisclub zich ook staande tegen De Graafschap. Tweede paasdag speelt FC Volendam om 14.30 uur opnieuw thuis. Dan is Achilles ’29 de tegenstander, de hekkensluiter in de Jupiler League, die zich aan de laatste strohalm zal vast proberen te klampen om FC Dordrecht nog in te halen om zodoende aan degradatie te ontsnappen. De wijdbroeken zijn gewaarschuwd.


FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten Paul Kok (71. Bert Steltenpool), Joey Veerman, Kees Kwakman, Daniel van Son, Kevin van Kippersluis, Dennis van der Heijden (80. Gerry Vlak), Enzo Stroo. 

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

De Graafschap

FC Volendam - De Graafschap

vrijdag 14 apr, 20:00

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.