2 - 1

FC Volendam - FC Den Bosch

06 feb 2017

Goudhaantje ’Kippie’ zorgt voor feestelijk slot tegen FC Den Bosch

Door Cor Westerveld

Op het moment dat iedereen zich al had verzoend met een 1-1 gelijkspel en het thuispubliek even daarvoor nog opgelucht adem had gehaald omdat een vrije trap van FC Den Bosch net buiten de zestien niets opleverde, sloeg in blessuretijd het noodlot aan de andere kant voor de Brabanders toe. Jack Tuijp werd in blessuretijd door de prima leidende scheidsrechter Sander van Eijk beloond met een vrije trap, ook net buiten de zestien. Joey Veerman, die zich al eerder in de wedstrijd met deze klust belastte, maar de bal toen over de muur in de handen van doelman Nick Leijten mikte, stond opnieuw klaar, met naast hem Kevin van Kippersluis. Tot ieders verrassing was het niet Veerman die de vrije trap nam, maar Kevin van Kippersluis. En hoe! Snoeihard schoot hij de bal laag over de grond door de muur en via de binnenkant van de paal leverde dat de winnende treffer op.Een feestelijk slot dus voor spelers en supporters van FC Volendam. Een kater voor FC Den Bosch. Voetbal kan hard zijn! FC Volendam begon de klus tegen FC Den Bosch in dezelfde opstelling als tegen FC Emmen. Het verschil was alleen dat de achterhoede nu wel bij de les was. Het is duidelijk dat het elftal nog even moet wennen aan het gemis van aanspeelpunt Gyliano van Velzen en de nieuwe aanwinst Dennis van der Heijden. De thuisclub nam vanaf de aftrap het initiatief, maar de plaagstootjes van de bezoekers waren niet van gevaar ontbloot.

Kees Kwakman
De eerste kans was echter voor FC Volendam. De voorzet van Kevin van Kippersluis werd echter over het doel gekopt door Bert Steltenpool. In de 19e minuut was het wel raak. De veelvuldig opkomende Mohammed Betti gaf de bal voor en vanaf een meter of twintig van het doel stond Kees Kwakman klaar om een van de mooiste treffers uit zijn voetballoopbaan te maken. Met een prachtige volley in de rechterkruising liet hij doelman Nick Leijten volstrekt kansloos en de ware voetballiefhebbers genieten, 1-0. Een schot van Dennis van der Heijden verdween in de eerste helft nog over het doel van FC Den Bosch.

Joey Veerman
De voorsprong was zeker verdiend. Na de hervatting drong FC Den Bosch steeds meer aan en allengs werd duidelijk dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. Dat was deels ook te wijten aan de thuisclub die kansen op een grotere voorsprong liet liggen. Zo speelde Dennis van der Heijden zich draaiend om zijn as prima vrij maar zijn inzet werd door de doelman tot hoekschop verwerkt. De mooiste kans kreeg Erik Schouten. Een uitgekookte vrije trap van uitblinker en Man of the Match Joey Veerman had hij voor het intikken maar de Westwouder liet deze fraaie kans onbenut. Den Bosch begon steeds meer aan te dringen en had pech toen Jeremy Fernandes buiten bereik van Hobie Verhulst de paal raakte. De bezoekers roken de gelijkmaker. Niek Vossebelt was er met een schot dichtbij ware het niet dat Hobie Verhulst daar met een prima redding anders over dacht. De gelijkmaker hing in de lucht. Vossebelt aan de basis van de gelijkmaker van FC Den Bosch. Hij bediende Romero Regales en die zorgde in de 78e minuut met het hoofd voor 1-1.

Gouden hand
Robert Molenaar bleek een gouden hand van wisselen te hebben. Dennis van der Heijden en Bert Steltenpool verdwenen van het toneel ten faveure van Jack Tuijp en Enzo Stroo, de topscorer van Jong Volendam die afgelopen zaterdag zijn tiende (fraaie) treffer liet noteren tegen Harkemayse Boys. Jack Tuijp, door de verdedigers van FC Den Bosch natuurlijk ook gevreesd, werd onreglementair gestopt en hoewel Joey Veerman de aangewezen persoon was om de vrije trap te nemen, vond iedereen het prima dat Kevin van Kippersluis deze klus uiterst succesvol afrondde, 2-1.
Komende maandag speelt FC Volendam de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht, de ploeg die eerder dit seizoen als cadeautje een strafschop mocht nemen, nadat Henny Schilder de bal tegen zijn wang had gekregen. Het werd toen in de slotfase nog 2-2.

FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, Dennis van der Heijden (81. Enzo Stroo), Kees Kwakman, Kevin Visser (79. Gerry Vlak), Bert Steltenpool (81. Jack Tuijp), Kevin van Kippersluis.

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

FC Den Bosch

FC Volendam - FC Den Bosch

maandag 06 feb, 19:59

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.