1 - 1

FC Volendam - FC Dordrecht

03 maa 2017

Werk aan de winkel

Door Cor Westerveld

Na de nederlagen tegen VVV en NAC zou FC Volendam - met twee thuiswedstrijden voor de boeg (FC Dordrecht en Helmond Sport) - een flinke stap kunnen zetten richting play-offs. Sowieso diende dan gisteravond in het met ruim vierduizend toeschouwers gevulde Kras Stadion van laagvlieger FC Dordrecht te worden gewonnen. Maar het maken van doelpunten gaat de oranjehemden in deze fase van de competitie moeilijk af. Het was veel geblèr (lees: aanvallen) maar weinig wol (lees;: doelpunten) tegen de Schapenkoppen (FC Dordrecht).

Na 225 minuten voetbal lukte het de voorhoede om weer eens te scoren. Het was op slag van rust Jack Tuijp die een niet te missen kans afrondde, maar daar bleef het bij. Een foutje van Erik Schouten stelde Joël Thomas in de 65e minuut in de gelegenheid om de 1-1 op het bord te brengen. Ondanks de stormloop daarna op het doel van de bezoekers, met soms zes aanvallers op rij, lukte het de thuisclub niet om de winnende treffer te produceren. Coach Robert Molenaar probeerde met het inbrengen van twee verse aanvallers en een extra aanvaller voor verdediger Schouten (Van Son, Stroo, Antwi) het tij nog ten gunste keren, maar de door FC Dordrecht opgetrokken muur bleef overeind.

Concurrentie
Het met veel blessures kampende en daardoor behoorlijk gehavende FC Dordrecht snoepte FC Volendam dus kostbare punten af. Omdat de concurrentie achter FC Volendam ook punten morste (Cambuur kan dit weekend nog wel voorbij Volendam komen als het wint van hekkensluiter Achilles ’29), staat de ploeg van Molenaar er nog steeds goed voor.
Maar dat er veel werk aan de winkel is om de komende thuiswedsstrijd tegen Helmond Sport wél winnend af te sluiten, is een publiek geheim. Hoewel Molenaar niet zeurt dat het vertrek van Gyliano van Velzen de angel uit de Volendamse aanval heeft gehaald, hetgeen hem te prijzen valt, scheelt het wel een slok op een borrel dat hij er niet meer bij is. De nieuw aangetrokken spelers in de wintertransferperiode, Rodney Antwi en Dennis van der Heijden (geblesseerd) moeten worden ingepast en dat vergt nou eenmaal tijd. Antwi is een razendsnelle aanvaller. Hij is echter drie maanden geblesseerd geweest en mist dus nog het echte wedstrijdritme. Hij viel gisteravond in de tweede helft in voor Kevin van Kippersluis, maar kon zijn team ook niet over de streep trekken.

Hobie Verhulst
Het feit dat Hobie Verhulst – meer en hoe verdiend dan ook -uitgeroepen werd tot ’Man of the Match’ is eigenlijk een teken aan de wand. Die eer zou in feite een van de aanvallers ten deel moeten vallen. Samen met Henny Schilder en Joey Veerman was Verhulst een van de betere spelers in het team van de thuisclub.
FC Volendam opende goed. Na twee hoekschoppen op rij was het Joey Veerman die Mo Betti met een sublieme pass op doelman Tim Coremans afstuurde, de aanvallend ingestelde Betti zag zijn inzet gered door Coremans. Een vliegend schot vanaf de linkervleugel van Kevin van Kippersluis scheerde daarna over deklat en een kopbal van Bert Steltenpool - na een voorzet van Van Kippersluis – verdween over het doel. Bij een uitval van FC Dordrecht was het aan de alerte doelman Verhulst te danken dat een fraai afstandsschot van Everon Pisas niet meer opleverde dan een hoekschop voor FC Dordrecht.

’Open sollicitatie’
De thuisclub nam hierna het heft weer in handen en leek te gaan scoren toen Jack Tuijp Kevin van Kippersluis vrij baan gaf. ‘Kippie’ moest alleen nog zien af te rekenen met de uit zijn doel gekomen Corevaar, die zich echter niet liet omspelen en zijn ploeg daarmee voor een achterstand behoedde. Een als voorzet bedoelde bal van Melvin Kingsale zeilde bij een tegenstoot bijna in het doel van Verhulst. De thuisclub bleef echter de toon zetten. Eric Schouten zag zijn kopbal op doel gered door Corevaar, waarna aan de andere kant Verhulst nog eens een ’open sollicitatie’ richtte aan eredivisieclubs door Everon Pisas gedecideerd van scoren af te houden ten koste van een hoekschop. De veelvuldig oprukkende Henny Schilder zag zijn pass op Bert Steltenpool eindigen in een listig balletje van laatstgenoemde in de uiterste hoek, maar doelman Corevaar was bij de les. Uit een hoekschop schiet Joey Veerman daarna over de lat. Een volgende actie van Veerman had meer succes, toen de bal voor de schietgrage voeten van Jack Tuijp kwam die de thuisclub de verdiende voorsprong bezorgde, 1-0.

Vindingrijk
Na de hervatting probeerde FC Volendam de voorsprong uit te bouwen, maar slaagde daarin niet. De ’enge’ 1-0 bleef hoop geven aan FC Dordrecht en het was dan ook de lastig te bestrijden spits Joël Thomas die handig profiteerde van een door Schouten verloren luchtduel en alleen op doelman Verhulst kon afgaan om voor 1-1 te tekenen. FC Dordrecht kwam in de tweede helft nog een keer gevaarlijk door. Everon Pisas loste vanuit de draai een prima schot op doel, maar Verhulst wist daar wel raad mee met zijn vuisten. De druk op het doel van FC Dordrecht bleef aanhouden, maar het lukte FC Volendam maar niet om de winnende treffer te maken. Probleemloos weet de ploeg van Molenaar de helft van de tegenstander te vinden, maar de aanval van de thuisclub was tegen FC Dordrecht niet bij machte en vindingrijk genoeg om de bal vaker dan een keer over de doellijn te werken. Volop werk aan de winkel dus de komende week voor de technische staf om de voorhoede doeltreffend beter aan de praat te krijgen.

FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten (84. Enzo Stroo), Paul Kok, Joey Veerman, Kees Kwakman, Kevin Visser (48. Daniël van Son), Kevin van Kippersluis (64. Rodney Antwi), Jack Tuijp, Bert Steltenpool.

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

FC Dordrecht

FC Volendam - FC Dordrecht

vrijdag 03 maa, 20:00

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.