-

FC Volendam - Helmond Sport

18 aug 2017

Vrijdagavond is het dan eindelijk zo ver. Nadat afgelopen weekend de Eredivisie al begon, start het Jupiler League seizoen nu ook. FC Volendam ontvangt Helmond Sport. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in ons KRAS Stadion. Twee teams die het vorige seizoen de halve finale van de Jupiler Playoffs haalden. Voor FC Volendam is dat ook weer minimaal de doelstelling voor het seizoen wat voor ons ligt.

Nieuwe namen
Nieuwe namen, bekende namen, verrassende namen. Dat is het verhaal bij FC Volendam. Allereerst is Misha Salden de nieuwe hoofdtrainer. Salden kent de club en de meeste spelers natuurlijk op zijn duimpje. Ook in de selectie zien we bekende namen zoals Dylan Mertens die weer helemaal terug is na zijn langdurige knieblessure. Afgelopen zaterdag, in de met 4-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Jong Ajax, speelde Mertens samen met Joey Veerman en Nick Runderkamp op het middenveld. Runderkamp, vorig seizoen captain van Jong FC Volendam, kende een zeer sterke voorbereiding. Voorin is er met komst van de snelle Luis Pedro en spits Teije ten Den meer mogelijk.

Helmond Sport
Roy Hendriksen is nog steeds de trainer van het team uit Helmond. Vorig seizoen pakten zij verrassend een periodetitel. Waar iedereen dacht dat de eerste ronde van de Jupiler Playoffs ook direct het eindstation zou zijn kwam bedrogen uit. In Almere kunnen ze er nog niet over uit, want Helmond Sport bleek simpelweg sterker dan Almere City FC. In de halve finale was het ex-FC Volendamspeler Gyliano van Velzen die names Roda JC Helmond Sport de weg naar de finale van de playoffs belette.

Arbitrage
Christiaan Bax is de eerste arbiter die FC Volendam dit seizoen gaat fluiten. De 29-jarige Bax wordt geassisteerd door de heren Lapar en Weterings. Bax floot FC Volendam vorig seizoen twee wedstrijden in de competitie, die FC Volendam beide wist te winnen. Opvallend is dat de arbiter in 26 duels liefst 104 kaarten trok, waarvan er vijf direct rode kaarten waren.

Social media
Natuurlijk kun je de wedstrijd volgen via ons Twitter account @fcvolendam. Hashtag van de wedstrijd is #volhel.

Programma
Volgende week staat de eerste uitwedstrijd op het programma. Dan reist FC Volendam naar Oss, waar de plaatselijke FC op ons wacht. Volgende week start ook voor Jong FC Volendam de competitie. Op zaterdag 26 augustus speelt het thuis tegen Quick Boys.
 

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Helmond Sport

FC Volendam - Helmond Sport

vrijdag 18 aug, 20:00