1 - 0

FC Volendam - Jong PSV

25 nov 2016

Door Cor Westerveld

Een dik en dik verdiende overwinning voor FC Volendam tegen Jong PSV (1-0). Dat wel. Met de wedstrijd tegen Jong Ajax nog vers in het geheugen was het in de slotfase nog even billenknijpen voor de supporters van de thuisclub. Het zal toch gebeuren dat Jong PSV net als kort geleden Jong Ajax in de slotfase nog de gelijkmaker op het scorebord zet tegen de equipe van Robert Molenaar? Nee, dat gebeurde gelukkig niet. Als er een ploeg gisteravond verdiende te winnen was het de thuisclub. Winnen doe je door een doelpunt meer te maken dan je tegenstander. Dat deed FC Volendam dus, maar het had het zichzelf veel gemakkelijker kunnen maken door meer van de vele kansen te benutten.  In een uiterst sportieve wedstrijd - die uitstekend werd geleid door scheidsrechter Martin Pérez – was de thuisclub heer en meester tegen de tweede keus van PSV

Oogstrelend
Het positiespel van Het Andere Oranje was vaak oogstrelend. Jong PSV, de nummer drie op de ranglijst – had werkelijk niets in te brengen. Natuurlijk krijgt elke ploeg in een wedstrijd een paar kansen en die kreeg Jong PSV dan ook. Maar de thuisclub kreeg er legio. Het lek van te weinig scoren is dus nog niet boven water . In de openingsfase schoot Jack Tuijp de bal naast het doel en datzelfde deed Jong PSV even later aan de andere kant via San Lammers. Tot dat moment deed Jong PSV dus niet onder voor FC Volendam, maar daarna werden de Brabanders constant in de verdediging gedrukt.

Joey Veerman
De sterk spelende Joey Veerman stelde met een prima dieptebal verdediger Mohamed Betti in de gelegenheid om de score te openen, maar die had zijn vizier niet op scherp staan. Het was het begin van een grote serie mogelijkheden om te scoren. Een door Paul Kok opgezette aanval bracht de bal bij Kees Kwakman die een goed bedoeld overstapje maakte om Tuijp in stelling te brengen, maar daar zat een PSV’er goed tussen. Kwakman had beter zelf een doelpoging kunnen wagen. Op een prima voorzet van uitblinker Gyliano van Velzen trapte Jack Tuijp over de bal heen. Een prima een-tweetje tussen van Velzen en Kwakman bracht eerstgenoemde alleen voor doelman Yanick van Osch, maar die redde ten koste van een hoekschop. Paul Kok zag een afstandsschot op de paal ketsen. Ook Erik Schouten bemoeide zich met de aanval. Hij trok bij de achterlijn de bal terug op Jack Tuijp, die vervolgens rakelings naast schoot. Kees Kwakman kopte uit een hoekschop van Gyliano van Velzen de bal in handen van de doelman van PSV. Een door Betti opgezette aanval bracht de bal bij Gyliano van Velzen, die vervolgens zijn voorzet door Kwakman zag gemist. En zo leverde de ene na de andere kans geen doelpunt op. En Jong PSV dan? Dat kwam in de eerste helft niet verder dan een schot van aanvoerder Albert Gudmundsson op het doel van Hobie Verhulst.

Paul Kok
Na de hervatting was het Paul Kok die na tien minuten over links ten aanval trok. Hij piepelde verdediger Dirk Abels door de bal tussen diens benen door te spelen, hield het overzicht en gaf Kevin van Kippersluis een niet te missen kans, 1-0. Verder gebeurde er eigenlijk niet zoveel meer in de tweede helft. FC Volendam bleef veelvuldig in balbezit. Invaller Bertalan Kul schoot namens PSV nog in het zijnet van FC Volendam. In de slotfase drong Jong PSV dus nog wat aan en hielden de supporters van de thuisclub hun hart vast. Maar de 1-0 tussenstand werd tevens de eindstand. Volkomen terecht dus! Gyliano van Velzen werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
Maandag speelt FC Volendam in Doetinchem tegen De Graafschap.

FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, Kees Kwakman, Kevin van Kippersluis, Kevin Visser (81. Rihairo Meulen)s Jack Tuijp (81. Jordi Hilterman) Rihairo Meulens), Gyliano van Velzen.
 

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Jong PSV

FC Volendam - Jong PSV

vrijdag 25 nov, 20:00

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.