1 - 1

FC Volendam - RKC Waalwijk

18 nov 2016

Paul Kok geeft aanvallers les

Door Cor Westerveld
Met een overwinning op RKC Waalwijk had FC Volendam de vijfde plaats gedeeld met NAC. De Volendammers bleven echter steken op een 1-1 gelijkspel en dat was - de kansen van beide ploegen in ogenschouw genomen - geen terechte uitslag. De thuisclub was de bovenliggende partij, combineerde naar hartenlust, creëerde zowel in de eerste als de tweede helft scoringskansen, maar wist die niet te verzilveren. De tweede doelman van RKC, Etienne Vaessen, slaagde er met kunst en vliegwerk in om de winnende treffer van FC Volendam te voorkomen. En met de 1-1 bleef FC Volendam op de ranglijst - dankzij een beter doelsaldo –boven RKC staan, op de achtste plek.

De thuisclub direct liet in de openingsfase zien voor de volle winst te gaan. De Brabanders werden op eigen helft teruggedrongen. Vooral over de linkervleugel werd de verdediging van RKC bestookt. Kees Kwakman was uit een hoekshop vanaf de andere vleugel dicht bij de openingstreffer met een kopbal. Niet veel later kreeg Jack Tuijp twee keer de kans om doelman Vaessen het nakijken te geven. Het was Paul Kok die met een prima pass Gyliano van Velzen over links wegstuurde, maar op diens voorzet strandde de inzet van Tuijp op verdediger Steef Nieuwendaal en in de rebound schoot Volendams topscorer hoog over. In de eerste helft kreeg kort voor rust Van Velzen zelf ook nog een prima kans nadat Kees Kwakman, die de bal op het middenveld had onderschept, hem op doelman Vaessen afstuurde. De RKC- doelman redde ten koste van een hoekschop.

Versterkte verdediging
Een groot deel van de eerste helft speelde zich af op de helft van de Brabanders, die vanuit een versterkte verdediging (5-3-2) opereerden. De bezoekers slaagden er enkele keren in om sterk uit te komen en voor wat hachelijke situaties te zorgen voor het doel van van Hobie Verhulst. Johan Voskamp (2x)en Pieter Langedijk waren dan ook een paar keer dicht bij een treffer.
Na de hervatting werd de wedstrijd steeds aantrekkelijker. FC Volendam liet duidelijk merken voor de winst te gaan. De in de eerste helft niet goed uit de verf komende Daniel van Son bleef in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was de van een blessure teruggekeerde Kevin Visser. De eerste kans in het tweede bedrijf was voor Kevin van Kippersluis, maar doelman Vaessen bleek opnieuw een sta-in-de-weg. Plots kwam RKC op voorsprong. Een lange bal van Serginho Greene bereikte Pieter Langedijk die opdook achter het duo Schouten- Schilder en Verhulst het nakijken gaf, 0-1. Aan dit doelpunt hing volgens velen een buitenspelluchtje. Hoe dan ook Volendam gooide er nog een schepje bovenop. De aanval werd nog meer versterkt door het inbrengen van Bert Steltenpool voor verdediger Mohamed Betti. En in de slotfase mocht ook Rihairo Meulens nog opdraven voor Jack Tuijp.

Beuken
RKC- doelman Vaessen groeide in de tweede helft uit tot de held van Waalwijk De thuisclub bleef beuken op het doel van RKC. Spelverdeler Joey Veerman stuurde Gyliano van Velzen op pad en op diens voorzet leek Kevin van Kippersluis te gaan scoren. De doelman van RKC wachtte de uithaal van Van Kippersluis niet af, maar dook vol op de bal, zodat ook deze kans werd getorpedeerd. Paul Kok zorgde in de 68e minuut voor de gelijkmaker, 1-1. Zijn inzet - uit een hoekschop - werd van richting veranderd en bleek te machtig voor doelman Vaessen.
FC Volendam leek alsnog de drie punten in de wacht te gaan slepen. Een voorzet van Man van de wedstrijd Paul Kok leverde een kans op voor Bert Steltenpool die even later met een afstandsschot wederom en tevergeefs Vaessens probeerde te verschalken. Jack Tuijp leek de winnende treffer op zijn schoen te hebben, maar schuin voor het doel op de rechtervleugel uithalend, strandde hij op Vaessen. In de rebound leverde de prima inzet van Bert Steltenpool niet meer op dan een hoekschop. Het bleef 1-1 en dat leverde tevreden gezichten op bij alles wat RKC was.

FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti (68 Bert Steltenpool), Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, Kees Kwakman, Kevin van Kippersluis, Daniel van Son (46. Kevin Visser), Jack Tuijp (87. Rihairo Meulens), Gyliano van Velzen.

 


Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

RKC Waalwijk

FC Volendam - RKC Waalwijk

vrijdag 18 nov, 20:00

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.