1 - 1

FC Volendam - Cambuur L.

19 maa 2017

FC Volendam meest gebaat bij puntendeling

Door Cor Westerveld

FC Volendam-SC Cambuur werd een wedstrijd met twee gezichten. De Friezen domineerden in de eerste helft en de thuisclub had in de tweede helft het beste van het spel in de door ruim vijfduizend toeschouwers bijgewoonde spannende en sportieve wedstrijd. Al negen minuten na de aftrap keek de brigade van Robert Molenaar tegen een 0-1 achterstand aan. Het vlot en sterk combinerende SC Cambuur bouwde over de rechtervleugel een aanval op. Het waren Martijn Barto en Stefano Lilipaly die de aanval inleidden en en met de voorzet van laatstgenoemde had Sander van de Streek geen moeite om de bal achter doelman Hobie Verhulst te schieten.De thuisclub was er tot dan toe nauwelijks aan te pas gekomen. Meer kansen gaf zij echter niet weg in de eerste helft. Wel creëerde het zelf twee doelrijpe kansen. Na een sluwe vrije trap van Joey Veerman sprintte Rodney Antwi met de bal op doelman Harm Zeinstra af, maar zijn actie eindigde in een hoekschop en een lichte blessure voor de wijdbroek Het was Volendams topscorer Kevin van Kippersluis die de partijen weer op gelijke hoogte bracht door een fraaie dieptepass van Joey Veerman in de 34e minuut te verzilveren, 1-1.

Hartenlust
Cambuur bleef naar hartenlust combineren, maar het enige opzienbarende wapenfeit in de eerste helft na de twee treffers, was het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Kees Kwakman. Voor hem kwam waterdrager Ties Evers binnen de krijtlijnen.
In de tweede helft had FC Volendam het beste van het spel, maar waren de doelrijpe kansen voor de bezoekers. Beide ploegen waren duidelijk uit op de drie punten. FC Volendam om een sprong te maken naar de vierde plek op de ranglijst om zodoende een gat te slaan met de concurrenten, en Cambuur om op de ranglijst FC Volendam te passeren. De thuisclub was dus het meest gebaat bij een gelijkspel.

Heft in handen
Na de hervatting nam FC Volendam het heft in handen, maar tot daadwerkelijke kansen leidde dat niet. Geregeld wist het via de linkervleugel door te breken, maar de voorzetten waren, of een prooi voor doelman Zeinstra van Cambuur, of konden moeiteloos worden opgeruimd door de Friese verdedigers. Nimmer kwam een voorzet voor de voeten van Stroo of Antwi. Kortom, de voorhoede van de thuisclub kon geen potten breken.
Bijna nam Cambuur opnieuw een voorsprong omdat de dekking van de thuisclub niet goed werd uitgevoerd bij een vrije trap. Xander Houtkoop maakte daar gretig gebruik van door de bal door het gat van de verdediging heen te spelen waardoor Stefano Lilipaly kon uithalen. Het geluk was niet met hem, want de bal ketste op de lat. Na een vlijmscherpe voorzet van Erik Bakker kopte Jamiro Monteiro de bal net naast en Volendam kwam opnieuw goed weg toen invaller Tarik Yissoudali - na een solo over links- de bal rakelings naast de verkeerde kant van de paal schoot.

Ties Evers
FC Volendam kwam in de tweede helft niet verder dan een kans voor de doorgebroken Ties Evers, maar die wist er geen chocola van te maken. Met de 1-1 mocht FC Volendam - op basis van de kansen die beide ploegen kregen - het meest tevreden zijn met het verdelen van de buit. De onverzettelijke Paul Kok werd uitgeroepen tot Man of the match en beloond met de bloemen en een dinerbon. De voor Antwi in de 70e minuut ingevallen Rihairo Meulens viel nog op door geheel onnodig een overtreding te maken, hetgeen hem terecht geel opleverde van de goed leidende scheidsrechter Jochem Kamphuis.FC Volendam: Hobie Verhulst, Henny Schilder, Kees Kwakman (39. Ties Evers), Paul Kok, Erik Schouten, Kevin van Kippersluis, Rodney Antwi (70. Rihairo Meulens), Mo Betti, Enzo Stroo, Joey Veerman, Gerry Vlak.

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Cambuur L.

FC Volendam - Cambuur L.

zondag 19 maa, 14:30

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.