1 - 3

FC Volendam - Sparta R.

15 jul 2016

Drie weken gelden liet Alex Pastoor in Voetbal International optekenen, dat Sparta Rotterdam er helemaal klaar voor was. Hij was niet meer op zoek naar nieuwe spelers. De selecties waarmee zijn gepromoveerde club de eredivisie ingaat en zijn Jong Sparta de Derde Divisie instapt, zijn compleet. In dit weekend liet hij “Jong Sparta” tegen FC Volendam spelen en de a-selectie tegen FC Groningen. Wat Jong Sparta liet zien, is een voorteken voor de derde divisie. Niet alleen de uitstekende jeugdopleiding van Sparta Rotterdam, die altijd bulkt van talenten, maar ook het scoutingbeleid van de Rotterdammers heeft een spelersgroep opgeleverd, die nog veel aan de weg zal timmeren.
FC Volendam kreeg er na de pittige trainingsweek in Garderen niet goed de vinger achter. De derde oefenwedstrijd op weg naar de nieuwe competitie gaf nog weinig reden tot optimisme. Evenals tegen AZ een week eerder speelde de Volendamverdediging voor Sinterklaas. Kort na rust leek FC Volendam de zaakjes beter in handen te krijgen na de opgelopen achterstand in de eerste helft, maar met 1-3 moest de kleedkamer worden opgezocht. In de eerste helft kwam FC Volendam tot twee acceptabele aanvalsacties. Bij de eerste schoot Gyliano van Velzen zelf in plaats van af te leggen op vrijstaande spitsen. Jack Tuijp had weinig geluk na een prachtige balbehandeling, waardoor het schot dat hij in gedachten had, niet lukte. Twee vrije trappen werden onbeheerst hoog over geschoten. Sparta Rotterdam deed dat beter. Hoewel Hobie Verhulst nieuweling Kevin Visser uitstekend coachte, koos hij toch voor eigen inzicht. Het balverlies dat volgde, leverde een Spartadoelpunt op van Felicia. Gezegd mag worden dat de pass van Henny Schilder die daaraan voorafging op Paul Kok geen schoonheidsprijs verdiende.
De volley van Erik Schouten tien minuten na rust na een corner van Kevin Visser betekende de gelijkmaker, maar toen Rafik el Hamdi bij de volgende hoekschop van Sparta Rotterdam even niet thuis gaf, was het 1-2. Ook het derde Rotterdamse doelpunt kon geheel op het conto van de eigen spelers geschreven worden. Een ingooi van FC Volendam werd voor de voeten van een vrijstaande Spartaspeler gegooid. Hoe verzin je het? Het cadeau werd door Alhaft dankbaar uitgepakt. Komende dinsdag mag FC Volendam het blazoen alsnog proberen glans te geven tegen de Wooter Academy, aftrap 14.00 uur.
 

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Sparta R.

FC Volendam - Sparta R.

vrijdag 15 jul, 19:30