3 - 0

FC Volendam - Telstar

19 aug 2016

FC Volendam legt zwakte van Telstar sterk bloot

Door Cor Westerveld

Na afloop in de perskamer een teleurgestelde Michel Vonk van Telstar en een tevreden Robert Molenaar. Over de uitslag viel niet te twisten. FC Volendam was heer en meester tegen De Witte Leeuwen en had in feite de volle buit al na 37 minuten spelen binnen. Door de 3-0 overwinning is Het Andere Oranje opgerukt naar de derde plaats met twee punten achterstand op koploper VVV.
Vanaf de aftrap nam de thuisclub het heft in handen. Gyliano van Velzen overvleugelde herhaaldelijk verdediger Bryan Ottenoff. In de tweede helft een positiewisseling bij Telstar. Verdediger Thomas van den Houten mocht de positie van de gedesoriënteerd geraakte Ottenhoff overnemen en Van Velzen (Man van de wedstrijd) proberen te temmen, hetgeen hem wat beter afging. Natuurlijk is een verliezende trainer ontevreden en Vonk stak dat niet onder stoelen of banken. Telstar bleek echter niet opgewassen tegen het flitsende aanvalsspel van FC Volendam. De 2718 toeschouwers zagen FC Volendam domineren en de kansen aaneen rijgen. Met een beetje meer zuiverheid en geluk (of minder pech) had Telstar nog een groter pak slaag gekregen aan de Dijk.

Initiatief
De thuisclub nam van meet af aan het initiatief. In de derde minuut snelde Van Velzen langs Ottenhoff en was het Kevin van Kippersluis die Rihairo Meulens in staat stelde om de 1-0 op het bord te zetten. Even later liet Van Velzen Ottenhoff opnieuw zijn hielen zien en had Telstar geluk dat de voorzet van hem net voorlangs werd gekopt door Van Kippersluis. Het was Paul Kok die aan de basis stond van Volendams tweede treffer. Zijn voorzet vanaf de linkervleugel werd in de 15e minuut afgerond door Jack Tuijp, 2-0. Pas na 18 minuten spelen lukte het Telstar om een tegenstoot te plaatsen. Het was Guyon Philips die een schot losliet op het doel van Hobie Verhulst, maar die redde bekwaam.

Oogstrelend
Henny Schilder stuurde met een crosspass Van Kippersluis weg, maar dat gevaar wist Telstar verdedigend nog in te dammen. Telstar-doelman Wesley Zonneveld had geluk dat een schuiver van Jack Tuijp rakelings naast ging. Een schot van Paul Kok - nota bene vanaf de rechtervleugel want hij was overal te vinden – belandde in de handen van Zonneveld. De 3-0 hing in de lucht. Jack Tuijp speelde de bal oogstrelend tussen twee verdedigers door en de op snelheid liggende Van Velzen rondde het karwei af in de 37e minuut, 3-0. Daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld. FC Volendam bleef echter gaan en kansen creëren. Na goed werk van Henny Schilder en Van Kippersluis kwam Tuijp in schietpositie. Volendams topscorer zag zijn schot echter rakelings naast gaan.

Gepareerd
Na de hervatting had Telstar opnieuw geen reden tot klagen toen Van Kippersluis Jack Tuijp op de uitgelopen doelman Zonneveld afstuurde en de fraaie lob van Tuijp maar net over de lat scheerde. Doelman Verhulst had een rustige avond. Een paar keer moest hij in actie komen en deed dat voortreffelijk Een prima ingeschoten vrije trap van Jordy Tutuarima richting kruising verwerkte hij tot hoekschop. De mooiste kans op een tegenstreffer kreeg Stefano Lilipaly, maar zijn prima inzet werd op het nippertje met de voet gepareerd door Verhulst. De thuisclub bleef in de tweede helft de lakens uitdelen. Een daverend afstandsschot van Van Kippersluis leverde dankzij prima keeperswerk van Zonneveld niet meer op dan een hoekschop. Ook een snoeiharde inzet van de kwistig met passes strooiende Kees Kwakman was hetzelfde lot beschoren. Uit een hoekschop van Kevin Visser schoot Erik Schouten de bal net naast.
De voor Van Velzen ingevallen Bert Steltenpool leek nog bijna voor 4-0 te zorgen nadat Zonneveld niet klemvast was bij een inzet van Daniel van Son. Zo bleef het tot het laatste fluitsignaal een leuke pot voor de supporters van de thuisclub. Telstar was volgens trainer Michel Vonk op alle fronten overklast. Maandag speelt FC Volendam de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch en mogen de mannen van Robert Molenaar in het Brabantse land laten zien waarom Telstar er niet aan te pas kwam.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Ties Evers, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Kevin Visser, Jack Tuijp, Kees Kwakman, Rihairo Meulens (70. Daniel van Son), Kevin van Kippersluis (89. Jermano Lo Fo Sang), Gyliano van Velzen (78. Bert Steltenpool)
 

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Telstar

FC Volendam - Telstar

vrijdag 19 aug, 20:00

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.