2 - 1

FC Volendam - Wooter Academy

19 jul 2016

FC Volendam had dinsdagmiddag de traditionele wedstrijd tegen de VVCS willen spelen, maar er was geen elftal van clubloze spelers op de been te brengen door deze belangenorganisatie. Nordin Wooter sprong graag in de opengevallen plaats met zijn Academy, van wie een aantal spelers graag de etalage opzoekt. Met spelers als Eveander Sno, Milano Koenders, Touvano Pinas en Mitchel Burgzorg kreeg FC Volendam een team tegenover zich dat in de behoorlijke warmte alles van de ploeg eiste.
In de eerste tien minuten had de gast alle vrijheid FC Volendam op eigen helft vast te zetten, maar daarna was er een verfrissend antwoord. Een half uur lang had FC Volendam het beter van het spel. Het creëerde een aantal uitstekende kansen. Een kopbal op aangeven van Kevin van Kippersluis werd door Kevin Visser naast gekopt, een uitstekende pass van Richairo Meulens leverde Jack Tuijp een ideale mogelijkheid op, maar zijn lob belandde naast het doel. Ook een schot van Gyliano van Velzen had een beter lot verdiend. Het wachten was op het openingsdoelpunt. Dat viel vijf minuten voor rust. Aan de andere kant. Communicatiestoornis in het linker verdedigingsblok gaf de Wootermannen een vrije doorgang. Voor Touvano Pinas een koud kunstje om dit af te straffen.
In de tweede helft kwam Bert Steltenpool voor Richairo Meulens in het veld, waardoor Jack Tuijp wat meer naar achteren kon spelen. Het compacte veld dat daarmee gecreëerd werd leverde al snel rendement. Toen doelman Khalil naar voren stapte omdat zijn ploeg uitverdedigde. Onderschepte Kees Kwakman de bal en boog de achterstand met een fraaie boogbal om tot 1-1. FC Volendam had daarna de smaak te pakken. Er kwamen veel mogelijkheden om de scoren uit te bouwen. Dat gebeurde na een krap half uur, toen Kevin van Kippersluis weer een prachtige voorzet losliet, die door Gyliano van Velzen koppend werd afgerond. In de slotfase had FC Volendam kunnen uitlopen naar een mooie eindzege, maar kon ook de handen dichtknijpen, dat Pinas een uitstekende kans naast kopte. Met de 2-1 overwinning liet FC Volendam zien, dat er meer voetbal in de ploeg zit, dan de eerste drie oefenwedstrijden leken te beloven. Ondanks de warmte had het publiek bij vlagen een Volendam gezien, dat goed op weg is naar de wedstrijden om het echie.
 

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Wooter Academy

FC Volendam - Wooter Academy

dinsdag 19 jul, 14:00