4 - 1

FC Volendam - VVSB

13 dec 2016

FC Volendam verslikt zich niet in bekerstunter VVSB

Door Cor Westerveld

FC Volendam heeft zich niet laten verrassen door bekerstunter VVSB. De amateurploeg uit Noordwijkerhout, die vorig seizoen opzien baarde door door te dringen tot de halve finales, werd door de ploeg van Robert Molenaar op een 4-1 nederlaag getrakteerd. In het sfeervolle Kras-stadion, mede door een afgeladen Jaap Bond-tribunee met dolenthousiaste en sportieve supporters van VVSB, was de wedstrijd in feite al na een half uur gespeeld. De thuisclub, die op het veld de lakens uitdeelde, stond toen al op een comfortabele 3-1 voorsprong.FC Volendam liet van meet af aan zien de tegenstander niet te onderschatten. Het wilde zo snel mogelijk korte metten maken met VVSB. Een hoekschop van Gyliano van Velzen vormde de inleiding van de openingstreffer. De bal werd bij de tweede paal terug gekopt naar de inkomende Erik Schouten, die met het hoofd doelman Ruben Valk kansloos liet, 1-0. Kevin Visser verzuimde even later een voorzet van Gyliano van Velzen te verzilveren.

Feest
Het wachten was eigenlijk op de 2-0, maar een slordige terugspeelbal van Kevin van Kippersluis werd door Giovialli Serbony dankbaar omgezet in de gelijkmaker in de 13e minuut, 1-1 Feest op de tribune met VVSB-supporters, maar niet voor lang. Want nog geen twee minuten later deelde ook VVSB een cadeautje uit. Doelman Ruben Valk kwam bij het vangen van de bal in aanraking met een van zijn verdedigers en liet de bal los. Kees Kwakman was er als de kippen bij om van dit buitenkansje te profiteren, 2-1. In de 31e minuut bereikte een lange bal van achteruit Gyliano van Velzen, die zich handig vrij speelde en met een droge schuiver langs de paal voor 3-1 zorgde.

Poging
Na de hervatting zette VVSB, dat toen naar de eigen aanhang toe speelde, FC Volendam even onder druk in een poging de aansluitende treffer te maken. Meer dan en paar hachelijke momenten voor het doel van Hobie Verhulst leverde het kortstondige offensief niet op. De thuisclub nam de touwtjes daarna weer stevig in handen. VVSB-verdediger Jelmer Vijlbrief voorkwam vooralsnog een grotere achterstand voor zijn team door een kopbal van Kees Kwakman van de doellijn te koppen. Kwakman stond aan de basis van het vierde doelpunt van de thuisclub. De routinier stuurde Gyliano van Velzen op links op avontuur en diens voorzet was voor Kevin van Kippersluis een simpel intikkertje, 4-1.

Erik Schouten
Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Doelman Ruben Valk voorkwam en grotere achterstand door een afstandspegel van Joey Veerman onschadelijk te maken. En bij een kopbal van ’Man van de wedstrijd’ Erik Schouten had Valk geluk dat die buiten zijn bereik maar net naast ging. Bij een-tweetje tussen Jack Tuijp en Kees Kwakman strandde laatstgenoemde op doelman Valk. Bert Steltenpool, die in de slotfase inviel voor Kevin van Kippersluis, leek de 5-1 op zijn schoen te hebben, maar hij schoot de bal over.

Al met al was de 4-1 een volkomen terechte uitslag. FC Volendam speelt vrijdag aanstaande om 20.00 uur de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen het in de winning mood verkerende FC Oss, dat al vijf wedstrijden op rij heeft gewonnen. 

Foto's: Fred Rotgans & Maarten Glasmeier

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

VVSB

FC Volendam - VVSB

dinsdag 13 dec, 18:30