0 - 1

FC Volendam - VVV Venlo

17 feb 2017

FC Volendam nipt onderuit tegen dominerend VVV-Venlo-Venlo

Door Cor Westerveld

Met het gegeven dat FC Volendam en achterstand had van acht punten op koploper VVV in de reguliere competitie en twee in de strijd om de derde periode, was de thuisclub er alles aangelegen om voor de volle winst te gaan. Een wedstrijd waar de vonken van zouden afvliegen lag in het verschiet na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Edwin de Graaf. Tenminste, daar hoopten de supporters van FC Volendam op. Maar al in de negende minuut ging het mis. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van verdediger Mareno Rutten en die schoot de bal via een Volendams been onhoudbaar langs doelman Hobie Verhulst, 0-1.

Overtuigend
VVV liet in Volendam overtuigend zien niet voor niets met afstand de beste ploeg in de Jupiler Lague te zijn. De fysiek sterke Venlonaren voetballen constant vooruit (Tijdens de training is het verboden om achteruit te spelen, want trainer Maurice Steijn wil dat alles voetballend voorwaarts wordt opgelost), hebben snelle buitenspelers en zijn goed op elkaar ingespeeld. Mocht Volendam in de uitwedstrijd nog het genoegen smaken om met 0-1 te winnen (mooie kopbal Jack Tuijp), in het Kras-stadion liet VVV er geen gras over groeien. In de heenwedstrijd beschikte Molenaar wél over Gyliano van Velzen en Joey Veerman. Twee spelers die het team de weg kunnen wijzen. Van Velzen is echter vertrokken naar Roda JC en Veerman was geschorst. Molenaar moe(s)t het dus doen met de mensen waarover hij wel kan beschikken.

Kwam zoals gezegd FC Volendam in de negende minuut al op achterstand, het had niet te klagen dat het na een half uur spelen niet meer schade opliep. Het was toen Mo Betti die de bal van de doellijn wegwerkte. Dezelfde Betti ging even later in de fout maar had geluk dat er vervolgens een buitenspelsituatie ontstond.
VVV bleef domineren. Delano van Crooij (Hij besloot na zijn periode als aanvallende middenvelder bij amateurclub Kwiek Venlo zijn oude beroep van doelman weer op te pakken) had wel een bus later kunnen arriveren in Volendam. Aanvallend bleek de thuisclub in de eerste helft niet in staat om het doel van Venlo te vinden. Dat de thee niet werd opgezocht met een 0-2 achterstand, was te danken aan Hobie Verhulst, die een kopbal van Ralf Seuntjes uit een voorzet van Moreno Rutten ten koste van een hoekschop uit zijn doel ranselde.

Moeiteloos
Na de hervatting drong FC Volendam meteen aan, maar VVV bleef bijkans moeiteloos overeind en kreeg zelfs de beste kansen. Door een venijnige bal vlak langs de binnenkant paal van Clint Leemans, werd doelman Hobie Verhulst bijna verrast. Seuntjes kreeg zelfs een voorzet van FC Volendam voor zijn voeten, maar zijn schot op doel leverde via een verdediger van de wijdbroeken niet meer op dan een hoekschop. Chris Leemans stuurde Torinho Hulte weg en die leek voor 0-2 te zorgen, maar had de pech dat de bal tegen de tweede paal kwam. De doelman van VVV volgde de verrichtingen en overmacht van zijn ploeggenoten vaak in de buurt van de middenlijn. Nadat Molenaar Jack Tuijp had ingebracht voor de overigens niet slecht spelende Esseboom, om meer balvastheid en creativiteit in de aanval te brengen, drong de thuisclub VVV wat meer in de verdediging en leek plots de gelijkmaker te vallen. Bert Steltenpool gaf een tikje zijwaarts naar rechts op de meegekomen Mo Betti wiens uithaal net langs de tweede paal ging. Dat was de enige kans die de thuisclub wist te creëren in de hele wedstrijd. de bovenliggende partij. Nadat Paul Kok voor de tweede keer aan de noodrem trok en van scheidsrechter De Graaf zijn tweede geel en dus rode kaart voorgehouden kreeg, was de strijd echt beslist. VVV revancheerde zich dus sterk voor de eerder geleden nederlaag in Venlo.

FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Raoul Esseboom (58. Jack Tuijp), Kees Kwakman, Kevin Visser, Kevin van Kippersluis, Dennis van der Heijde (84. Enzo Stroo), Bert Steltenpool.

 

Foto's: www.fredrotgans.nl

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

VVV Venlo

FC Volendam - VVV Venlo

vrijdag 17 feb, 20:00

Video

Download de laatste Flash Player vanaf de Adobe website om deze video te bekijken.