4 - 2

Harkemase Boys- FC Volendam

04 feb 2017

Harkemase Boys, de koploper in de tweede periode, heeft Jong Volendam de eerste nederlaag van 2017 bezorgd. Ondanks dat de gastheren vooral in de eerste helft de beter ploeg waren, hadden de mannen van Berry Smit toch zeker niet met lege handen uit Friesland terug hoeven keren.

Harkema spaart Volendam
Na een lange reis door wegwerkzaamheden op de geplande route kwam Volendam na een uur of twee aan op sportpark De Bosk. Een iets kortere voorbereiding als normaal, maar dat mocht verder niet voor problemen zorgen. Na een uurtje bleek dat de voorbereiding toch langer zou duren want scheidsrechter Prooi raakte op het laatste moment geblesseerd aan zijn kuit en kon daardoor niet aan de wedstrijd beginnen. Gelukkig was er heel snel een vervanger gevonden en kon er, weliswaar 50 minuten later, alsnog afgetrapt worden. De thuisploeg had er zin in want er werd direct druk gezet op de goal van Mitchel Michaelis. Het eerste gevaar kwam uit één van de spelhervattingen van Oebele Schokker. Een vrijetrap van buiten de zestien belandde op het hoofd van Jens Jurn Streutker. Zijn kopbal verdween echter recht in de handen van Michaelis. Even later ging het bij opnieuw een "dood moment" van Schokker wel mis. Doelman Michaelis ging, mogelijk iets gehinderd, onder de bal door en nu kon Streutker wel raak koppen: 1-0. Harkema ging vervolgens op zoek naar meer. Een eerste kans ging na een scrimmage verloren waarna even later Michaelis zich moest strekken om een inzet over de lat te tikken. Maar na een kleine 25 minuten spelen kreeg Robert Stelpstra op aangeven van Matthijs Hardijk een niet te missen kans, zou je zeggen. Maar liggend op de lijn kreeg hij de bal niet in de goal. Volendam ontsnapte dus. Deed Volendam dan niks terug? Nou een beetje. Op aangeven van Kay Tejan had Kevin Owusu Asare de bal een keer in het zijnet geschoten en ging een schot van Enzo Stroo net naast. Net na het half uur ging Hardijk er op rechts vandoor. Doelman Michaelis besloot uit te komen en blokkeerde op een paar meter van de achterlijn hem de weg. Hardijk ging erg gewillig naar de grond terwijl de vraag was of hij überhaupt wel was geraakt. Scheidsrechter Vredevoogd besloot de bal echter wel op de stip te leggen. Aan de andere kant moet je je ook afvragen of je op die positie het risico moet nemen. In tegenstelling tot in Volendam benutte Oebele Schokker nu wel de strafschop. De 2-0 stand op dat moment was overigens wel dik verdiend! In de slotfase gooide Volendam er toch nog een offensiefje uit. Eerst verdween ene inzet van Owusu Asare, na goed druk zetten, in de handen van doelman Jansema en even later belandde een voorzet van Alex Plat op de paal. Maar het echte slotakkoord was voor onze topschutter Enzo Stroo. Op aangeven van Daniël van Son schoot hij in de aller laatste seconde Jong Volendam weer terug in de wedstrijd: 2-1.

Onbedoelde hoofdrol doelman Michaelis
Met de opsteker kort voor de rust was de start na de thee ook uitermate goed. Binnen drie minuten kopte de ongedekte Kay Tejan een voorzet van Gijs Smal achter de doelman. Harkema was het even helemaal kwijt terwijl Volendam steeds meer in een overwinning ging geloven. Bijna kwam Volendam ook op voorsprong. Van Son gaf de bal prima voor op Stroo die met een bal achter zijn standbeen de doelman probeerde te verrassen. Helaas stond Erick Jansema op precies de juiste plek en ging dat feest niet door. Aan de andere kant van het veld had Michaelis het al zeker een minuut of twintig heel rustig gehad totdat hij een "door de grond zak moment" beleefde. Op zeker 25 meter van het doel loste de ingevallen Johnny de Vries een makkelijk te pakken schot. Michaelis zag echter tot zijn en alle anderen bij FC Volendam de bal door zijn benen in het doel hobbelen. Zo kwam de thuisploeg toch wel heel gelukkig op een op dat moment niet meer echte verdiende voorsprong. Deze werd vervolgens overigens wel simpel verdedigd door de Boys. Voor doelman Michaelis was echter de gifbeker nog niet helemaal leeg. In de extra tijd blesseerde hij zichzelf nadat hij de bal niet goed verwerkte bij een uitbraak van Jorco van Hezel. Omdat Jong Volendam al zijn wissels al had gebruikt en Michaelis niet verder kon werd het restant met een man minder gespeeld. Aanvoerder Nick Runderkamp nam de plek onder de lat in. De simpele 4-2 in de aller laatste seconde van de wedstrijd kunnen we hem ook absoluut niet aanrekenen. Een corner van wie anders dan Schokker werd bij de eerste paal binnen getikt door Van Hezel. Door deze nederlaag haakt Volendam opnieuw weer af bij de kopgroep en gaan we ons gewoon weer richten op de volgende tegenstander: VVOG.

Opstelling Harkemase Boys:
Erick Jansema, Erich Jongeling, Bart de Groot, Klaas Schotanus (42. Johnny de Vries), Matthijs Hardijk, Oebele Schokker, Simon IJzerman, Henny Bouius (65. Ezra Schrijver), Robert Stelpstra (65. Jorco van Hezel), Jesse Renken, Jens Jurn Streutker

Opstelling Jong FC Volendam:
Mitchel Michaelis, Alex Plat, Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Gerry Vlak, Daniël van Son (65. Aaron Eyoma), Nick Runderkamp, Enzo Stroo, Kevin Owusu Asare (65. Jordy Hilterman), Kay Tejan (88. Rodney Smorenberg)

Scheidsrechter:
J. (Jeroen) Vredevoogd (Roden)

Toeschouwers:
800

Score verloop:
6. Jens Jurn Streutker 1-0
33. Oebele Schokker 2-0 (strafschop)
45. (+3) Enzo Stroo 2-1
48. Kay Tejan 2-2
67. Johnny de Vries 3-2
90. (+4) Jorco van Hezel 4-2

Gele kaarten:
Mitchel Michaelis, Alex Plat en Raoul Esseboom (allen FC Volendam)

Uitwedstrijd

Harkemase Boys

-

FC Volendam

Harkemase Boys- FC Volendam

zaterdag 04 feb, 14:30