1 - 1

Jong AJAX- FC Volendam

13 maa 2017

Thuis tegen Jong Ajax liet FC Volendam in de slotfase de volle winst glippen en moest het genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Inmiddels heeft Jong Ajax een visitekaartje afgegeven om de vingers bij af te likken. De ploeg staat tweede achter bijna-kampioen VVV-Venlo. Met de talentvolle Cassierra en Neres binnen de gelederen was het deze keer op de Toekomst voor FC Volendam andere koek. In de eerste helft bleek dat overduidelijk, maar in de tweede helft deed FC Volendam volop mee, wat een verdiend punt opleverde.

Al vroeg in de wedstrijd werd het verschil in cijfers uitgedrukt. Op alle posities had Jong Ajax spelers staan die de FC Volendam tegenspeler konden weg tikken. In de zevende minuut werd dat verzilverd. Een tikkietakkieaanval eindigde in een corner, waaruit door Nouri frank en vrij kon worden ingekopt. FC Volendam leek te wankelen, maar het een-op-eenspelletje dat Jong Ajax vervolgens ging spelen in een tempo dat makkelijk te volgen was, leverde wel een veldoverwicht op, maar weinig schrikbarende momenten voor het Volendamdoel.

Integendeel zelfs. De cornervariant die FC Volendam etaleerde, gaf Jack Tuijp een prachtige schietkans. Hij joeg de bal echter over de lat. FC Volendam had de handen vol, met name aan Neres op rechts en De Jong in het hart van het spel, maar het verschool zich niet. In de laatste tien minuten voor rust werd het zelfs nog leuk. Eerst kreeg Kees Kwakman een enorme kans, toen Henny Schilder diep gegaan was en Kevin van Kippersluis had weggestuurd. Kees Kwakman besefte te laat hoeveel ruimte en tijd hij kreeg. Het was eigenlijk al de tweede poging van de Volendamaanvoerder. Eerder had hij Alblas voor zijn doel zien staan, maar de boogbal was net te kort. Aan de andere kant moest Hobie Verhulst vol aan de bak, toen de voorzet van links door Cassierra ingekopt werd en eigenlijk al raak leek. FC Volendam had het laatste grote wapenfeit. Via Kees Kwakman kam de bal voor de voeten van Daniël van Son, die Alblas eveneens tot een uiterst safe dwong. De 1-0 ruststand gaf niet echt het krachtsverschil weer, maar bood wel perspectief voor de tweede helft. Vraag was of Jong Ajax opnieuw voetballes zou willen geven in de beginfase van de tweede helft.Jong Ajax leek na rust de wedstrijd eenvoudig in de zak te kunnen houden. Maar al gauw bleek dat FC Volendam andere bedoelingen had. Uit een corner raakte Jack Tuijp de bal niet echt lekker, maar toch dreigde de bal in het doel te vallen. Jong Ajax was gewaarschuwd, maar na het vervangen van Nouri werden halverwege ook Neres en Kluivert naar de kant gehaald. Daarmee was ‘een lekker spulletje doen’ een beetje uit de ploeg vandaan. FC Volendam nam steeds vaker het initiatief, wat zelfs tot de mooiste kans van de wedstrijd leidde voor Daniël van Son. Hij schoot tegen de keeper op. Hobie Verhulst moest aan de andere kant tot twee keer aan toe vol aan de bak, maar dat ging hem goed af. Tien minuten voor tijd, FC Volendam zat er helemaal door, drong Jong Ajax flink aan en mocht vrij uithalen, maar een ziedend schot vloog naast het Volendamdoel. Met de 1-1 eindstand konden beide partijen vrede hebben.

Opstelling FC Volendam : Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman, Daniël van Son, Kees Kwakman (87. Gerry Vlak), Enzo Stroo, Jack Tuijp (64. Rodney Antwi), Kevin van Kippersluis (77. Rihairo Meulens)

Foto's: Pro Shots / Jasper Ruhe
 

Uitwedstrijd

Jong AJAX

-

FC Volendam

Jong AJAX- FC Volendam

maandag 13 maa, 20:00