2 - 2

Almere City FC- FC Volendam

05 nov 2016

Jong Volendam kwam in de eerste helft in Almere op een enigzins geflatteerde 0-2 voorsprong. Dit was vooral omdat de thuisploeg nogal slordig met de mogelijkheden omging en er een goal wegens buitenspel werd geannuleerd. De thuisploeg zette na de rust orde op zaken. Op de eerste tien minuten na was Almere City FC de baas op het veld. Het was dat doelman Kyle Saffrie een aantal schitterende reddingen had, anders was Jong Volendam vermoedelijk zonder punten huiswaards gekeerd. Met de 2-2 uitslag mocht Volendam dan ook het meest blij zijn.

Geflatteerde voorsprong
De wedstrijd in het regenachtige Yanmar Stadion begon nogal aftanstend. Pas na een minuut of tien spelen was er de eerste actie in de buurt van een doel. Enzo Stroo kreeg een aardige schietkans maar schoot de bal naast. Uit de tegenaanval was het aan de andere kant wel raak. Een mooie aanval over links werd afgerond door Emre Bal, maar hij bleek volgens de assistent scheidsrechter buitenspel te staan. Vervolgens duurde het weer een kwartier voordat de matig opgekomen toeschouwers warm werden van het spel wat hun getoond werd. Op aangeven van Silverster van der Water kreeg Jasper Waalkens een flinke kans. Zijn inzet was echter een simpele prooi voor doelman Kyle Saffrie. Amper een minuut later opnieuw een kans voor Waalkens. Maar hij schoot de voorzet vanaf links van Khalid Tadmine over de goal van Saffrie. Hierna kroop Volendam eindelijk een beetje uit zijn schulp. Rhairo Meulens zette een uitstekende aanval op en bezorgde zelf de bal bij Bert Steltenpool. Deze leek oog in oog met doelman Mike Grim de 0-1 op het bord te schieten. Echter de vingertoppen van Grim brachten redding. Uit de corner die hierop volgende kopte Daan Klinkenberg naast. Ook bij een schot van Jordy Hilterman moest Grim al zijn kwaliteiten tonen. Toch viel niet veel later de eerste goal van de wedstrijd. Uit een wat rommelige situatie in de zestien bij Almere was het uiteindelijk Daan Klinkenberg die de bal achter Grim het doel in schoot. Steltenpool had amper een minuut later de score moeten verdubbelen, maar schoot de grote kans naast. Terwijl iedereen al dacht met 0-1 aan de thee te gaan viel er toch nog een goal. Niet de qua spelbeeld verdiende gelijkmaker maar een hele mooie 0-2 aan de andere kant. Meulens stond aan de basis van de aanval die schitterend afgerond werd door Gerry Vlak. Een lekker opsteker voor het toch niet al te goed spelende Jong Volendam.

Saffrie redt punt
Voor Volendam duurde het tweede bedrijf eigenlijk maar tien minuten. Want vanaf minuut 56 was het alleen nog maar Almere wat de klok sloeg. Toch ging de wedstrijd in die tien minuten nog bijna op slot. De voor Meulens ingevallen Kevin Owusu Asare volleerde de doorkopbal van Steltenpool op de goal, maar Grim stond op de juiste positie. Iets later probeerde Owusu Asare het van afstand. Maar helaas voor Volendam viel de bal op het dak van het doel. Het zo'n beetje laatste aanvallende wapenfeit van Volendam kwam van Enzo Stroo en Bert Steltenpool. Maar helaas kon Steltenpool net zijn voet niet tegen de voorzet van Stroo zetten. Vervolgens trok Almere City FC de wedstrijd volledig naar zich toe. Kwalitatief is het ook een goed voetballende ploeg, maar Volendam mag zichzelf verwijten dat ze dit zelf nalieten. Met nog een half uur op de klok viel, eigenlijk uit het niets, de verdiende aansluitings treffer van Almere. Na in de eerste helft het vizier niet op scherp te hebben gehad scoorde Waalkens nu wel. Een foutje, eigenlijk de enige van de wedstrijd, van doelman Saffrie zorgde vijf minuten later bijna voor de 2-2. Hij schoof de bal namelijk zomaar in de voeten van Rafael Boer. Maar die schrok er blijkbaar zo van dat hij deze 100% kans naast de goal schoot. Nadat Saffrie in de slotfase een counter van Almere na een corner van Volendam onschadelijk maakte moest hij even later toch capituleren. Klinkenberg gaf zijn tegenstander, Silvester van der Water, iets te veel ruimte en zo kon deze doorstomen richting goal. Hij haalde schitterend uit en doelman Saffrie was volstrekt kansloos. En zo stond Almere dik verdiend naast Volendam. Maar ze roken Volendams bloed en gingen gewoon door voor de volle winst. Maar Kyle Saffrie, keeper van de Onder 19, toonde zijn kwaliteiten door eerst een inzet van Daan Ibrahim via de lat over te tikken en vervolgens ook nog twee kansen van Van der Water uit de goal te houden. En zo was duidelijk dat na het laatste fluitsignaal van arbiter Ruperti, die het uitstekend had gedaan, er maar één team gefeliciteerd hoefde te worden. Want gezien alle kansen had Almere twee punten verloren en Volendam een punt gewonnen. Maar de ongeslagen reeks van de mannen van Berry Smit is nu wel zes wedstrijden. Een uitstekende prestatie in deze sterke, maar gezien uitslagen ook elke week weer verrassende Derde Divisie. Volgende week neemt Jong FC Volendam het om 14:30 uur in het eigen Kras Stadion op tegen SV Huizen.

Opstelling Jong Almere City FC:
Mike Grim, Jorni Camps (58. Nicky van Hulten), Maarten Davids, Tom Noordhoff, Dyllan Lanser, Danny van Haaren, Silvester van der Water, Rafael Boer (78. Jean Willy Mapinga), Emre Bal (56. Daan Ibrahim), Jasper Waalkens en Khalid Tadmine

Opstelling Jong FC Volendam:
Kyle Saffrie, Alex Plat, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Daan Klinkenberg, Rafik El Hamdi, Rihairo Meulens (46. Kevin Owusu Asare), Gerry Vlak, Bert Steltenpool (61. Nick Runderkamp), Enzo Stroo (80. Rodney Smorenberg) en Jordy Hilterman

Scheidsrechter:
C. (Clay) Ruperti (Capelle aan den IJssel)

Toeschouwers:
100

Score verloop:
34. Daan Klinkenberg 0-1
44. Gerry Vlak 0-2
63. Jasper Waalkens 1-2
86. Silvester van der Water 2-2

Gele kaarten:
Jasper Waalkens (Almere City FC), Jordy Hilterman en Rafik El Hamdi (beiden FC Volendam)

Klik hier voor de hele foto reportage gemaakt door Mirjam Smal-Beltz.

Uitwedstrijd

Almere City FC

-

FC Volendam

Almere City FC- FC Volendam

zaterdag 05 nov, 15:00