1 - 4

FC Groningen- FC Volendam

04 maa 2017

Trainer Berry Smit heeft zich met zijn mannen, na opnieuw een mooie overwinning, brutaal gemeld in de top van de ranglijst. Waar de wedstrijd in Groningen in het eerste bedrijf redelijk gelijk op ging, nam Jong Volendam na de thee flink afstand van Jong FC Groningen. Na twee eerdere nederlagen aan de andere kant van de Afsluitdijk was er dan nu een mooie overwinning: 1-4.

Groningen mag het half uur proberen
Na een lange maar wel voorspoedige rit naar het "hoge noorden" was het vanaf de aftrap de thuisploeg die het initiatief nam. Via aanvaller David Browne kwam Groningen een paar keer gevaarlijk voor de goal van Jordi van Stappershoef. Maar tot tweemaal toe ging zijn poging voorlangs de goal. Op een schot van Robbert de Vos moest hij redding brengen en kwam de eerder genoemde Browne net te laat voor de rebound. Tussendoor maakte Raoul Esseboom het ook nog even spannend door een voorzet via een paal van de eigen goal tot corner te koppen. Na ongeveer een half uur spelen nam Jong Volendam het initiatief over. Nadat aanvoerder Nick Runderkamp eerst vanaf de middenlijn doelman Van der Lei probeerder te verrassen was dezelfde Van der Lei ook attent bij een kans van Jordy Hilterman. Met zijn voeten kon hij de 0-1 voorkomen. Dit bleek echter uitstel van executie. Amper vijf minuten later was het Hilterman die na een prima combinatie tussen Gerry Vlak en Rihairo Meulens de bal langs de doelman schoof: 0-1. Het laatste wapenfeit was voor de thuisploeg toen een voorzet van Amir Absalem van richting veranderd door een Volendam been bijna de goal in vloog. Van Stappershoef tikte de bal er echter keurig uit.

Stroo(ien) met doelpunten
Na de thee ging het allemaal heel snel achter elkaar. Gerry Vlak schoot net naast op aangeven van Enzo Stroo en aan de andere kant stuiterde een volley ook maar net langs de goal. Door goed storen van Vlak in de opbouw van Groningen werd de bal veroverd en kreeg topscorer Stroo de bal panklaar voor zijn voeten: 0-2. Nog geen twee minuten later was de thuisploeg echter al weer terug in de wedstrijd door een mooi schot van Ajdin Hrustic van zo'n meter of 25. Stroo antwoorde direct met zijn volgende doelpunt. Hij werd nu door Hilterman vrij voor de doelman gezet en faalde wederom niet. Rodney Smorenberg, die toch mocht starten omdat Rodney Antwi geblesseerd afhaakte, had een minuut na de 1-3 bijna de 1-4 op zijn schoen. Gijs Smal gaf echter de bal net iets achter hem en zo ging dat feest niet door. Groningen was inmiddels een beetje geknakt na die snelle 1-3 na hun jubelmoment. Volendam verzuimde de wedstrijd definitief op slot te gooien totdat Alex Plat wie anders dan Enzo Stroo de diepte in te sturen. Met zijn derde van de middag had hij dus een groot aandeel in de overwinning. Door deze goals is hij vanaf heden ook gedeeld topscorer in de Derde Divisie. Voor het hele team wordt het ook steeds leuker. Naar onderen hoeven we op zeker niet meer te kijken. Met een vierde plaats op de ranglijst, boven onder andere titelfavoriet Rijnsburgse Boys, doet het team van Berry Smit serieus mee in deze schitterende competitie. Volgende week krijgen we SteDoCo op bezoek waar we nog iets tegen recht te zetten hebben. In Hoornaar werden we namelijk na een 0-2 voorsprong met een 5-2 nederlaag terug naar de kermis gestuurd. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt in ons mooie Kras Stadion.

Opstelling Jong FC Groningen:
Stefan van der Lei, Roland Baas, Glenn Bijl, Ajdin Hrustic, Robbert de Vos (81. Yassine Zakir), Amir Absalem, Michael Brey (74. Pier Veldman), David Browne, Gerald Postma, Tim Waterink (84. Gijs Jasper), Tim Riksman

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Alex Plat, Raoul Esseboom, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Gerry Vlak, Rihairo Meulens (63. Kevin Owusu Asare), Nick Runderkamp (79. Nick Zeijlmans), Enzo Stroo, Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg

Scheidsrechter:
M.J. (Menno) Kloet (Rotterdam)

Toeschouwers:
200

Score verloop:
38. Jordy Hilterman 0-1
56. Enzo Stroo 0-2
58. Ajdin Hrustic 1-2
59. Enzo Stroo 1-3
83. Enzo Stroo 1-4

Gele kaarten:
Nick Runderkamp, Gerry Vlak, Gijs Smal, Jordy Hilterman (allen Jong FC Volendam)

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd op Podium.tv

Uitwedstrijd

FC Groningen

-

FC Volendam

FC Groningen- FC Volendam

zaterdag 04 maa, 15:00