2 - 4

Jong FC Utrecht- FC Volendam

13 feb 2017

Thuis tegen Jong Utrecht werd FC Volendam in de slotfase beroofd van de volle winst, toen scheidsrechter Van de Vrande een schot, vol op het oor van Henny Schilder, beoordeelde als hands. De benutte strafschop betekende 2-2 en een hoop frusttratie. Temeer daar FC Volendam ontzettend veel kansen niet benut had. In Utrecht kreeg FC Volendam de kans te laten zien, dat daarvan veel geleerd is. Dat duurde tot diep in de tweede helft eer het verschil gemaakt werd, maar nu werden de drie punten wel bijgeschreven.

Jong Utrecht gaf vanaf de aftrap vol gas. FC Volendam had de grootste moeite de zeer gemotiveerde jonge Utrechtse selectie van zich af te houden. Het had zelfs in de vijftiende minuut 1-0 moeten staan, toen de zoveelste snelle aanval met een ziedend schot net naast het doel afgerond werd. FC Volendam schrok er toch wakker van. Gaandeweg ontwikkelde zich een spelletje, waar perspectief in leek op te bloeien, maar de eerste hoekschop viel pas na precies een half uur te noteren. In de tussentijd richtte scheidsrechter Blank alle aandacht op zich. Een behoorlijke overtreding op Joey Veerman leverde amper een vrije trap op, terwijl; even later wel geel getrokken werd toen Joey Veerman zich liet gelden. Ook Erik Schouten mocht geel bijschrijven, omdat hij met de arbiter in discussie ging. Voor Joey Veerman betekende het een schorsing voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Er lukte weinig bij FC Volendam. De opbouw van achteruit smoorde voortdurend, totdat zeven minuten voor rust eindelijk wel een bal zo diep gespeeld werd, dat Dennis van der Heijden kon laten zien wat een spits goed kan. Met een vlammend schot zette hij FC Volendam op 0-1. Met die voorsprong haalde FC Volendam de rust, wat in de kleedkamer ongetwijfeld tot een opgelucht gevoel leidde. Want met deze stand werd Jong Utrecht iets tekort gedaan.

Na de rust leek FC Volendam de zaken beter te beseffen. Al in de eerste de beste aanval had Dennis van der Heijden 0-2 moeten maken. Volkomen vrij voor doel joeg hij de bal meters naast. Jong Utrecht deed dat al snel exact na. Ook in riante positie werd een unieke kans om zeep geholpen. Maar dat was uitstel van de goede bedoelingen. In de 53e minuut hield Mohamed Betti een bal binnen, waar Joey Veerman en Kees Kwakman niet op rekenden. Heel listig ging Jong Utrecht er tussen uit, wat door Venema 1-1 betekende. Tien minuten later werd Kevin van Kippersluis diep gestuurd. Zijn voorzet werd in een fraaie boogbal teruggekopt in de verste hoek. In plaats van vol te gaan voor de genadeklap, hielp FC Volendam Jong Utrecht al snel weer in het zadel. Nu was het Kerk die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. FC Volendam rechtte de rug en nam het spel duidelijker in handen. Met nog zeven minuten op de klok werd Paul Kok gehaakt, wat een strafschop betekende. Henny Schilder liet zich niet afleiden en maakte 2-03. Een vrije trap voor Jong Utrecht op de lat liet FC Volendam nog even stevig bibberen, maar toen Kevin van Kippersluis in de 91e minuut Bert Steltenpool listig bediende was de pink gewonnen. Met de dikke 2-4 kon FC Volendam uitzien naar de wedstrijd tegen VVV-Venlo komende vrijdag.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman (68. Daniël van Son), Kevin Visser (72. Raoul Esseboom), Kees Kwakman, Bert Steltenpool, Dennis van der Heijden (80. Jack Tuijp), Kevin van Kippersluis

Uitwedstrijd

Jong FC Utrecht

-

FC Volendam

Jong FC Utrecht- FC Volendam

maandag 13 feb, 20:00