3 - 0

FC Volendam - ASWH

28 jan 2017

ASWH was één van de twee teams waar we in de eerste helft van de competitie eigenlijk niets tegen te vertellen hadden. We verloren weliswaar met 2-0, maar dat gaf niet echt de verhoudingen op het veld weer. Hoe anders kan het een aantal maanden later zijn. Na de hele mooie 0-3 bij koploper FC Lisse van twee weken geleden, werd nu ASWH met die zelfde cijfers in ons mooie Kras Stadion verslagen. Jong FC Volendam is echt gegroeid en blijkt ook tegen de topploegen van de Derde Divisie steeds beter voor de dag te komen.

De eerste helft was voor de toeschouwers een keer niet super aantrekkelijk. Meestal zijn er talloze kansen te noteren, maar dat viel enigzins tegen. Maar de score maakte uiteraard veel goed, voor de Volendam aanhang dan. Maar zover zijn we nog niet. Want de eerste kans in de wedstrijd was voor onze gasten. Robbert Olijfveld testte al in de derde minuut de kwaliteiten van onze doelman Mitchel Michaelis. Michaelis moest gestrekt, maar redde keurig op zijn inzet. Aan de andere kant verraste Kay Tejan bijna de doelman. Maar zijn verdekte schot ging helaas over de goal. Een vrijetrap net buiten de zestien na iets minder dan een kwartier spelen was eigenlijk de laatste doelpoging van ASWH. Dat was in september toch wel iets anders. Aan de andere kant kroop Volendam steeds meer uit zijn schulp. Zo werd een voorzet van Gerry Vlak net voor de voeten van Kevin Owusu Asare getikt en zag Enzo Stroo op aangeven van Gijs Smal een bal gekraakt worden door een verdediger. Gijs Smal ging na bijna een half uur spelen ook nog door het oog van de naald toen Michaelis gelukkig zeer attent reageerde op een onverwachte terugspeelbal. Doelman Doedée had ook geen klagen toen even later een kopbal van Daan Klinkenberg van de lijn werd gehaald. In de slotfase van de eerste helft sloegen de mannen van Berry Smit dodelijk toe. In een mum van tijd leek de wedstrijd ineens gespeeld. Eerst was het op aangeven van Alex Plat onze topscorer Enzo Stroo die zijn achtste van het seizoen binnen schoot. Even later leke hij ook op weg naar zijn tweede van de middag, maar hij kreeg wat ruzie met de bal. Gelukkig voor Volendam viel daardoor de bal wel in de voeten van Owusu Asare. Deze schoof de bal langs de doelman. Zo ging Jong FC Volendam dus met een heerlijke voorsprong aan de thee.

Na de rust verwachtte iedereen dat ASWH, net als FC Lisse twee weken geleden, op jacht zou gaan naar de aansluiting. Het was echter Jong Volendam dat de wedstrijd op slot gooide. Op aangeven van Kay Tejan frommelde Stroo zijn tweede onder de doelman door. Hierna braken onze gasten uit Hendrik-Ido-Ambacht. Volendam verzuimde in die fase echter om ASWH nog meer pijn te doen. Er bleek bij een aantal spelers van ASWH nog een beetje hoop te zijn toen Volendam wat begon in te zakken. Er kwam wat druk op het doel van Michaelis, maar echt heel gevaarlijk werd het allemaal niet. ASWH dacht nog even dat ze de 3-1 hadden gemaakt, maar dit doelpunt werd volledig terecht afgekeurd wegens buitenspel. Hierna geloofden ze het ook wel en vond de scheidsrechter het na precies negentig minuten ook prima. Jong FC Volendam had dus weer drie hele mooie punten aan het totaal toegevoegd. Als we de drie wedstrijden die we nu in de tweede helft van de competitie hebben gespeeld vergelijken met die van de eerste helft kunnen we stellen dat we er al zeven meer behaald hebben! Volgende week reist Berry Smit met het team af naar Harkema, aanvang op De Bosk is 15:00 uur.

Opstelling Jong FC Volendam:

Mitchel Michaelis, Alex Plat, Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Gerry Vlak, Daniël van Son, Nick Runderkamp, Enzo Stroo (87. Dani Mes), Kevin Owusu Asare (57. Jordy Hilterman), Kay Tejan (74. Rodney Smorenberg)

Opstelling ASWH:
Stef Doedée, Jerry Tieleman, Stanley Husen, Mels van Driel, Jesper van den Bosch, Peter de Lange, Nick Slotboom (66. Bart Deprez), Robbert Olijfveld, Victor de Blok (46. Peter Verhoeve), David Almeida, Ryan van Dijk

Scheidsrechter:
F.R. (Frank) de Winter (Blaricum)

Toeschouwers:
250

Score verloop:
41. Enzo Stroo 1-0
44. Kevin Owusu Asare 2-0
56. Enzo Stroo 3-0

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

ASWH

FC Volendam - ASWH

zaterdag 28 jan, 14:30