0 - 0

FC Volendam - DVS ‘33

17 dec 2016

In een alles behalve saaie wedstrijd hebben Jong FC Volendam en DVS '33 doelpuntloos tegen elkaar gelijk gespeeld. Beide teams hebben kansen laten liggen om de drie punten te pakken, maar uiteindelijk was de puntendeling een terechte uitslag.

Bij Jong Volendam was het deze week de beurt aan Mitchel Michaelis om plaats te nemen onder de lat. Hij bewees eens te meer dat Volendam over een prima groep doelmannen beschikt. Want na een minuut of tien voorkwam hij tot tweemaal toe dat DVS '33 op een 0-1 voorsprong kwam. Hij redde schitterend op de inzet van Joran Pot. Dit bleek achteraf de beste mogelijkheid voor de bezoekers in de eerste helft te zijn, want Volendam trok de wedstrijd volledig naar zich toe. Er waren dan ook aardig wat kansen te noteren voor de mannen van Berry Smit. Het "probleem" gedurende de eerste helft van dit seizoen is echter het afmaken. Voor het aantal kansen wat Jong Volendam krijgt wordt er eigenlijk te weinig gescoord. Enzo Stroo en Kevin Owusu Asare hadden toch zeker van de handvol kansen die ze met zijn tweeën kregen er een paar in de goal mogen werken. Maar het moet ook gezegd worden dat DVS doelman Daan Huiskamp een prima wedstrijd stond te keepen. Verder stond de paal een keer in de weg en viel er een goal vanuit buitenspelpositie. Al met al een leuk schouwspel voor de toeschouwers in ons Kras Stadion. Maar helaas voor de rust dus geen goals.

Na de thee kregen de gasten iets meer grip op de wedstrijd en waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd. Toch was het Volendam dat de eerste kansen kreeg. Maar Enzo Stroo en Rodney Smorenberg vonden doelman Huiskamp op hun weg. Net binnen het uur was er de kans voor DVS '33 om op voorsprong te komen. Maurice de Ruiter zette Benjamin Roemeon geheel vrij voor de goal, maar zijn inzet raakte net niet het scorebord in het dak van de tribune. Met nog een kwartier op de klok scoorde Enzo Stroo uit de rebound van een mooi schot van Nick Runderkamp. Helaas stond Stroo net buitenspel dus het feest ging niet door. Ondanks dat beide teams tevreden leken met een punt kregen ze beiden nog een flinke kans in de slotfase om de drie punten te pakken. De laatste was voor Nick Runderkamp die in de extra toegevoegde tijd van afstand de lat raakte. Er waren dus voldoende kansen op niet op 0-0 te eindigen, maar helaas zat het beide teams niet mee. Met deze toch wel terechte puntendeling sluit Jong Volendam het jaar af als nummers zes van de Derde Divisie. Een prima positie waar misschien bij de start niet eens op was gerekend. En als je alle achtien wedstrijd nog even de revue laat passeren had er misschien zelfs nog wel een iets hogere positie ingezeten. Over vier weken wordt de competitie hervat. Jong Volendam gaat dan op bezoek bij FC Lisse.

Opstelling Jong FC Volendam:
Mitchel Michaelis, Alex Plat, Nathan Markelo, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Nick Runderkamp, Gerry Vlak, Rodney Smorenberg, Enzo Stroo, Kevin Owusu Asare (66. Roy Tol), Kay Tejan

Opstelling DVS '33 Ermelo:
Daan Huiskamp, Jorran van Santen, Basil Camara, Rico Wolven, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Kay Velda, Frank Heus (60. Hayri Pinarci), Joran Pot, Maurice de Ruiter, Benjamin Roemeon

Scheidsrechter:
E.R. (Edgar) Bijl (Hendrik-Ido-Ambacht)

Toeschouwers:
200

Gele kaarten:
Kay Tejan (FC Volendam) en Maurice de Ruiter (DVS '33)

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

DVS ‘33

FC Volendam - DVS ‘33

zaterdag 17 dec, 14:30