1 - 2

FC Volendam - FC Rijnvogels

29 apr 2017

Voor zowel Jong Volendam als FC Rijnvogels stond er nog wat op het spel zaterdag. Voor de mannen van Berry Smit is namelijk nog steeds plaatsing voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie mogelijk. Dat is wel met "als-en en maar-en" maar (daar heb je er al één) als (...) de laatste drie wedstrijden gewonnen zouden worden dan zou het zomaar kunnen. Aangezien het team al tien wedstrijden niet heeft verloren niet eens ondenkbaar. Tegenstander FC Rijnvogels heeft ook nog kans op de nacompetitie, maar niet die "luxe" waar Jong Volendam nog op aast. Op dit moment bevindt het team van Hein van Heek zich op een directe degradatie plaats. Met dit in het achterhoofd werd er om 14:30 uur afgetrapt.

Zakelijk
Net als een week geleden was het spel van Jong Volendam in het eerste bedrijf niet echt sprankelend. Pas halverwege de eerste helft was het Gerry Vlak die voor het eerst een bal op doel schoot. Maar zijn inzet uit een corner van Rafik el Hamdi ging naast. FC Rijnvogels kon daar overigens ook niet veel tegen inbrengen. Op een kopbal vanaf randje zestien na waren zij ook niet echt gevaarlijk voor de goal van Jordi van Stappershoef. Dankzij een foutje van doelman Peter Messemaker kwam Volendam toch op voorsprong. Na net geen half uur spelen leek hij een vrijetrap van Nick Runderkamp klem te pakken, maar de bal sprong net van zijn borst. Kay Tejan was er als de kippen bij om hier gebruik van te maken. Van dichtbij vond hij een gaatje tussen de doelman en de paal: 1-0. Een flinke tegenvaller voor onze gasten die daar voor al noodgedwongen twee spelers met blessures moesten vervangen. In de slotfase voorkwam doelman Messemaker nog dat Gerry Vlak de 2-0 binnen schoot. En had hij geluk dat Daan Klinkenberg uit de daarop volgende corner van Runderkamp net over kopte. De ploeg van Berry Smit zocht met een "zakelijke" 1-0 de kleedkamer op.

Felle start Rijnvogels levert winst op
We hebben allemaal wel eens gehoord van het "Haags kwartiertje" van minuut 76-90 bij de wedstrijden van ADO, maar FC Rijnvogels beleefde ook "zijn" kwartiertje. Alleen dit was tijdens de eerste vijftien minuten van de tweede helft. Het team van Van Heek kwam zwaar gemotiveerd uit de kleedkamer en overrompelde het flets spelende Jong Volendam. Nadat binnen een minuut twee kansen niet benut werden was het uit een corner, na een prima redding van van Stappershoef, wel raak. Mart Spierdijk kopte via de onderkant van de lat snoeihard de bal binnen. Volendam leek aangeschoten wild en FC Rijnvogels rook bloed. Binnen vijf minuten had Thijs van Kruistum de 1-2 op zijn schoen maar koos er voor om de bal terug te leggen. Toch kon de 1-2 niet uitblijven en was het na een minuut of tien alsnog raak. Op aangeven van Jim Havenaar schoot Romano van der Stoep de gasten naar een voorsprong. Feest bij de Katwijkers, maar dit leek te vroeg toen Kay Tejan drie minuten na deze 1-2 de bal langs de doelman in het doel schoof. De assistent oordeelde echter dat het buitenspel was. Pijnlijk was het om in de samenvatting te zien dat dit niet het geval was. Maar goed soms zit het mee en soms even niet. Bij Rijnvogels leek vervolgens het niet weggeven van de voorsprong belangrijker te worden dan op zoek te gaan naar de 1-3. Dit werd ze nog bijna fataal. De verder onzichtbare Dennis van der Heijden strafte halverwege de tweede helft bijna een foutje af, maar zag zijn lob op het dak van het doel landen. De gevaarlijkste van bij Volendam, Tejan, had deze middag ondanks zijn goal niet het geluk aan zijn zijde. Want ook een fantastische poeier ging er net niet in. De kansloze doelman Messemaker hoorde de bal achter zich op de onderkant van de lat het veld weer in spatten. In de slotfase hield Messemaker zijn team nog op de been door een vrijetrap van Runderkamp uit het doel te werken.
Zo lijkt het seizoen voor Jong Volendam toch over twee weken te eindigen. Na tien wedstrijd niet te hebben verloren zat het er in dat er een keer tegen een nederlaag aangelopen zou worden. Zuur is het wel als je na afloop hoort dat ook DVS '33 en Rijnsburgse Boys punten hebben verspeeld. Maar wat er ook in de laatste twee wedstrijden gebeurd het is sowieso een fantastisch seizoen voor de gehele groep geweest. Wie had durven dromen dat Jong Volendam tot het laatst om de prijzen zou strijden. En de strijd is nog niet gestreden... Volgende week wordt in ieder geval een Kraker met een hoofdletter "K". Jong Volendam zal dan op een volgepakte Westmaat aantreden tegen IJsselmeervogels dat bij winst en puntenverlies van FC Lisse kampioen kan worden. Maar we hebben het al eens eerder gezegd: it ain't over till the fat lady sings!

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Alex Plat, Daan Klinkenberg, Nick Zeijlmans, Gijs Smal, Rafik el Hamdi (46. Rodney Smorenberg), Gerry Vlak (72. Dylan Mertens), Nick Runderkamp, Dennis van der Heijden, Kevin Owusu Asare (72. Aaron Eyoma), Kay Tejan

Opstelling FC Rijnvogels:
Peter Messemaker, Sonny ten Hoope, Rob Zandbergen, Sander van der Horst (15. Mitchell Theuns), Thijs van Kruistum, Pieter van der Breggen, Arno Dijkstra, Mart Spierdijk, Jim Havenaar, Romano van der Stoep, Bright Ampong - Zweistra (40. Wouter Soomer)

Scheidsrechter:
L.E. (Luca) Cantineau (Voorburg)

Toeschouwers:
300

Score verloop:
29. Kay Tejan 1-0
47. Mart Spierdijk 1-1
55. Romano van der Stoep 1-2

Gele kaarten:
Rafik el Hamdi, Nick Runderkamp (FC Volendam), Mart Spierdijk, Mitchell Theuns (FC Rijnvogels)

Ook bij deze wedstrijd heeft Mirjam Smal weer foto's gemaakt. Deze bekijk je via deze link.

 

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

FC Rijnvogels

FC Volendam - FC Rijnvogels

zaterdag 29 apr, 14:30