2 - 1

FC Volendam - Harkemase Boys

10 sep 2016

Na de forse nederlaag van vorige week tegen SteDoCo waren de mannen van Berry Smit er op gebrand dat er in eigen huis tegen Harkemase Boys een goed resultaat neergezet zou worden. Dat dit ook zou lukken was fantastisch, maar dat we na zo'n slotfase van een dag eerder in Venlo weer met een razend snel kloppend hart zaten te kijken kan nooit goed voor je zijn. Jong FC Volendam doet in ieder geval aan klantenbinding, want het is bijna elke week wel spanning en sensatie!

Sterker Volendam
In de openingsfase van de wedstrijd kregen onze gasten uit Friesland enkele mogelijkheden. Maar doelman Mitchel Michaelis bleek een sta in de weg voor een poging van Ezra Schrijver en een schot van Henny Bouius. Aan de andere kant kreeg Enzo Stroo op aangeven van Rafik el Hamdi een kansje, maar zag zijn inzet naast de goal verdwijnen. Binnen het kwartier was het toch raak. Gerry Vlak onderschepte keurig de bal en gaf deze aan Nick Runderkamp. Runderkamp speelde de bal door naar Bert Steltenpool die met rechts aannam en direct met links de bal achter doelman Erick Jansema krulde. Uit de tegenaanval kwam Matthijs Hardijk direct dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet belandde in het zijnet. In het verdere verloop van de eerste helft was het vooral Volendam wat de klok sloeg. Slechts een enkele maal moest Michaelis handelend optreden. Maar dat deed hij bij de kopbal van Erich Jongeling dan ook perfect. Aan de andere kant raakte Gerry Vlak de bal niet goed, schoot Kay Tejan over en raakte hij een minuut later de buitenkant van de paal. Hierdoor ging Jong FC Volendam met een verdiende maar iet wat te magere 1-0 voorsprong aan de thee.

Tot het laatste fluitsignaal spannend
Het tweede bedrijf begon redelijk rustig, maar dat zou in de laatste fase meer dan goed gemaakt worden door de spelers. Pas na een klein kwartier spelen de eerste mogelijkheid. Runderkamp nam een corner vanaf rechts, maar zag dat Steltenpool en Raoul Esseboom beiden de bal misten. Toch viel even later alsnog de 2-0. Het was wel een moment waar menig scheidsrechter de zogenaamde "hawk-eye" bijna voor nodig had. El Hamdi nam vanaf links een vrijetrap die door Esseboom met de onderkant van zijn schoen richting goal werd gewerkt. Via de binnenkant van de paal spinde de bal over de doellijn. De assistent scheidsrechter stond vanwege de vrijetrap al op een positie waarbij hij uitstekend kon zien of de bal al dan niet de lijn had gepasseerd. Hij wees resoluut naar het midden en dus gaf de scheidsrechter dan ook gewoon de goal aan Volendam. Met deze goal werden de Friezen wakker geschud dat er actie ondernomen moest worden om de lange reis terug niet met lege handen te moeten maken. Te snel, voor Volendam dan, viel aan de andere kant de aansluitingstreffer. Bij een corner van aanvoerder Oebele Schokker dook doelman Michaelis tussen een hele groep spelers door naast de bal. De in de rust ingevallen Klaas Schotanus had vervolgens weinig moeite om de bal over de lijn te tikken. En zo was het na net geen 70 minuten spelen 2-1. Gezien het spelbeeld van de afgelopen wedstrijden begonnen de supporters van FC Volendam zich al weer zorgen te maken over ene hart. Achteraf gezien niet onterecht! Net als een week eerder in Hoornaar kreeg Volendam kort na de 2-1 weer een strafschop tegen. Een wat domme actie van Esseboom leverde hem een gele kaart op, maar erger nog ook Harkemase Boys een strafschop. Echter een paar weken geleden moest Harkemase Boys in de KNVB beker een strafschoppen serie nemen om de volgende ronde te bereiken. Er was dus het één en ander bekend over wie in welke hoek zou gaan schieten. Michaelis redde dan ook fantastisch op de inzet van aanvoerder Schokker en ook op de rebound van Rolf Dijk. Niet alleen op de tribune liep de spanning op, maar zo ook op het veld. De scheidsrechter had het echter goed onder controle, al moest hij wel aardig wat kaarten uitdelen. Maar we kunnen niet zeggen dat deze onterecht waren. Stom waren wel de rode kaarten die Nick Runderkamp en Matthijs Hardijk kregen. Hierdoor moesten beide teams de laatste tien minuten het met een man minder doen, dus ook meer ruimte op het veld. Onder leiding van Schokker ging Harkemase Boys voor een alles of niets offensief. Tot tweemaal toe was de aanvoerder zelf dichtbij de 2-2, maar doelman Michaelis was in zeer goede doen en voorkwam dat Harkemase Boys meer kreeg dan ze eigenlijk qua spel verdienden. En zo won Jong FC Volendam vandaag terecht van de gasten uit Harkema.
Volgende week zaterdag gaat Jong FC Volendam op bezoek bij de nummer twee van de ranglijst: ASWH. De aftrap in Hendrik-Ido-Ambacht is om 15:00 uur.

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Raoul Esseboom, Marco Tol, Gijs Smal (46. Daan Klinkenberg), Rafik el Hamdi, Kay Tejan (82. Roy Tol), Nick Runderkamp, Bert Steltenpool (75. Jordy Hilterman), Gerry Vlak, Enzo Stroo
Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Bjorn Adams, Erich Jongeling, Heine Uuldriks (57. Rolf Dijk), Oebele Schokker, Ezra Schrijver (46. Arton Musliu), Simon IJzerman, Henny Bouius (46. Klaas Schotanus), Matthijs Hardijk, Jesse Renken, Jens Jurn Streutker
Scheidsrechter: N.B. (Nick) Smit (Huizen)
Toeschouwers: 300
Score verloop:
12. Bert Steltenpool 1-0
64. Raoul Esseboom 2-0
68. Klaas Schotanus 2-1
Gele kaarten: Gijs Smal, Raoul Esseboom, Rafik el Hamdi (allen Jong FC Volendam), Oebele Schokker, Simon IJzerman, Arton Musliu, Erich Jongeling (allen Harkemase Boys)
Rode kaarten: 80. Nick Runderkamp (Jong FC Volendam) en 80. Matthijs Hardijk (Harkemase Boys)
Bijzonderheden: 74. Mitchel Michaelis stopt een strafschop van Oebele Schokker
 

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Harkemase Boys

FC Volendam - Harkemase Boys

zaterdag 10 sep, 15:00