0 - 0

FC Volendam - Almere City FC

08 apr 2017

Het zijn andere wedstrijden dan gebruikelijk als de ‘Jong’ teams tegen elkaar spelen in de Derde Divisie. Waar Jong FC Volendam vorige week nog een echte bikkelwedstrijd speelde op bezoek bij SVV Scheveningen was het vandaag een ander type wedstrijd tegen Jong Almere City FC. Toch was de wedstrijd van vorige week onderhoudender dan vandaag. Dat de wedstrijd vanmiddag in het KRAS Stadion eindigde met dezelfde score als waar het mee begon was een logisch gevolg van het vertoonde spel van beide teams.

Rentree
Rafik el Hamdi maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree in het oranje shirt van Jong FC Volendam. Na zes minuten liet hij voor het eerst van zich zien, alleen was dat wat aan de onbesuisde kant. Een gele kaart was zijn deel. Naast de rentree van el Hamdi was Kevin van Gasteren een andere opvallende naam op het wedstrijdformulier. De pas 18-jarige linksback speelde een puike wedstrijd. Datzelfde gold voor gelegenheidsrechtsback Kevin Owusu Asare. Veel grote kansen vielen er niet te noteren in het eerste bedrijf, op de kans voor Almeerder Dyllan Lanser in de twintigste minuut na. Mitchel Michaelis redde prima met de voet.

Gelijkopgaand
In de tweede helft kwam Jong Almere City FC het beste uit de startblokken. Toch was de eerste mogelijkheid voor Jong FC Volendam. Maar precies op het moment dat Jordy Hilterman de bal langs keeper Mike Grim wilde plaatsen, greep een Jong Almere City FC verdediger (correct) in. Een eigenlijk typerende actie voor deze wedstrijd, die ook na rust maar niet écht los wilde komen. Mitchel Michaelis moest nog eenmaal écht handelend optreden en dat deed hij prima. Het duel verdiende ook geen winnaar, zodat de brilstand uiteindelijk na iets meer dan negentig minuten op het scorebord bleef staan.

Programma
Volgende week is Jong FC Volendam vrij. Dat komt goed uit want het eerste elftal heeft een dubbel programma tijdens het paas weekend. Op de ranglijst blijft Jong FC Volendam op de keurige vierde plaats staan. 

Statistieken
Scheidsrechter: Jeroen Sanders
Geel: Rafik el Hamdi, Nick Zeijlmans, Kevin van Gasteren, Rodney Smorenberg, Nick Runderkamp (Jong FC Volendam) en Achille Vaarnold (Jong Almere City FC).

Opstelling Jong FC Volendam
Mitchel Michaelis, Kevin Owusu Asare (76. Alex Plat), Gijs Smal, Kevin van Gasteren, Rafik el Hamdi (46. Gerry Vlak), Rodney Smorenberg, Nick Runderkamp, Bert Steltenpool (60. Aaron Eyoma), Jordy Hilterman, Kay Tejan

Opstelling Jong Almere City FC
Mike Grim, Dyllan Lanser, Khalid Tadmine (78. Jean-Wlly Mapinga), Tom Noordhof, Abdel Metalsi, Jasper Waalkens, Faris Hammouti, Nicky van Hilten (46. Adriaan Kruisheer), Rafael Boer, Achille Vaarnold, Daan Ibrahim (84. Danny van Haaren)

Mirjam Smal heeft ook afgelopen zaterdag weer foto's gemaakt. Deze kunt u via deze link bekijken.

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

Almere City FC

FC Volendam - Almere City FC

zaterdag 08 apr, 14:30