1 - 0

FC Volendam - FC Groningen

19 nov 2016

We schrijven de 88e minuut. Op het moment dat niemand het meer verwachtte zette Daan Klinkenberg zijn voet tegen de bal waarna de bal achter keeper Stefan van der Lei in het doel eindigde. Dit bleek de enige goal van de middag te zijn. Hiermee is gelijk één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd tussen de beloftenteams van FC Volendam en FC Groningen genoemd. De Groningers hadden dezelfde afwachtende tactiek bedacht als RKC Waalwijk de avond ervoor tegen het eerste elftal van FC Volendam. Dat kon ook nooit veel spektakel opleveren. Maar achteraf was er in het kamp van Het Andere Oranje niemand die daar om maalde.

Weer een jonge debutant
Met Onder 19 speler Nathangelo Markelo kon trainer Berry Smit weer een jonge debutant noteren. Markelo, inmiddels met de nodige Oranje ervaring bij de KNVB, stond als rechtsachter opgesteld en deed het prima. In de eerste helft was het FC Volendam dat het betere van het spel had, zonder tot echt grote kansen te komen. De grootste kans viel vlak voor het einde van de eerste helft toen Bert Steltenpool de bal panklaar op het hoofd van Enzo Stroo legde. Stroo’s kopbal bleek echter te zacht. Met 0-0 werd de rust bereikt.

Donkere wolken
Gedurende de eerste helft rommelde het al flink in de atmosfeer rondom het KRAS Stadion. Na veertien minuten in de tweede helft was er ineens een enorme bliksemflits én onweersklap, waarna scheidsrechter D’Onorio niks anders kon dan de wedstrijd stil leggen. Na deze onweersbreak kreeg Jong FC Volendam nog wel een aantal knappe mogelijkheden, waarvan de kans van Kay Tejan de grootste was. Weggestuurd door Rodney Smorenberg schoot hij echter recht op goalie van der Lei. Ook de rebound bleek niet aan Tejan besteed. Vlak daarna mocht Tejan, samen met Enzo Stroo naar de kant ten faveure van Kevin Owusu Asare en Jordy Hilterman. Veel kansen leverde deze wissel niet op. Maar toen was daar de 88e minuut en hét moment van Daan Klinkenberg wat Jong FC Volendam de goal opleverde. Jong FC Groningen probeerde het ineens, maar keeper Mitchel Michaelis kon er niet van wakker liggen.

Sprong op de ranglijst
Door de zege steeg Jong FC Volendam twee plaatsjes op de ranglijst van de Derde Divisie en staat inmiddels op de vijfde plaats. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels wat in de middenmoot bivakkeert en vandaag op eigen terrein met 2-1 verloor van VV Capelle.

Klik hier voor alle wedstrijdfotos gemaakt door Mirjam Smal.


Opstellingen:
Jong FC Volendam
Michaelis, Markelo, Klinkenberg (90. Plat), Smal, Lo Fo Sang, Vlak, Tejan (72. Owusu Asare), Runderkamp, Steltenpool, Stroo (72. Hilterman), Smorenberg
Jong FC Groningen
Van der Lei, Drost, Payne, Baas, Hrustic, Jasper, Veendorp, Amakodo, Veldman, de Vos, Postma (89. Waterink)

Geel: Lo Fo Sang (Jong FC Volendam)
Toeschouwers: 125

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

FC Groningen

FC Volendam - FC Groningen

zaterdag 19 nov, 14:30