4 - 3

FC Volendam - ODIN ‘59

25 maa 2017

Het venijn zat hem vanmiddag in de staart in het duel tussen Jong FC Volendam en Odin ‘59. In de 86e minuut dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Immers, toen krulde Dennis van der Heijden de 4-1 binnen. Maar twee goals van Odin ’59 in de absolute slotfase zorgden voor een spannend einde van de wedstrijd. De punten bleven gelukkig in Volendam: 4-3.

Vlakke eerste helft
In de eerste helft gebeurde niet echt heel erg veel. Vlak is het beste woord hiervoor. En laat het nou ook precies Gerry Vlak zijn die het belangrijkste moment van de eerste helft verzorgde. Al na vijf minuten zorgde Vlak, op zijn eenentwintigste verjaardag, voor de 1-0 door van dichtbij binnen te tikken. Veel kansen waren er verder niet te noteren voor beide partijen. Gijs Smal moest halverwege het eerste bedrijf naar de kant, nadat hij een knietje in zijn bovenbeen kreeg van Thom de Vries. Kay Tejan, normaliter linker aanvaller, nam zijn postitie links achterin over.

Veel goals in de slotfase
Na zeven minuten in de tweede helft moest Raoul Esseboom met een blessure naar de kant. Arsenal huurling Aaron Eyoma nam zijn plaats in, waardoor Kevin Owusu Asare, normaliter rechter aanvaller, rechtback ging spelen. Veel gebeurde er, op een verdwaald schot van Jeffrey Klijbroek namens Odin ’59 op de paal, echter niet. In de laatste twintig minuten van het duel ging het los, wat betreft goals. Rodney Smorenberg zette Jordy Hilterman in de 72e minuut, na een fraaie individuele actie, oog in oog met keeper Barry van Dijk. Hilterman faalde niet en tikte de 2-0 binnen. Vier minuten later legde Tejan de bal panklaar neer voor Dennis van der Heijden: 3-0. Drie minuten later zorgde aanvoerder Milo Cremers op aangeven van Lars Boekel voor de 3-1. De prachtige 4-1 van van der Heijden zou dan voor lucht moeten zorgen zou je zeggen. Maar onzorgvuldigheid in de Jong FC Volendam defensie gaf Lars Boekel een niet te missen kans: 4-2. Toen daarna Milo Cremers ook nog de 4-3 scoorde was het even billenknijpen geblazen. Maar gelukkig kon het jonge team van trainer Berry Smit, dat dus noodgedwongen met veel aanvallers speelde, de drie punten over de streep trekken.

Top vier
Door de zege blijft Jong FC Volendam in de top vier van de Derde Divisie staan. Koploper IJsselmeervogels heeft samen met FC Lisse nu 52 punten. Tegenstander van volgende week SVV Scheveningen heeft een puntje minder en Jong FC Volendam volgt daarna op drie punten. Volgende week staat er dus een échte kraker op het programma in en tegen Scheveningen.

Opstellingen:
FC Volendam
Van Stappershoef, Klinkenberg, Esseboom (’52 Eyoma), Zeijlmans, Smal (’27 Tejan), Vlak, Owusu Asare, Runderkamp, van der Heijden, Hilterman, Smorenberg

Odin ‘59
Van Dijk, Koops, Cremers, de Vries (’77 Kramer), Boekel, Klijbroek (’81 Tol), Burger, Lensen (’69 Seijs), Meijer, van den Eechkout, Hulleman,

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

ODIN ‘59

FC Volendam - ODIN ‘59

zaterdag 25 maa, 14:30