2 - 1

FC Volendam - ONS Boso Sneek

13 mei 2017

Ondanks de 2-1 overwinning op ONS Sneek is Jong FC Volendam op de laatste speeldag toch geen plekje gestegen. In de rust was er, gezien de overige tussenstanden, zelfs nog zicht op plek vier. Maar uiteindelijk kunnen we met zijn allen trots zijn op de groep jongens die het tot de zesde plaats in de Derde Divisie heeft geschopt en tot in mei mee deed om de prijzen!

Volendam verzuimt afstand te nemen
Aangezien de A1, of Onder 19-1 zoals we het tegenwoordig moeten noemen, een heel belangrijke wedstrijd speelde in Almere kon er geen beroep gedaan worden op een aantal min of meer vaste waarden uit dit team. Voor de aftrap van Jong was het dan ook fijn om te horen dat ze met 2-4 hebben gewonnen en bijna zeker zijn van opnieuw een seizoen Eredivisie. Maar goed, de wedstrijd van Jong! Voor beide teams stonden er behoudens het nog kunnen klimmen op de ranglijst geen belangen meer op het spel. Ondanks dat was het voor het publiek een best aardig schouwspel gedurende de eerste 25 minuten. Beide teams zochten de aanval, maar slaagden er niet echt in om ook tot kansen te komen. Pas halverwege het eerste bedrijf kwam er wat meer actie voor beide goals. Aan de Friese zijde was het Fabian Stevens die dichtbij was, maar ook Rafik El Hamdi van Jong Volendam kreeg even later een kans. Over en weer waren er vervolgens kansjes te noteren. De grootste was voor opnieuw Stevens die oog in oog met doelman Michaelis de laatste als winnaar uit de bus zag komen. Uit de tegenaaval was het overigens bijna Kay Tejan die voor de 1-0 zorgde. Maar een minuut later was het alsnog raak. Bert Steltenpool faalde oog in oog met doelman Bas van Wegen niet en schoof de bal langs hem in de goal. Deze score verdubbelde hij een minuut later bijna, maar ditmaal redde doelman Van Wegen voortreffelijk. In de rebound kreeg Gerry Vlak de bal net niet lekker aangespeeld. Maar de koek was nog niet op, want in de slotminuut was het Kevin Owusu Asare die de al liggende doelman leek te kloppen. Echter schoof hij de bal recht op hem af. Dus was de ruststand slechts 1-0.

Met goed gevoel de zomer in
Na de thee bleef het aantrekkelijk, wat bijna niet meer noodzakelijk is om te zeggen aangezien dit voor bijna alle wedstrijden van Jong Volendam gold dit seizoen. Op aangeven van Rodney Antwi, die klaar lijkt te zijn voor de play-offs richting Eredivisie, schoot Steltenpool van dichtbij net over de goal van Sneek. Michaelis stond even later op precies de juiste plek om een kopbal van Rein Weremeus-Buning uit een corner van Martijn Roosenburg onschadelijk te maken. Noodgedwongen moest nog geen vijf minuten later naast Antwi (geplande wissel) ook Steltenpool het veld verlaten. Hij kreeg via de verdediging van ONS Sneek een flinke kans, maar raakte geblesseerd toen de verdedigers de goal probeerden te voorkomen. Dat laatste slaagden ze overigens in. De angel was er toen even uit bij Jong Volendam, maar Sneek kon nog niet echt voor gevaar zorgen aan de andere kant. De 1-1 van Stevens viel dan ook een beetje uit de lucht, direct na een spelerswissel bij onze gasten. De spelers van coach Richard Karrenbelt roken bloed en gingen op zoek naar de voorsprong. Via opnieuw Stevens leek die er te komen. De assistent scheidsrechter oordeelde dat het geen buitenspel was en passeerde ook doelman Michaelis. Vervolgens besloot hij het rustig aan te doen en de bal terug te leggen in plaats van voor eigen succes te gaan. Dat was de kans... Maar ondanks dat de klok op 90 stond bleven beide teams in de overwinning geloven. Wie anders dan Stevens probeerde het met een mooie kopbal, maar daar was Michaelis weer. In de laatste Volendam aanval die werd opgezet door Kay Tejan viel wel de winnende goal. Kevin Owusu Asare werd op rechts diep gestuurd, kapte zijn man uit en schoot via de binnenkant van de verre paal de bal langs de ingevallen doelman Volken Huisman. Niet veel later floot arbiter Dröge voor het einde van de wedstrijd en het seizoen voor beide teams. Met zestien overwinningen en 56 punten is Jong FC Volendam op een hele mooie zesde positie geëindigd. IJsselmeervogels is de terechte kampioen geworden. Zij zijn ook de enige ploeg waar we geen punten tegen hebben gepakt en ook echt twee keer tegen zijn weggespeeld. Achteraf dus ook geen schande. De selectie kan zich nu volledig richten op het eerste elftal en vervolgens van een welverdiende vakantie genieten. Op zaterdag 26 augustus, dus later dat dit seizoen, start de Derde Divisie weer. En om alvast je zaterdagen in je agende te blokkeren, op zaterdag 26 mei is de laatste speelronde.

Opstelling Jong FC Volendam:
Mitchel Michaelis, Kevin Owusu Asare, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Kay Tejan, Rafik el Hamdi, Aaron Eyoma (79. Marco Speijk), Nick Runderkamp, Bert Steltenpool (57. Stan Veerman), Gerry Vlak, Rodney Antwi (57. Rodney Smorenberg)

Opstelling ONS Sneek:
Bas van Wegen (87. Volken Huisman), Fabian Stevens, Frits Dantuma, Patrick Amels, Yumé Ramos, Klaas de Vries, Rein Werumeus Buning (79. Iloba Achuna), Martijn Roosenburg, Cutrick Gonzales (65. Tim Oosterbaan), Aron Strengholt, Angelo Zimmerman

Scheidsrechter:
S. (Sam) Dröge (Zuidlaren)

Toeschouwers:
170

Score verloop:
40. Bert Steltenpool 1-0
65. Fabian Stevens 1-1
90. (+2) Kevin Owusu Asare 2-1

Gele kaarten:
Nick Runderkamp (FC Volendam), Aron Strengholt en Angelo Zimmerman (ONS Sneek)

Frank Brussel heeft bij deze wedstrijd een mooie foto reportage gemaakt. Op zijn Facebook pagina kun je deze bekijken.

Ook Mirjam Smal had zoals gebruikelijk foto's gemaakt en die vind je via deze link.

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

ONS Boso Sneek

FC Volendam - ONS Boso Sneek

zaterdag 13 mei, 15:00