3 - 2

FC Volendam - SteDoCo

11 maa 2017

In de Verenigde Staten heb je het gezegde "It ain't over till the fat lady sings" nou dat kan veel gebruikt worden bij wedstrijden in de Derde Divisie. En ook in de Champions League bleek afgelopen week nog in Barcelona. Toen met nog een kwartier op de klok Rihairo Meulens de 3-0 binnen schoot leek de wedstrijd gespeeld. Echter, zoals zo vaak, gebeurde er nog weer heel veel in de slotfase. En zo werd het uiteindelijk nog een benauwde zege voor de nummer vier van de ranglijst.

Verdiende voorsprong
Jong Volendam is "slachtoffer" aan het worden van zijn eigen successen, zo lijkt het. Maar dat lijkt gelukkig alleen maar. De competitie waar het team van Berry Smit in speelt is een prima springplank voor de spelers naar het eerste elftal. Eerder dit seizoen werden Mohammed Betti en Joey Veerman al vaste waarden in het team van Robert Molenaar. Jong Volendam topschutter Enzo Stroo stond vrijdag voor het eerst in de basis tegen Helmond Sport, iets wat hij als topscorer van de Derde Divisie uiteraard goed heeft afgewongen. Vol trots zagen zijn teamgenoten hem ook nog eens de weergaloze winnende goal maken. Naast hem stonden ook Gerry Vlak en Daniël van Son in de basis bij "één", dus stonden er prima vervangers voor ze klaar om de punten tegen SteDoCo in eigen huis te houden. In de eerste helft zagen we een best aardig Volendam. Gedurende het eerste kwart waren er bijna een handvol mogelijkheden om de score te openen. Hilterman vond echter de lat op zijn weg, Antwi suitte op de doelman en Van der Heijden had het met een puntjertje misschien eens moeten proberen. Pas na bijna 25 minuten schoten onze gasten de bal tussen de palen. Hier stond echter Jordi van Stappershoef, dus geen goal. Kort daarna ging het ineens allemaal heel snel. Hilterman kopte een corner van Antwi snoeihard achter de kanloze doelman waarna even later die zelfde doelman zeer ongelukkig de bal in eigen goal werkte. Rodney Smorenberg loste vanaf rechts een hard schot en raakte de paal. De bal ketste echter tegen de rug van doelman Steinmann zo het doel in: 2-0. SteDoCo kreeg kort voor de rust de mogelijkheid om terug te keren in de wedstrijd, maar oog in oog met Van Stappershoef faalde Hakan Tokul.

SteDoCo zet eindsprint te laat in
Een ongewijzigd Volendam kwam via Nick Zeijlmans bijna op een snelle 3-0. Een perfecte kopbal naar de rechterbeneden hoek uit een vrijetrap van Antwi kon echter uit de goal gewerkt worden door de doelman. Hoe een minuut later de bal er niet in ging moeten we nog even nakijken op de beelden, maar doelman Van Stappershoef was de doelpaal in ieder geval dankbaar. SteDoCo kwam steeds beter in de wedstrijd en besefte dat er nog wel wat te halen was aan de dijk. Uit een corner van Patijn kopte Chris Boom bijna raak. Gelukkig voor Volendam mikte hij net iets te hoog. Met nog ongeveer een kwartier op de klok was het de ingevallen Meulens die aan alle spanning een einde leek te maken. Op aangeven van Dennis van der Heijden kon hij behoorlijk vrij de 3-0 langs de doelman tikken. Maar goed we hebben wel vaker gekker dingen meegemaakt en als dan in de 88ste minuut de 3-1 valt wordt iedereen toch een beetje nerveus. De gasten gingen serieus druk zetten en uit een corner kopte Jordey van Dam zowaar de 3-2 binnen. Zonder vierde man was niet duidelijk hoeveel extra tijd er bij kwam, maar we zaten toen al in de extra tijd. Gelukkig floot arbiter De Gast na vier extra minuten af en eindigde het niet zoals de vorige keer toen hij een wedstrijd van Jong Volendam onder zijn hoede had. Opnieuw drie punten en een kaartloze wedstrijd, een prettige middag voor de mannen van Berry Smit dus. De nummers één en twee van de ranglijst kregen beiden in eigen huis een flink pak slaag, dus het gat met de koploper is nu nog vier punten... Volgende week gaan we op bezoek bij onze naaste belager: Rijnsburgse Boys. De "uien" staan vier punten achter ons. De wedstrijd waar ik zojuist aan refereerde was de heenwedstrijd in Volendam. Door een strafschop in de vijfde extra minuut pakten de gasten toen alsnog een punt in ons Kras Stadion. Aftrap op sportpark Middelmors is 14:30 uur, tot volgende week!

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Nick Zeijlmans, Raoul Esseboom, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Rodney Smorenberg, Kevin Owusu Asare (59. Rihairo Meulens), Nick Runderkamp, Dennis van der Heijden, Jordy Hilterman, Rodney Antwi (68. Kevin van Gasteren)

Opstelling SteDoCo:
Ritchie Steinmann, Jay-Jay Meierdres, Gino Boers (80. Gino Boers), Joran Schröder, Kevin Patijn (68. Gautam Kalpoe), Luke Molkenboer, Hakan Tokul, Jesse Wielinga (46. Giovano Godeken), Chris Boom, Jordey van Dam, Shelton Martis

Scheidsrechter:
T. (Tim) de Gast (Vianen)

Toeschouwers:
200

Score verloop:
27. Jordy Hilterman 1-0
29. Ritchie Steinmann (eigen goal) 2-0
76. Rihairo Meulens 3-0
88. Chris Boom 3-1
90. (+1) Jordey van Dam 3-2

Ook zaterdag heeft Mirjam Smal weer foto's gemaakt tijdens de wedstrijd. Deze kun je hier bekijken.

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

SteDoCo

FC Volendam - SteDoCo

zaterdag 11 maa, 14:30