1 - 2

FC Volendam - SV Huizen

12 nov 2016

Jong FC Volendam trad vanmiddag tegen de nummer laatst SV Huizen aan in de wetenschap dat het een prima reeks achter de kiezen had. Het team van Berry Smit stond om 14:30 uur nog op plaats vijf van de ranglijst. Toch zegt de stand op de ranglijst in de Derde Divisie niet zo heel veel. Dat bleek wel om 16:20 uur toen er een 1-2 eindstand op het scorebord stond in het KRAS Stadion.

Wat een knal!
De openingsfase van de wedstrijd was voor Jong FC Volendam. Vanaf de aftrap kon de eerste corner al genoteerd worden. Na vijf minuten klonk de goaltune al door de speaker. Gerry Vlak kon vanaf een meter of twintig uithalen en dat deed hij bijzonder mooi: de bal ging kiezelhard in de kruising achter de kansloze keeper Johan Verkerk. Veel hoogtepunten vielen er daarna niet meer te melden, behalve dan minuut 32 en 33. In de 32e minuut was Mitchel Michaelis erg attent bij een één op één situatie met Siemen Eijkemans. In de tegenstoot was zijn collega Verkerk oplettend en ranselde hij een poging van Kevin Owusu Asare uit de goal behoedde hij zijn team voor een 2-0 achterstand. Verder gebeurde er vrij weinig. De 1-0 was een terechte weergave van de krachtsverhoudingen.

Rollen omgedraaid
Na rust waren de rollen omgedraaid. SV Huizen zette Jong FC Volendam vol onder druk, met name na het inbrengen van spits Guido de Graaf. Na negen minuten moest Michaelis al tweemaal handelend optreden. De derde maal was het wel prijs: na een corner kopte Siemen Eijkemans de gelijkmaker binnen. Jong FC Volendam wisselde daarna dubbel: Rodney Smorenberg en Enzo Stroo kwamen de onzichtbare Bert Steltenpool en Kevin Owusu Asare aflossen. Veel zoden zette dit echter niet aan de Volendamse dijk. Sterker nog, negen minuten voor tijd kreeg Jong FC Volendam het deksel op de neus. Een combinatie over de Huizer linkerkant werd door Zakaria el Biyar binnen gewerkt: 1-2. Jong FC Volendam probeerde het nog wel, maar de pogingen van Enzo Stroo (te zacht) en Jordy Hilterman (afzwaaier) in de absolute slotfase waren niet van dien aard dat SV Huizen er bang van werd. Vlak daarna floot arbiter Kloet voor het einde en eindigde de middag voor Jong FC Volendam in een desillusie.

Jong FC Groningen
Volgende week kan Jong FC Volendam zich in eigen huis revancheren. Dan komt Jong FC Groningen op bezoek, dat vandaag Jong Almere City met 3-1 versloeg. Jong FC Groningen staat op de vijfde plaats na vanmiddag: Jong FC Volendam zakte naar plaats zeven.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd gemaakt door Mirjam Smal-Beltz.


Opstellingen:
Jong FC Volendam
Mitchel Michaelis, Alex Plat, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Daan Klinkenberg (58. Darryl Bäly), Rafik el Hamdi, Kevin Owusu Asare (65. Rodney Smorenberg), Nick Runderkamp, Bert Steltenpool (65. Enzo Stroo), Jordy Hilterman, Gerry Vlak

SV Huizen

Johan Verkerk, Danny Benning, Joey Papamelodias (90. Desmond Mensen), Wouter Vente, Sam Doeve, Iry Etwi, Bilal Laokili, Siemen Eijkemans (81. Denny van Loen), Rudy Etwi, Aron Klaassen (56. Guido de Graaf), Zakaria el Biyar

Arbiter: M. J. Kloet
Toeschouwers: 175
Geel: Alex Plat, Nick Runderkamp, Rafik el Hamdi (Jong FC Volendam), Danny Benning, Bilal Lakoili (SV Huizen)

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

SV Huizen

FC Volendam - SV Huizen

zaterdag 12 nov, 14:29