2 - 1

FC Volendam - SVV Scheveningen

29 okt 2016

Dat er vorige week zaterdag niet is gespeeld heeft geen gevolgen gehad voor de uitstekende reeks waar Jong Volendam mee bezig is. Want zaterdag werd de thuiswedstrijd tegen het lastige Scheveningen met 2-1 gewonnen. Het was geen hoogstaande wedstrijd, van beide kanten, maar de drie punten waren zeker niet minder gevierd.

Scheveningen de kansjes, Volendam de goal
De grootste kans van de eerste helft konden we al binnen vijf minuten noteren. Een vrijetrap van Levi Schwiebbe kwam precies op maat op het hoofd van Leroy Resodihardjo. Het leek 0-1 te worden maar hij kopte recht op doelman Mitchel Michaelis, die knap redde op deze toch nog lastige bal. Pas na een minuut of tien spelen kwam Volendam voor het doel van de tegenstander. Maar echt gevaar kwam er uir de voorzetten van Enzo Stroo niet. Aan de andere kant kwam er gevaar uit opnieuw een vrijetrap. Ditmaal probeerde Ricardo Samoender het ineens. Doelman Michaelis redde echter met zijn vuisten. Kort voor de rust viel er ondanks de spaarzame kansen toch een goal. En dat was voor Volendam aan de goede kant. Gijs Smal gaf een diepe bal op Jermano Lo-Fo-Sang aan de linkerflank. Die gaf de bal direct voor op Bert Steltenpool. De spits die eerder in de week al scoorde in de KNVB Beker en Jupiler League leek wat moeite te hebben met de balcontrole, maar zag de bal toch langs de doelman rollen. En met deze 1-0 stand gingen beide teams rusten.

Meulens bezorgt Volendam drie punten
In de tweede helft niet een heel erg ander spelbeeld dan voor de rust. Beide teams speelden niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Er gebeurde ook niet al te veel voor de goals van beide teams. Met nog iets minder dan twintig minuten op de klok was een wat ongelukkige bal van Gijs Smal op Nick Runderkamp en vervolgens matige aanname debet aan de gelijkmaker. Schwiebbe kon onderscheppen en zette Tim Peters in een riante positie voor de goal van Michaelis. Deze tikte de bal vervolgens breed op Resodihardjo die simpel de 1-1 binnen schoof. Nadat eerst Gerry Vlak kort na de gelijkmaker Volendam al weer bijna op voorsprong zette was het kort daarna alsnog raak. Jordy Hilterman kreeg op de middenlijn de bal van Darryl Bäly en mocht ver doorlopen. Op de rand van de zestien speelde hij de op rechts vrij staande Rihairo Meulens aan die schitterend binnen schoot. In de slotfase schoot Resodihardjo nog nipt over en had Steltenpool een attente doelman Wolsheimer voor zijn neus. Goals vielen er daardoor niet meer. De aanvoerder van Scheveningen, Michael Ros, mocht van de scheidsrechter in de extra tijd alvast als eerste douchen na een forse charge op Smal. De overwinning van Volendam kwam met een man meer niet meer in gevaar. Dankzij deze vierde overwinning op rij stijgt Jong FC Volendam naar de vijfde plaats. Volgende week gaat het team van Berry Smit op bezoek bij Jong Almere City FC. Er wordt om 15:00 uur afgetrapt in het Yanmar Stadion in Almere.

Opstelling Jong FC Volendam:
Mitchel Michaelis, Alex Plat, Rafik el Hamdi, Gijs Smal, Jermano Lo Fo Sang (61. Darryl Bäly), Gerry Vlak, Rodney Smorenberg (82. Gani Meholli), Nick Runderkamp, Bert Steltenpool, Jordy Hilterman, Enzo Stroo (61. Rihairo Meulens)

Opstelling Scheveningen: 
Sven Wolsheimer, Michael Ros, Samir el Moussaoui, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Marvin Nieuwlaat (61. Sandro Calabro), Rensy Barradas (70. Esin Gula), Ricardo Samoender, Mitchell de Vlugt

Scheidsrechter:
B. (Bilal) Sahiner (Oss)

Toeschouwers:
250

Score verloop:
'42. Bert Steltenpool 1-0
'72. Leroy Resodihardjo 1-1
'81. Rihairo Meulens 2-1

Gele kaarten: 
Rafik el Hamdi, Darryl Bäly (beiden FC Volendam), Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Levi Schwiebbe en Ruben Koorndijk (allen Scheveningen)

Rode kaart:
90. (+1) Michael Ros (Scheveningen)

Klik hier voor de hele foto reportage gemaakt door Mirjam Smal-Beltz.

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

SVV Scheveningen

FC Volendam - SVV Scheveningen

zaterdag 29 okt, 14:30