2 - 1

FC Volendam - VV Capelle

08 okt 2016

Na de mooie zege bij ODIN '59 van een week eerder heeft Jong Volendam opnieuw een overwinning geboekt. Met dezelfde cijfers werd nu in eigen huis Capelle verslagen. Dankzij dit resultaat is het team van Berry Smit opgeklommen naar de achtste plaats op de ranglijst van de Derde Divisie.

Volendam verzuimt afstand te nemen
De thuisploeg begon sterk aan het duel tegen de gasten uit Capelle aan den IJssel. Op aangeven van Jermano Lo Fo Sang had Enzo Stroo al na iets meer dan een minuut spelen de 1-0 op zijn schoen. Helaas ging zijn inzet over de goal van doelman Bradley van der Meer. Nog binnen de eerste tien minuten waren er nog twee mogelijkheden op een voorsprong. Eerst was het opnieuw Stroo die zijn inzet gepakt zag worden door de doelman en even later mikte Jordy Hilterman op aangeven van Kevin Owusu Asare te hoog. Tussendoor had Volendam eigenlijk weinig te duchten van Capelle. Al kwamen we wel goed weg toen Gijs Smal na nog geen vijf minuten spelen de bal tegen zijn hand kreeg. Er zijn scheidsrechters die hem hiervoor wel op de stip leggen. Na iets minder dan een kwartier op de klok kreeg Volendam eindelijk loon naar werken. Joey Veerman loste een schot waar doelman Van der Meer de nodige problemen mee had. Stroo was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te tikken. En zo kwam Volendam op een heel erg verdiende voorsprong. Door deze goal leek Capelle, met oude bekende Winand van Loon op de bank als hoofdtrainer, wakker geschud. Doelman Mitchel Michaelis tikte een kopbal van Frank Karreman over de goal. Het ging vervolgens over en weer op het veld. Want hierna moest doelman Van der Meer redding brengen op een schot van Rodney Smorenberg. Nog een paar van deze momenten volgden totdat een minuut of tien voor de rust de bal ineens op de stip ging. Tim Vincken leek door doelman Michaelis aangetikt te worden, maar werd bij lange na niet geraakt. De scheidsrechter oordeelde uit zijn positie echter dat het wel een overtreding was. Michaelis kwam er gelukkig met een gele kaart vanaf, want anders was het wel erg vervelend geweest. Jordao Pattinama benutte dit cadeautje en schoot Capelle zo weer naast de thuisploeg. Volendam leek even van slag en kwam er niet echt meer aan te pas. Via een paar fantastische reddingen, in één aanval overigens, voorkwam Michaelis met behulp van een verdediger dat Pattinama en Bram de Bruin tot score kwamen. En zo gingen we met een 1-1 stand aan de thee.

Opnieuw snelle voorsprong
Met Roy Tol in de ploeg voor Owusu Asare kwam Volendam opnieuw goed uit de startblokken. Eerst was het Smorenberg die de keeper van Capelle in actie liet komen. Zijn schot leek op weg naar de kruising maar doelman Van der Meer voorkwam een doelpunt. Toch was het even later wel raak. Een mooie aanval op rechts met Roy Tol en Jordy Hilterman werd van dichtbij afgerond door Enzo Stroo. Met zijn tweede van de middag bracht hij Jong Volendam op een 2-1 voorsprong. Pattinama van Capelle maakte vijf minuten na Stroo ook bijna zijn tweede van de middag. Maar Michaelis had een engeltje op de lat zitten. Roy Tol had het vizier bij een corner van Joey Veerman niet op scherp staan en zag zijn kopbal net over de goal verdwijnen. Michaelis voorkwam vervolgens de 2-2 van Burak Dogan die op aangeven van Vincken de gelijkmaker op zijn schoen leek te hebben. Een vrijetrap van Joey Veerman had met nog twintig minuten op de klok de beslissing kunnen brengen, maar Veerman had niet het geluk aan zijn zijde. Een prima vrijetrap werd net niet perfect, want de lat zat in de weg. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwamen de gasten met een man minder te staan. Rutger de Bos kreeg van scheidsrechter Winkel zijn tweede gele kaart. Na dit moment kwam de overwinning van Volendam totaal niet meer in gevaar. Het enige dat de ploeg van Berry Smit zich moet verwijten is dat het vervolgens geen afstand nam. En zo won Jong FC Volendam voor de tweede week op rij en staat het in het "linker rijtje". Volgende week speelt Jong Volendam uit tegen VVOG in Harderwijk. Aftrap op het mooie sportpark De Strokel is om 14:30 uur.

Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Marco Tol, Alex Plat, Gijs Smal, Jermano Lo Fo Sang, Rodney Smorenberg (76. Mohamed Betti), Kevin Owusu Asare (46. Roy Tol), Joey Veerman, Enzo Stroo, Jordy Hilterman en Kay Tejan (76. Gani Meholli)
Opstelling Capelle: Bradly van der Meer, Frank Karreman, Kai Fens, Burak Dogan (72. Sandin Avdic), Rutger de Bos, Jordao Pattinama (72. Olaf van der Sande), Gertjan Rothman, Tim Vincken, Bram de Bruin, Jamie Jaliens en Dwight Krolis
Scheidsrechter: T.R. (Thom) Winkel (Leermens)
Toeschouwers: 200
Scoreverloop:
13. Enzo Stroo 1-0
35. Jordao Pattinama 1-1 (strafschop)
52. Enzo Stroo 2-1
Gele kaarten: Rodney Smorenberg, Mitchel Michaelis en Gani Meholli (allen Jong FC Volendam)
Rode kaart: 80. Rutger de Bos (2x geel, Capelle)

Klik hier voor de hele foto reportage gemaakt door Mirjam Smal-Beltz.

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

VV Capelle

FC Volendam - VV Capelle

zaterdag 08 okt, 14:30