0 - 1

FC Volendam - VV IJsselmeervogels

03 dec 2016

Jong Volendam en IJsselmeervogels hebben het publiek zaterdag uitstekend vermaakt. Onder heerlijke omstandigheden gingen de punten helaas wel richting Bunschoten-Spakenburg. Ondanks dat dit pas in de slotfase gestalte kreeg waren vriend en vijand het over eens dat de overwinning van de "rooien" dik verdiend was.

Van Stappershoef sta in de weg
Het scheelde niet veel of Volendam had na 28 seconden al tegen een achterstand aangekeken. Bryan Burgerhout kon zomaar op doelman Jordi van Stappershoef af, maar de Volendam goalie redde voortreffelijk met zijn voeten. Wat we toen nog niet wisten is dat dit één van de vele schitterende reddingen van Van Stappershoef zou worden. Na dit vlammende begin van de gasten nam de ploeg van Berry Smit langzaam maar zeker het heft in handen. Na een minuut of tien kreeg Jermano Lo Fo Sang op een zelfde positie als een week eerder tegen FC Rijnvogels een vrijetrap te nemen. Helaas strandde zijn inzet in de muur. Even later kwam Volendam tot twee keer dichtbij een openingstreffer. Eerst was het Rodney Smorenberg die na goed voorbereidend werk van Jordy Hilterman net naast schoot. Nog geen minuut later kwam Bert Steltenpool op aangeven van Daniël van Son een paar centimeter te kort om de bal binnen te tikken. Maar na een kwartier spelen trokken de vogels de teugels aan. Het werd bijna een ware stormloop op de goal van Van Stappershoef door de twee snelle spelers Bryan Burgerhout en Sherwin Grot. Burgerhout vond drie keer Van Stappershoef of een verdediger op zijn pad en Grot flikte het zelfde. Na 45 minuten spelen was de "man of the match" dan ook al bijna bekend. Deed Volendam dan aanvallends niets? Ja zeker wel, maar ze waren lang niet zo gevaarlijk als de gasten. Raoul Esseboom kopte uit een vrijetrap van Gerry Vlak net over. Steltenpool en Nick Runderkamp zagen een schot, al dan niet van richting veranderd, net naast gaan. Al met al was het smullen voor het helaas niet in grote getalen opgekomen publiek.

In extra tijd alsnog een verdiende winnaar
Na de thee ging de wedstrijd eigenlijk op de zelfde voet verder. Burgerhout en Grot moeten er bijna moedeloos van zijn geworden dat ze elke keer Jordi van Stappershoef op hun weg vonden. Volendam kwam er in het tweede bedrijf eigenlijk nog maar één keer echt gevarrlijk uit. Enzo Stroo ging er in een counter vandoor en leek de bal onder de doelman in de goal te schuiven. Maar via de binnenkant van de linkerschoen van doelman Jaimy Schaap ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Mocht deze er wel in zijn gegaan dan had de wedstrijd wel op zijn kop gestaan, maar goed het gaat om het maken van goals. Met nog iets minder dan tien minuten op de klok liep Smorenberg tegen een stomme tweede gele kaart aan. Het wegtrappen van de bal betekende einde wedstrijd en moest Volendam met tien man proberen een punt uit het vuur te slepen. Na 90 minuten spelen waren de mannen van Berry Smit hier in geslaagd, maar helaas volgde er nog een minuut of vier extra tijd. In de eerste extra minuut ging het mis. Na een corner van IJsselmeervogels kreeg Oktay Öztürk in het doelgebied de bal in zijn voeten. Hij twijfelde geen moment en roste de bal in de kruising. Alsof de titel binnen was bij onze gasten, zo groot was het feest. Zo liep Volendam tegen een late nederlaag aan. Maar ondanks dit zure moment in de toegevoegde tijd kunnen we niets anders zeggen dan dat de overwinning van onze gasten meer dan verdiend was. Volgende week gaat Jong FC Volendam op bezoek in Friesland bij ONS BOSO Sneek. Dat is de enige ploeg waar we nog niet tegen hebben gespeeld. Op zaterdag 17 december spelen de mannen hun laatste wedstrijd van 2016. Om 14:30 uur komt dan DVS '33 op bezoek waar we nog iets goed tegen te maken hebben na de late 3-2 nederlaag van augustus dit jaar.

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Gijs Smal (90+2. Kay Tejan), Jermano Lo Fo Sang, Nick Runderkamp, Daniël van Son, Gerry Vlak, Bert Steltenpool (51. Enzo Stroo), Jordy Hilterman (83. Alex Plat), Rodney Smorenberg

Opstelling IJsselmeervogels:
Jaimy Schaap, Shanon Carmelia, Ralph Hovestad (65. Jeffrey Buitenhuis), Achraf Nejmi, Oktay Öztürk, Maikel de Harder (72. Ali Akla), Marciano van Leijenhorst, Bryan Burgerhout, Christiaan van Hussen, Sherwin Grot, Dennis Hollart

Scheidsrechter:
N.B. (Nick) Smit (Huizen)

Toeschouwers:
200

Score verloop:
90. (+1) Oktay Öztürk 0-1

Gele kaart:
Ralph Hovestad (IJsselmeervogels)

Rode kaart:
81. Rodney Smorenberg (2x geel, Jong FC Volendam)

p style="text-align: center;">

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

VV IJsselmeervogels

FC Volendam - VV IJsselmeervogels

zaterdag 03 dec, 14:30