1 - 1

FC Volendam - VVOG

11 feb 2017

Jong FC Volendam en VVOG begonnen flitsend op het sneeuwvrij gemaakte veld. Goals, kaarten voor de keepers en een gemiste strafschop in de eerste tien minuten! Helaas speelden de resterende tachtig minuten zich vooral af op het middenveld. Ondanks het hart verwarmende begin was het dus koukleumen op de tribune.

Flitsend begin
Kort nadat scheidsrechter Roeleveld voor het begin had gefloten maakte Daan Klinkenberg een overtreding op topscorer Jeremy de Graaf. De Graaf nam zelf de vrijetrap en bezorgde deze bij de tweede paal. Hier schoot verdediger Tim Muller schitterend binnen zonder dat een speler van Volendam de bal nog had geraakt. Na 35 seconden 0-1, een flinke tegenvaller voor Jong Volendam! Maar het team van Berry Smit liet zich niet van de wijs brengen en kreeg binnen vijf minuten ook de eerste mogelijkheid. Helaas kon Jordy Hilterman net niet bij het balletje van Rihairo Meulens. Toch viel kort hierna de bal wel goed. Een afgeslagen corner van Gerry Vlak werd door Rodney Smorenberg hoog de zestien in gebracht. Buiten het "heilige" gebied van de doelman ging Nick Zeijlmans het duel met doelman Frans Koornberg aan. Koornberg liet de bal los en tot zijn verbazing kon Zeijlmans de bal in het lege doel schuiven. Een mooie binnenkomer voor de speler die heel lang uit de roulatie is geweest door een blessure. Een niet zo handige terugspeelbal in de zestien van aanvoerder Nick Runderkamp op doelman Van Stappershoef kostte Volendam amper een minuut later een strafschop. De zoveelste die Volendam dit seizoen al tegen heeft gehad, maar ook niet de eerste die gemist werd. Van Stappershoef ging de goede hoek in en had de, niet al te overtuigende, inzet van Richard Gooijer klemvast. Op de tribune ging iedereen er eens goed voor zitten, maar later bleek dat we met bovenstaande aardig de wedstrijd konden samenvatten. Voor Jong Volendam was er nog wel een kansje te noteren. Een mooie aanval via Gerry Vlak en Rihairo Meulens kwam bij eindstation Jordy Hilterman. Helaas mikte hij vanuit een mooie positie hoog over.

Koude tweede helft
Over wat er na de rust gebeurde kunnen we heel kort zijn. Bij VVOG was de ingevallen Rob van der Sluis bijna de maker van de 1-2. Uit het niets probeerde hij het vanaf de zijlijn, maar Van Stappershoef tikte de bal net over de lat. Aan de andere kant moest een verdediger na een corner van Nick Runderkamp op de lijn assisteren bij een inzet van Zeijlmans. Verder gebeurde er niet al te veel in ons ijzige koude Kras Stadion. Met een 1-1 stand was de verhouding dan ook wel correct in de stand tot uiting gekomen. Voor Jong FC Volendam volgen nu drie opeenvolgende uitwedstrijden. Volgende week gaan we naar Capelle en de zaterdagen daarna gaat de bus naar Quick Boys en Jong FC Groningen. Op 11 maart zijn de mannen van Berry Smit weer in eigen huis te bewonderen als SteDoCo op bezoek komt. Door het puntje van vandaag en de vele afgelastingen is Jong Volendam gestegen naar de vijfde plaats op de ranglijst. Er moeten dus nog heel wat teams wedstrijden inhalen, maar je kunt maar beter alvast de punten in de tas hebben!

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Alex Plat, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Rodney Smorenberg, Gerry Vlak (46. Aaron Eyoma), Nick Runderkamp, Jordy Hilterman, Rihairo Meulens (76. Kevin Owusu Asare), Kay Tejan

Opstelling VVOG:
Frans Koornberg, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Richard Gooijer (60. Rob van der Sluis), Oussama Labari (65. Kevin van der Vlag), Jeremy de Graaf, Wilko Braam, Pernelly Biya, Roelof de Groot (78. Naoufal Boutachkourt, Samir Merraki, Jeffrey Snijders

Scheidsrechter:
M.A. (Marcel) Roeleveld (Vinkeveen)

Toeschouwers:
200

Score verloop:
1. Tim Muller 0-1
7. Nick Zeijlmans 1-1

Gele kaarten:
Jordi van Stappershoef, Kay Tejan (beiden FC Volendam) en Frans Koornberg (VVOG)

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

VVOG

FC Volendam - VVOG

zaterdag 11 feb, 14:30