2 - 0

Jong PSV- FC Volendam

10 apr 2017

Nog drie uit- en drie thuiswedstrijd had FC Volendam te gaan, waarin alle beslissingen nog gaan vallen. Het kampioenschap lijkt VVV-Venlo niet te zullen ontgaan, maar daaronder wordt gestreden om de acht Jupiler Play-Offs-plaatsen. FC Volendam heeft in de wedstrijd tegen Jong PSV de kans de plaats bij de eerste vier redelijk binnen bereik te brengen. Maar Jong PSV is er alles aan gelegen om met Jong Ajax zo hoog mogelijk te eindigen. Met onder meer Bergwijn in de ploeg is aan FC Volendam duidelijk gemaakt dat op de Herdgang niets cadeau gedaan zou worden. FC Volendam miste Paul Kok (schorsing voor zijn vijfde gele kaart) en Kevin Visser (knieblessure). Na negentig minuten bleek FC Volendam totaal geen recht van spreken te hebben.

Al snel na de aftrap werd duidelijk, dat de selectie die Jong PSV in het veld had gebracht, niet binnengehengeld was om zich zonder problemen staande te houden in de Jupiler League. Het individuele klassenverschil bepaalde de kwaliteit van de wedstrijd. FC Volendam had zich er terdege op voorbereid, maar kon niet voorkomen, dat de mooiste kansen voor Jong PSV waren. Toch was het eerste kansje voor FC Volendam. Enzo Stroo veroverde de bal, speelde Kevin van Kippersluis uitstekend aan, maar diens schot ging uit een moeilijke hoek voorlangs. Pal daarop was het topscorer Lammers die Jong PSV op voorsprong kon brengen, maar ook die poging mislukte. Na een klein kwartier zette Joey Veerman Enzo Stroo bijna vrij voor de keeper, maar de doelman was de situatie de baas. Even later had Bergwijn een prima kans, maar slaagde er niet in af te ronden. Ook Zinchenko kreeg een opgelegde kans, maar deed er niets mee. De mooiste kans was tien minuten voor de rust voor Alberto. Uit een corner had hij de hoek voor het uitzoeken, maar kopte ver naast. Dat luidde een moeilijk laatste kwartier voor FC Volendam in. Het Andere Oranje kwam niet meer van doel af. Jong PSV dartelde van links naar rechts en piepelde FC Volendam waar het kon. Maar mee dan een handvol corners en een afgekeurd doelpunt kwam de ploeg ook niet. Maar duidelijk was, dat FC Volendam met de 0-0 stand zeer tevreden mocht zijn en voor de tweede helft slechts mocht hopen dat Jong PSV het op dezelfde wijze bleef doen, zodat er toch een puntje verdiend kon worden. Deze Jong-ploeg was geen eerstedivisieploeg.

In het eerste kwartier na rust leek FC Volendam goed tegenwicht te kunnen geven tegen de thuisclub. Al had het in de eerste minuut al 1-0 kunnen staan, toen Henny Schilder even in de war was met een subtiel breedtepassje. Maar ook de PSV’er schrok en deed er niets mee. Een prima schot van Joey Veerman werd gestopt. Twee uitstekende voorzetten belandden in niemandsland, omdat FC Volendam zonder rechtsbuiten speelde. Enzo Stroo werd weggestuurd, maar achterhaald, kortom, het leek erop dat er wat te halen viel. Maar in de 60e minuut werd een cornervariant die mislukte, in de omschakeling genadeloos afgestraft. Achterin stond het niet goed, waardoor Berrgwijn eenvoudig kon binnenschuiven. Kort daarop waagde Dennis van der Heijden een schot uit de tweede lijn, dat Koopmans knap uit het doel plukte. Balverlies van Dennis van der Heijden op het middenveld leverde weer een razendsnelle omschakeling en PSV’s tweede doelpunt op. Weer was het Bergwijn die dat afstrafte. Daardoor knakte FC Volendam. Joey Veerman waagde een schot uit de tweede lijn, waar Koopmans opnieuw het juiste antwoord op had. Tien minuten voor tijd bracht Robert Molenaar Bert Steltenpool en Gerry Vlak in voor Dennis van der Heijden en Daniël van Son. Dat leverde vooralsnog geen afbreuk op aan het veldoverwicht van Jong PSV. Lammers kreeg een vrije doorloop, maar schoot over de lat. FC Volendam had weinig meer in de melk te brokkelen, als het geloof in een betere afloop al niet verloren was. Robert Molenaar gokte op een extra aanvaller door Jack Tuijp in te brengen voor Mohamed Betti. Maar ook de inspiratie bij Jong PSV ebde weg. Met 2-0 werd de wedstrijd afgesloten en werd FC Volendam op de ranglijst gepasseerd door de Eindhovense meer dan talentvolle belofteploeg.


Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti (85. Jack Tuijp), Henny Schilder, Erik Schouten, Ties Evers, Joey Veerman, Daniël van Son (80. Gerry Vlak), Kees Kwakman, Enzo Stroo, Dennis van der Heijden (80. Bert Steltenpool), Kevin van Kippersluis

Uitwedstrijd

Jong PSV

-

FC Volendam

Jong PSV- FC Volendam

maandag 10 apr, 20:00