0 - 2

SV Spakenburg- FC Volendam

06 aug 2016

Jong Volendam heeft de laatste oefenwedstrijd in en tegen Spakenburg met een uitstekende 0-2 overwinning afgesloten. In de uitstekende eerste helft leek Jordi Hilterman al snel te gaan scoren uit een hoekschop, maar dat feest ging niet door. Aan de andere kant moest Jordy van Stappershoef vol aan de bak, maar de talentrijke doelman liet zien wat een goede keeper kan. De kopbal van Nick Tol (Spakenburg) na onnodig balverlies leverde geen achterstand op. In de 35e minuut haalde Gerry Vlak vanaf links hard!! Uit. Zijn schot verdween in de benedenhoek achter doelman Theo Timmermans.
In de tweede helft bracht trainer Berry Smit verschillende wissels binnen de lijnen. Dit ging niet ten kostte van het spel. Tot aan de 68ste minuut kreeg Volendam verschillende mogelijkheden de stand te verdubbelen. Maar de eindpass en de afronding lieten in die fase te wensen over. Op dat moment werd een uitstekend lopende aanval via Joey Veerman en Roy Tol keurig afgerond door Kevin Owusu Asare (2-0). Met goed veldspel werd de wedstrijd uitgespeeld, en had Rodney Smorenberg eigenlijk twee uitstekende kansen moeten afmaken.
Komende zaterdag start Jong Volendam in de nieuwe Derde Divisie, een historisch moment in het betaald voetbal. De eerste wedstrijd is in Ermelo tegen DVS’33.
 

Uitwedstrijd

SV Spakenburg

-

FC Volendam

SV Spakenburg- FC Volendam

zaterdag 06 aug, 15:00