3 - 2

FC Volendam - FC Rijnvogels

19 aug 2017

Met een 3-2 overwinning op Hoofdklasser FC Rijnvogels heeft Jong FC Volendam de oefencampagne voor het seizoen 2017/2018 ongeslagen afgesloten. De afgelopen weken werd er al bij Hoofdklasser Ajax (1-2) en mede Derde Divisionist Jong Almere City FC (2-3) gewonnen en gelijk gespeeld bij Tweede Divisionisten Kozakken Boys (0-0) en Koninklijke HFC (0-0). Aanstaande zaterdag start in eigen huis voor de ploeg van Berry Smit de competitie tegen Quick Boys.

Volendam vergeet te scoren
De eerste helft tegen de ploeg waarvan ruim drie maanden geleden nog met 1-2 van werd verloren was overduidelijk voor de thuisploeg. Dat het na ruim een kwartier spelen 1-0 werd was dan ook dik verdiend. In de openingsfase waren Rodney Antwi en Gerry Vlak namelijk ook al dichtbij de openingstreffer geweest. De goal was de bekroning van een heerlijke aanval. Via Betti, Tol en Visser kwam de bal voor de voeten van Stroo die keurig afrondde: 1-0. Vervolgens kreeg Jong Volendam nog zeker twee kansen op meer voordat uit het niets de 1-1 op het bord kwam. Na een corner vanaf rechts kwam de bal in de linker hoek waar Van der Stoep de bal in de zestien pompte. Tot ieders verbazing plofte deze over alles en iedereen heen in de kruising: 1-1. Met de forse wind in de rug ging Volendam echter rustig door waar het mee bezig was: aanvallen. Maar Doodeman, Stroo, Plat en Vlak hadden geen geluk of net het vizier niet op scherm staan. En zo bleef het dus gelijk tot aan de thee.

Een Vlak veld
De ploeg uit Katwijk kwam vrij fanatiek uit de kleedkamer en de gelijkmaker was dan ook niet geheel onterecht. De aanleiding waren echter wel wat twijfels over. Doelman Vlak leek vol de bal te spelen maar desondanks ging de bal op de stip. De ervaren Jaap van Duijn maakte dankbaar gebruik van dit presentje: 1-2. Jong Volendam herstelde al snel het evenwicht nadat Nick Doodeman op rechts de achterlijn haalde en de bal voor gaf. Rodney Antwi maakte het keurig af en zette zo de 2-2 op het bord. Kort daarna misschien wel de mooiste actie van de wedstrijd aan de zijkant van Antwi waarna Doodeman kon scoren. Echter bleek in de actie hiervoor een speler buitenspel te hebben gestaan. Zelfs de scheidsrechter vond het spijtig, maar regels zijn regels. Na een fase met veel wissels over en weer was het Volendam dat het slotakkoord had. Gerry Vlak bezorgde Gijs Smal de bal die met een geplaatst schot voor de winnende ging. Smal raakte de bal echter compleet verkeerd, maar heel gelukkig kwam de vak in de voeten van Kay Tejan die niet kon missen: 3-2. Hierna kwam de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar. Halverwege de tweede helft was er overigens nog een bijzondere gebeurtenis. Want naast doelman Dion Vlak, die kort voor de wedstrijd hoorde dat hij moest spelen, en aanvoerder Gerry Vlak kwam ook broer nummer drie, Jari Vlak, na 63 minuten spelen in het veld. Dit was de eerste keer dat de gebroeders bij de "senioren" samen op het veld stonden.
Zaterdag gaat voor Jong FC Volendam het nieuwe seizoen dan ook echt van start. Na een keurige zesde plaats van afgelopen seizoen in een ijzersterke Derde Divisie gaan we eens kijken hoe de groep het dit seizoen zal gaan doen.

Opstelling Jong FC Volendam:
Dion Vlak, Mohammed Betti, Marco Tol, Daan Klinkenberg (78. Darryl Bäly), Gijs Smal (78. Stan Veerman), Alex Plat, Nick Doodeman (71. Roy Tol), Gerry Vlak, Enzo Stroo (71. Jordy Hilterman), Kevin Visser (64. Jari Vlak), Rodney Antwi (62. Kay Tejan)

Opstelling FC Rijnvogels:
Wesley de Ruiter, Oliver Rifai, Ivailo Staal, Arno Dijkstra, Ricardo de Vlugt, Romano van der Stoep, Jaap van Duijn, Kevin Wijmer, Wouter Soomer, Pieter van der Breggen, Joey Lauhouh

Scheidsrechter:
J. (Johan) van Genderen (Almere)

Toeschouwers:
100

Score verloop:
18. Enzo Stroo 1-0
34. Romano van der Stoep 1-1
50. Jaap van Duijn (strafschop) 1-2
58. Rodney Antwi 2-2
78. Kay Tejan 3-2

Thuiswedstrijd

FC Volendam

-

FC Rijnvogels

FC Volendam - FC Rijnvogels

zaterdag 19 aug, 14:30