5 - 0

FC Volendam - XerxesDZB

07 jan 2017

Na een klein weekje trainen heeft Jong FC Volendam de eerste wedstrijdminuten van 2017 in de benen. Zaterdag eersteklasser XerxesDZB uit Rotterdam met Joop Hiele als hoofdtrainer was dit weekend op trainingskamp in Volendam. Zaterdagmiddag namen ze het in ons Kras Stadion op tegen de mannen van Berry Smit.

Aangezien er best wel wat blessures in de selectie waren en ook het eerste een wedstrijd gepland had zaten er behoorlijk wat A-junioren bij de groep. Maar tijdens dit seizoen is al gebleken dat ook zij het niveau aan kunnen, dus van een verzwakking spreken we zeker niet. Met een tribune verscholen achter de groene rook van één van de fanatieke supporters van onze gasten floot scheidsrechter Akkaya om twaalf uur voor het begin van de wedstrijd. Na een wat aftastend begin trok FC Volendam steeds meer de wedstrijd naar zich toe. Halverwege de eerste helft was er ook de beloning toen Enzo Stroo de ruimte kreeg en scoorde. Die zelfde Stroo stond ook aan de basis van de 2-0. Hij werd in de zestien vastgepakt en dat leverde Jong Volendam een strafschop op. Gerry Vlak schoot deze onhoudbaar in de kruising. En nog geen vijf minuten later was het al 3-0. Het was de mooiste tot dusver. Kevin Owusu Asare was de speler die hem keurig in de korte hoek langs de doelman schoot. Met deze stand gingen de teams ook rusten.

Na de thee kropen de gasten een beetje uit hun schulp en hadden toch zeker wel een keer of twee kunnen en misschien wel moeten scoren. Maar doelman van Stappershoef en de verdediging waren niet te kloppen. Aan de andere kant mochten de spelers van Xerxes dit zichzelf misschien ook weel beetje verwijten. Met nog een minuut of 25 op de klok bracht trainer Smit maar liefst zes nieuwe spelers, allen A/B junioren, in het veld. Twee van deze spelers zouden in het restant ook nog doel treffen. De goal van Roy Tol (de 4-0) was 100% te danken aan de doelman van Xerxes, want deze schoot een vrije bal zo in zijn voeten. De kans was niet te missen en dat deed hij dan ook niet. De 5-0 was van B-junior Vicente Besuijen die de bal vanaf rechts mooi langs de doelman schoof. Al met al een nuttige middag voor de trainers en spelers. Volgende week wacht op sportpark Ter Specke de koploper in de Derde Divisie, FC Lisse. In augustus verspeelde Jong Volendam in eigen huis nog een 1-0 voorsprong in de slotfase, dus we hebben nog iets goed te maken.

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Alex Plat, Raoul Esseboom, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Jari Vlak, Kevin Owusu Asare, Nick Runderkamp, Enzo Stroo, Gerry Vlak, Kay Tejan

Ingevallen spelers:
Yorno Tieman, Darryl Bäly, Stan Veerman, Roy Tol, Vicente Besuijen en Richie Owusu Ansah

Scheidsrechter:
F. (Ferit) Akkaya (Amsterdam)

Scoreverloop:
24. Enzo Stroo 1-0, 36. Gerry Vlak 2-0 (strafschop), 39. Kevin Owusu Asare 3-0, 79. Roy Tol 4-0, 89. Vincente Besuijen 5-0

Thuiswedstrijd

FC Volendam - XerxesDZB

zaterdag 07 jan, 12:00