1 - 0

NAC Breda- FC Volendam

24 feb 2017

Voor de tweede opeenvolgende wedstrijd verloor FC Volendam met 1-0. Voor de tweede keer op rij was een tegengoal in de beginfase killing voor het team van trainer Robert Molenaar. Duurde het vorige week negen minuten, in Breda was het na drie minuten al raak toen Mounir el Allouchi geheel ongehinderd binnen mocht schieten vanaf de zestienmeter lijn.

Gewijzigde teams
Beide trainers hadden hun team op een aantal plaatsen gewijzigd. Zo deed Paul Kok niet mee bij FC Volendam en was Dennis van der Heijden geblesseerd. Joey Veerman keerde terug van een schorsing. Stijn Vreven gunde de jonge Bart Meijers zijn debuut en posteerde Jari Oosterwijk in de spits ten faveure van Cyriel Dessers. NAC opende fel en scoorde dus al rap de openingsgoal. Veel gebeurde er niet meer in het eerste bedrijf op een kans voor Brandon Barker na, die slap uitverdedigen van FC Volendam niet afstrafte. Een kopbal van Kevin Visser, die net voorbij de tweede paal ging, was het enige wapenfeit van Het Andere Oranje.Meer balbezit
Het lukte FC Volendam na rust om NAC achteruit te duwen, maar de daadkracht ontbrak. Spitsen Jack Tuijp en Bert Steltenpool werden geneutraliseerd door het centrale duo van NAC. Gevaar was er wel, via onder meer schoten van Kees Kwakman en Kevin van Kippersluis. Maar NAC gaf geen krimp. Er was wel een opleving met het inbrengen van debutant Rodney Antwi, maar het gewenste en zo vurig gehoopte schokeffect kwam er niet. Sterker nog, de grootste kans was diep in blessuretijd via Agyepong voor NAC, maar Hobie Verhulst greep goed in. Aan het eind van de rit had FC Volendam meer balbezit, maar loste het nul schoten tussen de NAC palen van keeper Brondeel. Een oude Amsterdamse filosoof sprak ooit: je moet schieten, anders kun je niet scoren. Die oude wet deed zeker in de tweede helft opgeld.

FC Dordrecht
Volgende week heeft FC Volendam tegen het dolende FC Dordrecht de kans om de twee nederlagen te laten volgen door een overwinning. Het seizoen is nog lang en het team staat er nog steeds prima voor als we de blik op de Jupiler PlayOffs hebben.


Opstellingen:
NAC
Brondeel, N’Toko, Smith-Brown, Meijers, Horsfield, Verschueren, Garcia Alonso (’84 Stans), Korte (’62 Agyepong), Barker, Oosterwijk (’59 Dessers)

FC Volendam
Verhulst, Betti, Schilder, Schouten, Evers, Veerman (’86 Esseboom), Kwakman, Tuijp, Visser (’64 Antwi), Steltenpool. Van Kippersluis (’77 Stroo)

Arbiter: Lindhout
Geel: Evers (FC Volendam), Oosterwijk, Agyepong (NAC)

Toeschouwers: 13.805

Foto's: Pro Shots / Toin Damen

Uitwedstrijd

NAC Breda

-

FC Volendam

NAC Breda- FC Volendam

vrijdag 24 feb, 20:00