2 - 0

NAC Breda- FC Volendam

21 mei 2017

Was de 2-2 van donderdag psychologisch in het voordeel of in het nadeel van FC Volendam? Bij 2-1, wat logisch geweest zou zijn als het arbitraal kwartet hetzelfde gezien zou hebben als alle andere 3600 aanwezigen, wist FC Volendam dat NAC Breda vol voor de gelijkmakende goal zou gaan in het thuisduel deze zondag. Maar 2-2 zou kunnen betekenen, dat NAC Breda het initiatief zou overlaten aan FC Volendam.

Het meer dan volgepakte Rat Verleghstadion zag echter vanaf de aftrap dat NAC Breda geen enkel risico nam. FC Volendam, weer completer met Henny Schilder en Kevin van Kippersluis in de basis, werd direct muurvast gezet. En evenals in de competitiewedstrijd in Breda was een slipper achterin genoeg om al heel vroeg het stadion in lichterlaaie te zetten. Nu was het Henny Schilder die weggleed, waardoor Dessers meteen voor een bevrijdende 1-0 kon zorgen. FC Volendam was niet alleen geslagen, het was ook verlamd. Het kreeg de hele eerste helft niet een kans iets terug te doen. NAC Breda daarentegen bleef vol aanzetten. Toen halverwege de eerste helft ook nog door Kees Kwakman vrij baan gegeven werd aan Dessers om eenvoudig in te koppen, was het gedaan met FC Volendam.

In de tweede helft kreeg FC Volendam wat meer grip op de wedstrijd omdat NAC Breda besefte dat het met deze voorsprong een gelopen koers was. Het enig wapenfeit van enige betekenis was een mooi wegdraaiende bal van Kevin van Kippersluis, waarmee de koek op was. NAC Breda liet niet alleen zien dat het verschil in spelersbegroting, met behulp van Manchester City, maar ook de fantastische ambiance met half Breda op de tribune, tot heel veel kan leiden. Operatie eredivisie is halverwege. Na een ronde is FC Volendam knock-out en mag NAC Breda hopen op een doodklap aan NEC Nijmegen, wat de Bredanaars dan binnen twee jaar terug zou kunnen brengen in de eredivisie. FC Volendam zit voor die stap vooralsnog in de wachtkamer. Over een jaar is het dan tien jaar geleden dat de laatste promotie gevierd kon worden. Mocht het in 2018 wel lukken, dan wordt het de tiende promotie. Een mooie uitdaging aan Misha Salden en zijn staf.

Opstelling FC Volendam: Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok (20. Ties Evers), Joey Veerman, Rihairo Meulens (74. Jack Tuijp), Kees Kwakman, Jordi Hilterman (46. Enzo Stroo), Kevin van Kippersluis, Rodney Antwi

 

Uitwedstrijd

NAC Breda

-

FC Volendam

NAC Breda- FC Volendam

zondag 21 mei, 14:30